انواع اگزما در نوزاد را چطور درمان کنیم؟ درمان خانگی اگزما در کودکان و نوزادان
پنج شنبه 3 خرداد 1403 ساعت 19:43 | بازدید : 81 | نویسنده : آراز شیوا | ( نظرات )

 اگزما (Eczema) نام گروهی از بیماری‌های پوست است که باعث قرمزی، خارش و التهاب پوست می‌شود. انواع مختلفی از اگزما در کودکان و نوزادان وجود دارد که شامل درماتیت آتوپیک (Atopic dermatitis)، درماتیت تماسی (contact dermatitis) ، اگزمای دیسیدروتیک (dyshidrotic eczema) و درماتیت سبورئیک (seborrheic dermatitis) -که در نوزادان به عنوان کلاهک گهواره‌ای (cradlecap) نیز شناخته می شود- هستند. اگزما، به ویژه درماتیت آتوپیک، اغلب در شش ماهه تا پنج سال اول زندگی کودک ظاهر می‌شود.

علاوه بر خارش و قرمزی پوست، اگزما می‌تواند آلرژی‌های شدیدی ایجاد کند، زیرا سیستم ایمنی را ضعیف می‌کند، همچنین می‌تواند تاول ایجاد کند و به سد پوستی، که از بیماری‌های مختلف پوستی کودک شما را محافظت می‌کند، آسیب بزند. خوشبختانه، هم علائم خفیف و هم شدید اگزما در کودکان و نوزادان قابل پیشگیری و درمان است.

در این مقاله به جنبه‌های مختلف اگزما در کودکان و نوزادان می‌پردازیم و به شما کمک می‌کنیم تا اقدامات لازم را انجام دهید.

انواع اگزما در کودکان

انواع حساسیت پوستی در کودکان شامل موارد زیر هستند:

۱. درماتیت آتوپیک (Atopic dermatitis)

شایع‌ترین اگزما در کودکان و نوزادان و حتی در بزرگسالان درماتیک اتواپیک است. این یک بیماری مزمن است که می‌تواند برای سال‌ها ادامه پیدا کند و یا با انواع دیگر اگزما همپوشانی داشته باشد.

به نظر می‌رسد در افراد مبتلا، به دلایل پیچیده و ناشناخته‌ای، سیستم ایمنی بدن دچار اختلال و بیش‌فعالی می‌شود. این وضعیت باعث ایجاد التهاب شده و به سد پوستی (بخشی از پوست که یک‌پارچه‌گی پوست را حفظ می‌کند) آسیب می‌رساند و پوست را خشک و مستعد خارش و بثورات می‌کند. رنگ پوست در پوست‌های تیره‌تر به رنگ ارغوانی، قهوه‌ای یا خاکستری و در پوست‌های روشن به رنگ قرمز در می‌آید.

۲. درماتیت تماسی (contact dermatitis)

درماتیت تماسی آلرژیک نوعی درماتیت یا اگزما در کودکان و نوزادان و بزرگسالان است که در اثر واکنش آلرژیک به ماده‌ای به نام آلرژن (allergen) که در تماس با پوست قرار می‌گیرد، ایجاد می‌شود. آلرژن برای افرادی که به آن حساسیت ندارند بی‌ضرر است، اما برای افراد حساس مشکلات پوستی ایجاد می‌کند.

درماتیت تماسی بیشتر در اثر محرک‌هایی مانند صابون‌ها و مواد شوینده، حلال‌ها یا تماس مرتب با آب ایجاد می‌شود. علاوه بر این، تماس با پوست برخی میوه‌ها و همچنین لاتکس هم می‌تواند سبب اگزما در کودکان و نوزادان شود.

۳. اگزمای دیسیدروتیک (dyshidrotic eczema)

نوعی التهاب پوستی است که باعث سوزش، احساس خارش و بثورات تاولی در کف دست، کناره‌های انگشتان و کف پاهای می‌شود. در برخی افراد، علائم می‌تواند شدید باشد. قرار گرفتن در معرض برخی مواد از جمله سیمان، نیکل، کبالت و کروم ممکن است باعث ایجاد اگزمای دیسیدروتیک شود. سایر آلرژی‌ها، از جمله تب یونجه (رینیت آلرژیک) (hay fever) یا آلرژی‌های غذایی نیز ممکن است باعث شعله‌ور شدن آن شوند. عرق کردن مکرر یا خیس‌شدن دست‌ها یا پاها هم ممکن است این اگزما را در کودکان و نوزادان تحریک کند.

 
 

عکس اگزما در کودکان در اگزمای دیسیدروتیک را در شکل زیر می‌بینید:

اگزمای دیسیدروتیک در کودک
اگزمای دیسیدروتیک در کودک

۴. درماتیت سبورئیک (seborrheic dermatitis)

اگزمای پوست سر در کودکان معمولا از این نوع است. درماتیت سبورئیک یک عارضه شایع پوستی است که باعث ایجاد لکه‌های پوسته‌پوسته، پوست قرمز و شوره سر می‌شود. این اگزما در کودکان و نوزادان می‌تواند نواحی چرب بدن مانند صورت، کناره‌های بینی، ابروها، گوش‌ها، پلک‌ها و سینه را نیز تحت تاثیر قرار دهد. این عارضه بی خطر است و هر چند وقتی عود می‌کند. از آنجا ک یکی از علل آن رشد نوعی قارچ پوستی است، از داروای خوراکی و موضعی ضد قارچ برای درمان آن استفاده می‌شود.

درماتیت سبوره‌ای
درماتیت سبوره‌ای

۵. کلاهک گهواره‌ای کودکان (cradlecap)

کلاهک گهواره‌ای نوعی درماتیت سبوره‌ای است که در نوزادان دیده می‌شود. این عارضه معمولا پوست سر و صورت کودکان را می‌پوشاند. علائم اگزما در نوزادان شامل فلس‌های سخت، سفید مایل به زرد است که چرب هم هستند. کلاهک گهواره‌ای در نوزادان رایج است و خطر خاصی ندارد. اگر می‌خواهید بدانید این نوع اگزما در نوزادان چقدر طول میکشد، باید بگوییم که معمولا بین ۶ تا ۱۲ ماه طول می‌کشد. برای این نوع اگزما در کودکان شیرخوار لازم نیست اقدام خاصی را انجام دهید. به عبارت دیگر اگزما در نوزادان و درمان آن به خودی خود انجام می‌گیرد.

با این حال اگر اگزما در کودکان شیرخوار خیلی شدید شد، می‌توانید از اقدامات خانگی ساده برای برطرف کردن پوسته‌ها استفاده کنید و یا به دکتر اگزما رجوع کنید.

اگزما در کودکان زیر یک سال را می‌توانید با شستشوی آرام پوست سر با شامپوهای ملایم و سپس جداسازی آرام پوسته ها تخفیف دهید.

بهترین کرم برای درمان اگزما نوزادا را می‌توانید از داروخانه‌ها تهییه کنید. همچنین دکتر پوست می‌تواند بهترین پماد برای اگزمای پوستی کودکان را به شما معرفی کند.

تصاویر اگزما در کودکان از نوع کلاه گهواره‌ای را در شکل زیر می بینید:

کلاهک گهواره‌ای
کلاهک گهواره‌ای

۶. اگزما سکه ای در کودکان (Nummular dermatitis)

اگزما سکه ای یا درماتیت نومولار نوعی بیماری التهابی پوستی یا اگزما در کودکان و نوزادان و بزرگسالان است که به صورت تکه‌های سکه‌ای شکل ظاهر می‌شود. علت درماتیت نومولار مشخص نیست، اما ممکن است این عارضه با حمام کردن مکرر، استفاده از صابون‌های تحریک‌کننده و خشک‌کننده و قرار گرفتن در معرض پارچه‌های تحریک‌کننده مانند پشم ایجاد شود. معمولا در زمستان رخ می‌دهد و به مرور علائم آن بدتر می‌شود.

اگزما سکه ای در کودکان
اگزما سکه ای در کودکان

اگزما در کودکان چه علائمی دارد؟

علائم اگزما در کودکان و نوزادان را در قسمت‌های بالا به تفکیک شرح دادیم. با این حال اگر بخواهیم به طور کلی شکل اگزما در کودکان را بگوییم، می‌توانیم آن را در موارد زیر خلاصه کنیم:

  • پوست خشک
  • خارش پوست
  • بثورات ناهموار
  • تغییر رنگ پوست؛ قرمز یا تیره‌تر از رنگ طبیعی پوست

بخش‌هایی از پوست که تحت تاثیر قرار گرفته‌اند ممکن است ترشح داشته باشند، ترک بخورند و حتی خونریزی کنند، به خصوص اگر کودک شما زیاد پوست خود را بخاراند. باکتری‌ها و ویروس‌ها می‌توانند از طریق این ترک‌ها وارد پوست شوند و عفونت ایجاد کنند.

این عفونت منجر به ایجاد پوسته‌های قهوه‌ای روشن یا زرد، تاول یا درد می‌شود. اگر عفونت شدید باشد، ممکن است کودک شما تب، سردرد و خستگی داشته باشد. اگزما و تب در کودکان، در صورت عدم رسیدگی به مشکل پوستی ابتدایی، ایجاد می‌شود.

اگر به اگزما رسیدگی نکنید، ممکن است پوست ضخیم و خشک به نظر برسد. با این حال علائم اگزما بسته به سن می‌تواند متفاوت باشد:

نوزادان ممکن است در نواحی وسیعی از بدن خود، به ویژه گونه‌ها، سر و بدن خود اگزما داشته باشند. آنها همچنین ممکن است در جایی که سعی کرده‌اند آن را بخارانند، خراش‌هایی ایجاد کنند. نوزادانی که راش پوستی در کودکان دارند ممکن است در نواحی پوشک خود اگزما داشته باشند.

کودکان نوپا و پیش دبستانی اغلب دارای اگزمای تکه‌تکه در مچ دست، آرنج، مچ پا و زانو هستند.

نوجوانان ممکن است تکه‌هایی از اگزمای ضخیم، ملتهب و ناهموار در هر نقطه از بدن خود داشته باشند، از جمله در چین‌های آرنج، پشت زانو، و اطراف گردن، پلک‌ها، گوش‌ها و دست‌ها.

برخی تصاویر اگزمای شدید در کودکان را در قسمت زیر می‌بینید.

اگزما با تغییر رنگ پوست در کودکان
اگزما با تغییر رنگ پوست در کودکان

تشخیص اگزما در کودکان و نوزادان

تشخیص نوع اگزما در کودکان و نوزادان معمولا به وسیله دکتر پوست انجام می‌شود. علائم ظاهری بهترین راه تشخیص نوع این مشکلات است. با این حال، بسته به نوع درگیری پوستی و علائم کودک، پزشک ممکن است آزمایش‌های تکمیلی را نیز تجویز کند.

درمان اگزما در کودکان و نوزادان

درمان اگزما در کودکان و نوزادان تحت نظر متخصص پوست انجام می‌شود. با این حال برخی از درمان‌های خانگی و درمان اگزما در کودکان با طب سنتی (درمان گیاهی اگزما در کودکان) نیز هست که در این‌جا به آن می‌پردازیم.

درمان پزشکی اگزما

اگر به دنبال این هستید که بدانید آیا اگزما در نوزادان درمان قطعی دارد یا نه باید بگوییم اگزما قابل درمان نیست اما می‌توان با پیشگیری و درمان، شعله‌ور شدن آن را مدیریت کرد. البته همان‌طور که گفتیم در مورد کلاه گهواره در نوزادان، این عارضه به مرور و خود به خود به طور کامل بهبود می‌یاید.

اگر پوست کودک شما ملتهب است و خارش دارد، احتمالاً پزشک، پماد یا کرم کورتیکواستروئید را برای او تجویز می‌کند.

با این حال، برای اگزمای خفیف، می‌توانید کورتیکواستروئیدهای ملایم را بدون نسخه از داروخانه خریداری کنید. رایج‌ترین پماد مخصوص اگزما در کودکان، کرم هیدروکورتیزون ۱٪ است. برای اگزماهای جدی‌تر یا در شرایطی که محصولات بدون نسخه موثر نیستند، باید به پزشک مراجعه کنید تا یک کورتیکواستروئید قوی‌تر را تجویز کند.

سایر درمان‌های دارویی اگزما شامل پیمکرولیموس (pimecrolimus) که یک کرم غیر استروئیدی است می‌باشد. پزشکان ممکن است این کرم را برای کودکان مبتلا به اگزمای خفیف تا متوسط ​​روی صورت و چین‌های بدن تجویز کنند.

اگر کودک شما پوست خود را می‌خاراند، می‌توانید از داروساز یا پزشک خود در مورد استفاده از داروهای آنتی هیستامین برای چند روز سوال کنید. همراه با یک کرم کورتیکواستروئیدی، آنتی هیستامین ممکن است به کودک شما آرامش دهد و از حمله‌های خارش جلوگیری کند.

اگر بثورات اگزمایی کودک شما عفونی شود، پزشک، دوره‌ای از آنتی بیوتیک‌های خوراکی را تجویز می‌کند.

درمان خانگی اگزما کودکان

اجتناب از محرک‌‌های اگزمای نوزاد

اول و مهم‌تر از همه، از چیزهایی که پوست را تحریک می‌کنند اجتناب کنید. مواد رایجی که می‌تواند این کار را انجام دهند عبارتند از:

  • غذاهای اسیدی
  • وجود برجستگی‌ها و مواد تحریک‌کننده در ملافه، لباس یا صندلی ماشین
  • صابون، حمام حباب، مواد شوینده، دستمال مرطوب الکلی و دستمال مرطوب بچه حاوی مواد معطر یا ماده‌ای به نام متیل ایزوتیازولینون
  • خمیر دندانی که سدیم لوریل سولفات داشته باشد.
  • آلرژن‌های موجود در محیط مانند حیوانات خانگی، گیاهان، کنه‌های گرد و غبار و گرده گل

استفاده از مرطوب‌کننده برای درمان خانگی اگزما کودک

به طور مرتب از یک مرطوب‌کننده غلیظ و ساده بدون هیچ عطری استفاده کنید. دو بار در روز ایده آل است، اما اگر نیاز شد می‌توانید دفعات بیشتری استفاده کنید. بهترین زمان برای استفاده از مرطوب‌کننده بلافاصله بعد از حمام یا دوش گرفتن است، زیرا بهتر در پوست نفوذ می‌کند.

پمادها اغلب برای پوست‌های خیلی خشک بهتر عمل می‌کنند، زیرا از کرم چرب‌تر هستند.

حمام کوتاه نوزاد با دمای ملایم برای درمان اگزما در خانه

حمام بلند مدت می‌تواند اگزما را تشدید کند. علاوه بر این، آب داغ محرک پوست است؛ با این حال نباید از آب سرد هم استفاده کنید. پس یک حمام کوتاه مدت با آب خنک کافی است.

همچنین، کودک شما نیازی به حمام یا دوش گرفتن بیش از یک بار در روز ندارد. برای نوزاد یا کودک نوپا، می‌توانید به جای حمام کامل، صورت و پایین بدن او را بشویید.

کودک خود را خنک نگه دارید

گرما می‌تواند اگزما در پای کودکان و سایر قسمت‌های بدن را تحریک کند. بنابراین:

  • کودک خود را از منابع مستقیم گرما مانند بخاری و شومینه دور نگه دارید.
  • از پوشاندن لباس‌های چند لایه به کودک یا قرار دادن پتوهای بیش از حد روی تخت خودداری کنید.
  • به جای پشم و پلی استر با الیاف درشت، لباس نخی به کودک بپوشانید.

خارش اگزما در نوزاد را کاهش دهید

  • یک حوله خنک و خیس را روی نواحی خارش‌دار بمالید.
  • روی کرم‌ها و پمادها از پانسمان‌های مرطوب برای تسکین پوست کودک خود استفاده کنید.
  • از اسپری نمک معدنی استفاده کنید؛ می‌توانید آن را در داروخانه‌ها پیدا کنید.
  • نگذارید کودک پوست خود را بخاراند. برای این کار حواس او را پرت کنید یا بازی کنید.
  • ناخن‌های کودک خود را کوتاه و تمیز نگه دارید.
  • از دستکش‌های نخی برای پوشاندن دست‌ها استفاده کنید.
  • قبل و بعد از شنا پوست را مرطوب کنید. کودک شما می‌تواند در آب کلردار شنا کند، اما شما باید قبل از شنا از مرطوب کننده استفاده کنید. پس از شنا، پوست را با آب خنک بشویید و مرطوب‌کننده بیشتری بمالید.
  • آب نمک ممکن است اگزما را بهبود بخشد.

درمان اگزما در کودکان طب سنتی

موارد زیر در طب سنتی توصیه می‌شود. با این حال باید در نظر بگیرید که در طب سنتی درمان‌ها بر اساس مزاج انجام می‌شود. پس بهتر است که به متخصص طب سنتی رجوع کنید تا از درمان خود مطمئن باشید. با این حال توصیه‌های زیر را می‌توانید مفید باشد:

  • از مصرف مواد غذایی با طبع گرم و ادویه پرهیز کنید.
  • روی موضع خیار بمالید.
  • قسمت‌هایی که اگزما دارد را با لعاب اسفرزه هفته‌ای سه مرتبه و هر بار ۱۰ دقیقه ماسک کنید.
  • ماءالجبن (آب پنیر) را به مدت چند روز هر روز نصف لیوان ناشتا به کودک بدهید.
  • مالیدن سرکه با کمی آب کرفس و مقداری کمی بوره ارمنی در حمام
  • پرهیز از سوسیس، کالباس، کنسرو، نوشابه، پیتزا، سس، گوشت گاو، عدس، بادمجان، گوجه، کلم و قارچ
  • روزی یک تا سه لیوان سرکه انگبین (دو واحد عرق نعنا، دو واحد عسل طبیعی، یک واحد سرکه طبیعی)
  • سوپ گندم و حلیم و میوه‌های مرطوب مانند سیب

سوالات رایج درباره اگزما در کودکان و نوزادان

اگزما در نوزادان چیست؟

اگزما در نوزادان انواع مختلفی دارد که در مقاله ذکر شد. با این حال رایج‌ترین آنها کلاه گهواره‌ای است که نوعی درماتیت سبوره‌ای محسوب می‌گردد و به مرور و بدون نیاز به درمان برطرف می‌شود. عکس‌ها و توضیحات آن را می‌توانید در متن مقاله ببینید.

بهترین روغن برای درمان اگزما کودکان چیست؟

کرم‌های مرطوب‌کننده خط اول درمان هستند. با این حال، کرم‌های کورتون نیز می‌توانند مفید باشند. انواع ملایم، بدون نسخه تجویز می‌شود، اما انواع قوی را متخصص پوست تجویز می‌کند. پیمکرولیموس (pimecrolimus) که یک کرم غیر استروئیدی است هم قابل استفاده است.

اگزما در ناحیه تناسلی کودکان چطور درمان می‌شود؟

بیشتر اوقات درماتیت تناسلی در پسران را می‌توان با آموزش بهداشت بهتر و حتی استفاده از وازلین یا مانع دیگری که از پوست نازک و حساس اطراف آلت تناسلی و کیسه بیضه محافظت می‌کند، درمان کرد. در برخی موارد، ممکن است به یک کرم استروئیدی، ضد قارچ یا حتی آنتی بیوتیک نیاز باشد. با این حال نباید هر دو جنس لباس‌های زیر تنگ بپوشند. اندام تناسلی بعد از شستشو باید خشک گردد و تمیز نگه داشته شود.

 

سخن آخر

اگزما در کودکان و نوزادان معمولا رایج است. این عارضه انواع مختلفی دارد که در این مقاله توضیح داده شد و درمان‌های مناسب برای هر یک، به طور مشروح بیان گردید.


موضوعات مرتبط: پزشکی , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


کورک پوستی یا دمل چیست؟ پیشگیری و درمان کورک پوست
پنج شنبه 3 خرداد 1403 ساعت 19:41 | بازدید : 71 | نویسنده : آراز شیوا | ( نظرات )

 بسیاری از ما زدن جوش در صورت یا جاهای دیگر از بدن را تجربه کرده­ایم. این جوش­ها گاهی بسیار کوچک بوده و هیچگونه درد و نشانه دیگری ندارند. گاهی نیز چرکی بوده، همراه با درد هستند و متورم می­شوند. در این صورت اگر از یک دکتر درماتولوژی یا دکتر پوست سوال کنید، می­گوید که شما به کورک پوست یا دمل مبتلا شده­اید. این مشکل کوچک گاهی بسیار آزار دهنده است. به خصوص زمانی­که روی صورت ایجاد شده و زیبایی پوست صورت شما را تحت­الشعاع قرار دهد.

برای اینکه با این مشکل بیشتر آشنا شویم و بتوانیم برای بر طرف کردن آن بهترین تصمیم را بگیریم باید بدانیم کورک پوست چیست و چگونه درمان می شود ؟ در این مقاله سعی داریم به بررسی کامل این مشکل پوستی پرداخته و علل، راه­های درمان و روش­های پیشگیری از آن را توضیح دهیم:

بیماری پوستی کورک چیست ؟

اگر بخواهید بدانید کورک چه شکلی است باید جوش­های ساده چرکین را در نظر بگیرید که گاهی به همان کوچکی و گاهی بسیار بزرگ­تر هستند. کورَک ( Boil ) به جوش­ها و برآمدگی­های روی پوست می­گویند که چرکین و دردناک هستند. در واقع عفونت زیر پوست باعث به وجود آمدن کورک می­شود که خود این عفونت نیز نتیجه عفونت عمیق پیاز مو است؛ علت عفونت پیاز مو نیز از آلودگی فولیکول مو به نوعی باکتری است.

بنابراین مشخص می­شود کورک پوست در هر جایی که مو رشد می­کند می­تواند به وجود بیاید. اما غالبا این جوش­ها در اندام­های زیر تشکیل می­شوند:

  • کورک زیر پوستی زیر بغل
  • جوش روی گردن
  • کورک روی سینه­ها
  • کورک روی باسن و ران
  • کورک در پوست سر
  • کورک روی پوست بیضه
  • کورک روی پوست صورت

بیماری پوستی کورک چیست ؟
بیماری پوستی کورک چیست ؟

کورک زمانی که دور چشم زده شود به آن گل مژه ( Eyelid ) و اگر بسیار بزرگ­تر از حد معمول باشد به آن آبسه (Abscess ) می­گویند. همچنین زمانی که تعدادی کورک پوستی در یکجا تجمع کرده و یک توده را تشکیل بدهند به آن کفگیرک یا کربونکل (Carbuncle ) می­گویند.

علائم و عوارض کورک پوست

کورک پوست به مروز زمان به شکل چرکین خود تبدیل می­شود. یعنی ممکن است ابتدا جای آن کمی متورم شده و قرمز شود. در این صورت با دست زدن به نقطه قرمز متوجه می­شوید که زیر دستتان کمی برآمده است. پس از آن به مرور علائم و نشانه­هایی که در زیر آمده است نمایان می­شود:

  • حس درد: حس درد ممکن است با دست گذاشتن بیشتر شود. علاوه بر این ممکن است قبل از نمایان شدن عفونت خارش نیز پیدا کند.
  • چرکین شدن: در این مرحله عفونت شروع به نمایان شدن می­کند.
  • بزرگ شدن سایز: همزمان با بروز عفونت، اندازه آن نیز بزرگ شده و گاهی می­تواند به اندازه یک فندق و حتی بزرگ­تر رشد کند.
  • نزدیک شدن عفونت به پوست: در این مرحله عفونت به پوست نزدیک شده، پوست اطراف جوش قرمز می­ماند و عفونت به مرکز جوش نزدیک می­شود.
  • ترکیدن: کورک پوست پس از مدتی با لمس کردن یا بدون دخالت شما می­ترکد و عفونت بیرون می­آید. این عفونت ممکن است با خون نیز همراه باشد.
  • سرایت: ترکیدن جوش­های بزرگ ممکن است با سرایت به نقاط دیگر در اطراف جوش همراه باشد.

علائم، عوارض و علل کورک پوست
علائم، عوارض و علل کورک پوست

علت کورک زدن چیست؟

علت ایجاد کورک پوست معمولا نوعی باکتری به نام استافیلوکوک اورئوس (Staphylococcus aureus ) است؛ اما سایر باکتری­ها و قارچ­ها نیز می­توانند در رشد آن موثر باشند. باکتری معمولا از طریق یک برش روی پوست یا فولیکول مو وارد بدن می­شود.

در این مرحله سیستم ایمنی بدن و گلبول­های سفید شما با شناسایی آن­ها سعی در مبارزه با آن­ها را دارد. برای این منظور در ناحیه ورود این باکتری چرک تولید می­شود. این مشکل ممکن است برای همه افراد اتفاق بیفتد. اما عوامل زیر نیز می­تواند احتمال ابتلا به کورک پوست را بیشتر کند:

  • تماس با فردی که به عفونت استافیلوکوک مبتلاست
  • اضافه وزن
  • بیماری­های پوستی مانند اگزما
  • نقص سیستم ایمنی و ابتلا به بیماری­هایی مانند دیابت و سرطان

عوارض ناشی از کورک پوست چیست؟

کورک پوستی اغلب بی آزار است و می­توان با چند بار مراجعه به دکتر کورک یا دکتر درماتولوژی آن را از بین برد.؛ حتی گاهی خود به خود و بعد از گذشت چند هفته از بین می­رود. اما عدم بهبود کامل آن و عدم اقدام به درمان ممکن است عوارض زیر را در پی داشته باشد:

 
 
  • باقی ماندن عفونت و پخش شدن آن می­تواند باعث ورود عفونت به جریان خون شده و ممکن از فرد مبتلا به سپسیس ( Septicemia )
  • ممکن است وارد مغز شده و باعث ایجاد بیماری­های خطرناکی مانند مننژیت شود.
  • ممکن است لایه­های زیرین پوست را درگیر کرده و باعث ابتلا به سلولیت (cellulitis ) شود.
  • همچنین ممکن است به قلب، نخاع، استخوان­ها و سایر اندام­ها سرایت کرده و حتی منجر به مرگ شود.

عوارض ناشی از کورک پوست
عوارض ناشی از کورک پوست

چه زمانی باید برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید؟

برخلاف آنچه بسیاری از افراد تصور می کنند، لازم نیست برای یک جوش ساده به پزشک مراجعه کنید. اما اگر شرایط زیر را داشتید باید به پزشک مراجعه کنید:

  • اگر همراه با ایجاد کورک پوست به تب مبتلا شدید
  • اگر پوست اطراف کورک قرمز و رگه­های قرمز رنگ اطراف آن تشکیل شد
  • اگر غدد لنفی شما متورم شد
  • زمانی که درد کورک پوستی شما شدید شد
  • اگر کورک­های زیادی در کنار هم تشکیل شد یا عفونت آن ها تخلیه نشد

در چنین شرایطی پزشک علاوه بر معاینه بالینی بیمار، ممکن است نمونه گیری از این جوش­ها انجام داده و آزمایش­های مربوط به عفونت­های باکتریایی را انجام دهد.

روش­های درمان کورک پوست صورت و بدن

برخی از افراد به محض مشاهده علائم و نشانه­های کورک پوستی به دنبال بهترین پماد برای درمان کورد نی نی سایت و سایت­های مشابه آن می­گردند. اما باید بدانید برخی از این نظرات تخصصی نبوده و باعث بدتر شدن اوضاع بیماری شما می­شوند. بنابراین بهتر است به محض مواجهه با علائم کورک پوست برای درمان آن باید به پزشک مراجعه کنید. اما سوال برخی اینست که برای درمان کورک به چه پزشکی مراجعه کنیم ؟ برای این منظور بهتر است به دکتر متخصص پوست و دکتر کورک مراجعه کنید.

درمان کورک پوست صورت و بدن
درمان کورک پوست صورت و بدن

 

در ادامه باید بدانید روش­های درمان کورک پوست متفاوت است. پزشک شما پس از تشخیص شدت و مرحله بیماری می­تواند روش مناسب را به شما پیشنهاد بدهد. اما به­طور کلی روش­های زیر توسط اکثر پزشکان پیشنهاد می­شود.

  • در صورت وجود عفونت یک دکتر کورک ممکن است آنتی بیوتیک تجویز کند.
  • پماد سفالکسین برای درمان کورک بسیار مناسب است و اکثر پزشکان ممکن است آن را تجویز کنند.
  • برش و تخلیه کورک پوستی نیز یکی دیگر از روش های درمان است که در مواقع حساس برخی از پزشکان از آن استفاده می کنند.
  • تزریق کورتیکواستروئیدها (Corticosteroids ) که به آن اصطلاحا کورتون می گویند نیز برای از بین بردن این جوش ها مفید است.
  • میکرودرم ابریژن (Microderm abrasion ) یا لایه برداری شیمیایی برای از بین بردن لایه آسیب دیده پوست و درمان زخم های کورک پوست

درمان خانگی کورک پوست

برای اینکه به روند درمان خود سرعت ببخشید و از پیشروی کورک پوست خود جلوگیری کرده و از روش­های درمانی که پزشک شما پیشنهاد داده است بهترین نتیجه را بگیرید باید در خانه نیز برخی از نکات را رعایت کرده و کارهایی را انجام دهید. انجام این کارها بسیار ساده هستند اما در اکثر مواقع می­توانند کمک بسیار بزرگی به فرد مبتلا بکنند. در ادامه با برخی از مهمترین آن­ها آشنا می­شویم:

درمان خانگی کورک پوست
درمان خانگی کورک پوست

  • از دست زدن و دستکاری کردن کورک پوست خودداری کنید.
  • از صابون­های آنتی باکتریال استفاده کنید.
  • چند بار در روز از کمپرس گرم و مرطوب استفاده کنید. دقت کنید که هر بار از یک حوله تمیز و استریل استفاده کنید.
  • روی جراحات را به طور دائم با مواد استریل پاکیزه نگه دارید.
  • از مواجهه با آلودگی­ها، دودهای غلیظ مانند دود سیگار و قلیان دوری کنید.
  • پس از ترکیدن کورک، جهت جلوگیری از سرایت به جاهای دیگر پوست، آن را با یک گاز استریل بپوشانید.
  • بهداشت شخصی را رعایت کنید و به­طور مداول ملحفه­ها و وسایل شخصیتان را شسته و ضد عفونی کنید.

روش‌­های پیشگیری از ابتلا به کورک پوستی چیست ؟

بهترین کار اینست که با رعایت برخی از نکات و موارد بتوانیم از بروز این بیماری پوستی جلوگیری کنیم؛ چراکه این مشکل گاهی می­تواند بسیار آزاردهنده باشد. اگر شرایط عادی دارید و دچار بیماری زمینه­ای نیستید یا نقص ایمنی ندارید اینکار بسیار ساده است. اما با وجود برخی از مشکلات و بیماری­ها، پیشگیری از ابتلا به کورک پوستی کمی پیچیده و سخت است. در هر صورت روش­های پیشگیری از این بیماری در زیر آورده شده است:

پیشگیری از ابتلا به کورک پوستی
پیشگیری از ابتلا به کورک پوستی

  • از تماس نزدیک با افرادی که به این باکتری مبتلا هستند خودداری کنید.
  • همیشه دست­های خود را پاکیره و تمیز نگه دارید.
  • دستمال، حوله و وسایل شخصی دیگران را استفاده نکنید.
  • اگر مجبور به خوابیدن در هتل و اتاق افراد دیگر هستید، از ملحفه­ها، صابون و حوله­های جدا و شخصی استفاده کنید.
  • اگر خراش یا زخمی روی پوستتان ایجاد شد، روی آن را بپوشانید.

پاسخ به سوالات متداول در مورد کورک پوست

در ادامه برای شناخت بهتر این بیماری سعی داریم به ۳ سوال پر تکرار در مورد کورک پوست پاسخ دهیم. پاسخ این سوالات می­تواند مکمل مطالب فوق بوده و به شما در درک بهتر این بیماری کمک کند.

پاسخ به سوالات متداول در مورد کورک پوست
پاسخ به سوالات متداول در مورد کورک پوست

۱- آیا کورک خطرناک است؟

برخی از افراد با دیدن جوش­های بزرگ، زیاد و چرکین روی پوست خود نگران شده و فکر می­کنند این یک بیماری خطرناک است. اما باید بگوییم کورک پوست خطرناک نیست اما باید برای درمان آن به دکتر متخصص پوست مراجعه کنید. همچنین انجام یک آزمایش کلی برای اینکه مطمئن شوید بیماری زمینه­ای جدی ندارید می­تواند مفید باشد.

۲- آیا می­توانیم در خانه کورک پوست را تخلیه کنیم؟

فشار دادن این برخی از این کورک­های پوستی برای بعضی از افراد جذاب است و برخی دیگر نیز فکر می­کنند بهتر است بدون مراجعه به پزشک برای درمان، خودشان آن­ها را در خانه تخلیه کنند. اما اگر دقت کنید زمانی­که این کار را انجام می­دهید، تعداد آن­ها نه تنها کم نشده بلکه زیاد می­شود. علت آن نیز این است که فرد در خانه ممکن است با دست­ها یا وسایل آلوده اقدام به تخلیه کورک پوست کند یا پس از تخلیه آن­ها وسیله عفونی را به بخش­های دیگر پوست زده و باکتری را منتقل کند. به همین دلیل توصیه ما اینست که به هیچ عنوان در خانه اقدام به تخلیه این جوش­ها نکنید.

۳- چطور جای تخلیه کورک روی پوست را از بین ببریم؟

روی پوست بدن برخی از مبتلایان به کورک پوست و به خصوص روی صورت آن­ها جای جوش‌­هایی که ترکیده یا به مرور خوب شده­اند می­ماند. این مساله به­خصوص برای خانم­ها باعث آزار و ناراحتی می­شود. برای همین بسیاری از افراد به دنبال راهی برای بر طرف کردن جای این جوش­ها هستند. در اکثر مواقع یک دکتر متخصص پوست لیزردرمانی را پیشنهاد می­دهد. این روش می­تواند تا حد زیادی جای آن­ها را از بین ببرد.


موضوعات مرتبط: پزشکی , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


راهنمای کامل انواع تزریق فیلر به صورت
چهار شنبه 2 خرداد 1403 ساعت 19:12 | بازدید : 113 | نویسنده : آراز شیوا | ( نظرات )

 یکی از مهم‌ترین موضوعات برای تمامی افراد زیبایی صورت است. در واقع زیبایی صورت اهمیتی بسیار زیاد در ظاهر افراد دارد. با گذر زمان و پی تغییراتی که در سلول‌های بدن رخ می‌دهد، پوست صورت جوانی و شادابی خود را از دست می‌دهد و چین و چروک‌ها در صورت نمایان می‌شوند. علاوه بر این فرم صورت و رفع نقایص نیز از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. از آنجایی که داشتن ظاهری جوان و پوستی سالم یکی از اولویت‌های همه افراد است، مردم همیشه در تلاش هستند تا راهکاری جهت مقابله با این مشکل پیدا کنند تا بتوانند از تغییرات و پیری جلوگیری کنند. همچنین حتی افراد جوان نیز خواهان صورت جذاب‌تر و زیباتر هستند. این راهکارها به افزایش اعتماد به نفس کمک می‌کند.

تزریق فیلر و ژل یکی از مدرن‌ترین روش‌هایی است که در حال حاضر استفاده می‌شود. تزریق فیلر به از بین بردن چین و چروک‌ها و جوانسازی پوست کمک می‌کند. همچنین تزریق فیلر در اصلاح نقایص صورت نیز کاربرد دارد. از فیلر در حجم دهی به لب‌ها، گونه‌ها، زاویه فک و چانه استفاده می‌شود. در این مطلب می­خواهیم به نحوه انجام فیلر بپردازیم. همچنین مزایا و معایب تزریق فیلر را نیز بررسی می‌کنیم.

تزریق فیلر چیست؟

با افزایش سن میزان چربی زیر جلدی یا زیرپوستی کمتر می‌شود. نتیجه کاهش چربی زیرجلدی مشخص‌تر شدن عضلات و استخوان‌های صورت است. همچنین کاهش تولید کلاژن باعث افزایش چین و چروک می‌شود. از طرف دیگر فرم صورت نیز دچار تغییر می‌شود. همواره روش‌های غیرتهاجمی‌تر در اولویت هستند. از آنجایی که عمل‌های جراحی عوارض دارند و هزینه بالایی هم دارند روش‌های دیگر همچون فیلر مورد توجه زیباجویان است.

کاربرد تزریق فیلرها چیست؟

به طور کلی می‌توان کاربرد فیلرها را به ۴ دسته بندی زیر تقسیم بندی کرد

یکی از کاربردهای فیلر از بین بردن چین و چروک‌ها و جوان سازی چهره است. از فیلر برای از بین بردن خطوط عمیقی همچون خط اخم، خط خنده و پیشانی استفاده می‌شود که این خطوط با فیلر به خوبی پر می‌شوند.

کاربرد دیگر تزریق فیلر برای جای جوش و از بین بردن اسکارهای آتروفیک و فرورفته صورت است. تزریق فیلر در این عارضه مکمل روش‌هایی همچون سابسیژن است.

یکی از مهم‌ترین کاربردهای تزریق فیلر در رفع عیوب و عدم قرینه بودن اجزای صورت است. در برخی افراد گونه‌ها، لب‌ها یا فک به دلایل مختلف قرینه نیستند. به همین دلیل از فیلر جهت قرینه سازی صورت استفاده می‌شود که تاثیر بی نظیری بر زیبایی صورت دارد زیرا قرینگی یکی از مهم‌ترین اصول زیبایی است.

مهم‌ترین کاربرد فیلر حجم دهی و فرم دهی به اجزای صورت است. به دلایل ژنتیکی یا در اثر افزایش سن ممکن است بخشی از صورت حجم کافی را نداشته باشد. این موضوع ممکن است در اثر سبک زندگی یا کاهش وزن‌های غیر اصولی نیز اتفاق بیفتد. در این صورت از تزریق فیلر برای حجم دهی به لب‌ها، گونه‌ها، زاویه فک و … استفاده می‌شود.

عکس فیلر صورت
عکس فیلر صورت

فیلرها به چه مناطقی تزریق می‌شوند؟

فیلرها جهت افزایش حجم به کار می‌روند و در نتیجه می‌توانند برای بسیاری از نقاط بدن مورد استفاده قرار بگیرند. از جمله این نقاط به سینه، باسن و پشت دست‌ها اشاره کرد. تزریق فیلر به پشت دست برای از بین بردن چروک‌ها و جوان سازی آن انجام می‌شود. مهم‌ترین استفاده فیلرها در صورت است.

 
 

فیلرها در بدن به نقاطی مانند سینه، باسن و پشت دست‌ها برای جوانسازی دست تزریق می‌گردند. تزریق فیلر به واژن جهت تنگ کردن مجرای واژن انجام میشود. تزریق فیلر به صورتی که باعث جوانسازی و افزایش حجم می‌شود عبارتند از:

مادلینگ و کانتورینگ صورت که شامل تزریق فیلر گونه، تزریق فیلر چانه و خط فک است.

  • تزریق فیلر لب
  • تزریق فیلر خط خنده
  • تزریق فیلر زیر چشم جهت از بین بردن گود رفتگی و سیاهی
  • تزریق خطوط اخم پیشانی
  • تزریق فیلر به خطوط پنجه کلاغی یا کنار چشم
  • انواع مواد برای تزریق فیلر
  • تزریق فیلر به بینی

تزریق فیلر بینی

یکی از پرطرفدارترین عمل‌های زیبایی عمل جراحی بینی است. این عمل توسط جراحان جهت اصلاح فرم بینی انجام می‌شود. اما در سال‌های اخیر تمایل زیباجویان نسبت به روش‌های کم‌تر تهاجمی بیشتر شده است. یکی از این روش‌ها تزریق فیلر بینی است. این روش در مقایسه با عمل جراحی مزیت‌های بسیاری دارد. از جمله این مزیت‌ها می‌توان به عوارض بسیار کمتر، عدم نیاز به دوره نقاهت و استراحت و همچنین هزینه کمتر اشاره کرد. نتیجه کار نیز سریعاً مشخص می‌شود و در صورت نیاز و با مشورت دکتر جراح پلاستیک می‌توان نواقص را اصلاح کرد. تزریق فیلر بعد از عمل بینی برای افرادی که جراحی بینی انجام داده اما از ظاهر بینی خود راضی نیستند نیز انتخاب مناسبی است.

تزریق فیلر چشم

یکی از مواردی که برخی از افراد نسبت به آن احساس نارضایتی دارند سیاهی دور چشم است. سیاهی دور چشم بیشتر زمینه ارثی و ژنتیکی دارد و به همین علت در افراد جوان نیز دیده می‌شود. لازم به ذکر است که افزایش سن نیز فاکتور بسیار موثری در ایجاد یا تشدید سیاهی دور چشم است. این عارضه باعث ایجاد خستگی در چهره می‌شود و حتی سن را بیشتر نشان می‌دهد. همچنین حالت چشم‌ها را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد و باعث می‌شود تا چشم‌ها ظاهر شاداب و درخشان خود را از دست بدهند.

تزریق فیلر یکی از کم عارضه ترین راهکارهای زیبایی است. در نتیجه انتخاب بسیار خوبی برای پوست و ناحیه حساس دور چشم به شمار می‌آید. این موضوع باعث می‌شود تا بدون وارد شدن هر نوع آسیب به بافت‌های اطراف این ناحیه سیاهی دور چشم که عموماً به دلیل کمبود چربی زیربافتی رخ می‌دهد از بین برود و چشم‌ها ظاهری شاداب و گیرا داشته باشند.

تزریق فیلر لب

یکی از تاثیرگذارترین اجزای صورت در زیبایی افراد لب هاست. امروزه لب‌های خوش فرم و حجیم معیار زیبایی هستند و بسیاری از اطراف خواهان لب‌هایی حجیم‌تر و خوش فرم تر هستند. برخی از افراد به طور ژنتیکی لب‌های باریک و کم حجم دارند و در برخی دیگر نیز به دلایلی از جمله افزایش سن، کاهش وزن و… این اتفاق رخ می‌دهد. لب‌های باریک باعث القای خستگی و حتی ناراحتی به چهره می‌شوند. همچنین ممکن است لب‌ها متقارن نباشند یا فرم آنها مورد قبول فرد نباشد. لب‌های حجیم و خوش فرم ظاهری جذاب و شاداب را به فرد می‌بخشند.

تزریق فیلر لب تکنیک‌های متفاوتی دارد و با توجه به نحوه تزریق آنها ظاهر لب‌ها متفاوت خواهد بود. از جمله پر طرفدار ترین فرم‌های لب می‌توان به عروسکی، طبیعی و روسی اشاره کرد. نتیجه نهایی تزریق فیلر کاملاً به میزان مهارت و تجربه پزشک شما بستگی دارد.

تزریق فیلر لب
تزریق فیلر لب

تزریق فیلر خط خنده

با افزایش سن خطوطی عمیق در کنار دهان پدیدار می‌شود که به آن خط خنده میگوند. این خطوط باعث می‌شوند تا سن افراد بیشتر به نظر برسد. همچنین باعث جدا شدن گونه‌ها می‌شود و ظاهری ناخوشایند را برای افراد ایجاد می‌کنند. معمولاً این خطوط به حدی عمیق هستند که با بوتاکس رفع نمی‌شوند اما فیلر به خوبی می‌تواند این خطوط را پر کند و نتیجه دلخواه را برای فرد ایجاد کند. همچنین تزریق فیلرهایی همچون فیلر هیالورونیک باعث افزایش تولید کلاژن در بدن می‌شوند. کلاژن باعث جوانسازی و سفت شدن پوست می‌شود و از پیری پوست جلوگیری می‌کند.

انواع فیلرها

جهت تزریق فیلر از مواد زیادی استفاده می‌شود که در ادامه انواع آنها را ذکر خواهیم کرد.

فیلر اسید هیالورونیک (HA)

یکی از پرکاربردترین موادی که برای تزریق فیلر استفاده می‌شود اسید هیالورونیک است که یک قند طبیعی است. این ماده به طور عادی در بدن انسان وجود دارد و به همین علت احتمال واکنش‌های حساسیت به آن پایین است. عملکرد این ماده در حالت حادی جمع کردن قسمت‌های مختلف پوست در هنگام نیاز است. این ماده یکی از محبوب‌ترین انواع فیلر به شمار می‌آید زیرا بسیار کم ریسک و کم خطر است.

اما از آنجایی که این ماده طبیعی است و به طور عادی در بدن وجود دارد توسط بدن به راحتی جذب می­شود. در نتیجه فیلرهای از نوع هیالورونیک از ۶ الی ۱۲ ماه دوام دارند و پس از آن شما باید برای تزریق فیلر و تجدید آن اقدام کنید. البته اسید هیالورونیک اثرات بلند مدت نیز دارد و آن افزایش میزان کلاژن سازی در محل تزریق است که این موضوع می‌توان پس از تزریق مکرر و در طولانی مدت به خوبی مشاهده کرد.

تزریق این ماده به دلیل طبیعی بودن آن و وجود این قند در حالت کلی در بدن یکی از کم عوارض ترین راهکارها است. البته لازم به ذکر است که برند مورد نظر در نتیجه نهایی و کاهش عوارض نیز بسیار تاثیرگذار است. ممکن است مطلب تزریق فیلر نی نی سایت را خوانده باشید اما باید بدانید که این سایت جنبه علمی ندارد و بهتر است با مشاوره پوست و مو صحبت کنید.

پلی متیل متاکریلات (PMMA)

یکی دیگر از انواع مواد مورد استفاده در تزریق فیلر پلی متیل متاکریلات (PMMA) است. این ماده در دسته بندی فیلرهای درشت دانه و دائمی قرار می‌گیرد و اثر آن تا ۵ سال بعد نیز قابل مشاهده است. این ماده برعکس اسید فیلر اسید هیالورونیک مصنوعی است و در دسته بندی فیلرهای درشت دانه و دائمی قرار می‌گیرد. این ماده می‌تواند خطوط خالی مثل خط اخم را پر کند. همچنین این ماده کلاژن سازی را نیز تقویت می‌کند.

البته با توجه به تاثیر طولانی مدت این فیلر، پزشکان معمولاً از آن برای تزریق فیلر در تمامی نقاط صورت استفاده نمی‌کنند. لازم به ذکر است که است که این فیلر در مقایسه با فیلرهای کوتاه مدت عوارض بیشتری دارد و مراجعین ممکن است عوارضی همچون کبودی و عفونت را پس از تزریق مشاهده کنند.

کلسیم هیدروکسیل آپاتایت (CaHA)

کلسیم هیدروکسیل آپاتایت یک ماده دیگر در تزریق فیلر است که میزان همبستگی آن از اسید هیالورونیک بیشتر است. این فیلر از اجزای بسیار ظریف و میکروسکوپی تشکیل شده است. به دلیل همبستگی بیشتر این فیلر دوام آن نیز از اسید هیالورونیک بیشتر است و اثرات آن بیش از نیز یک سال قابل مشاهده است. همچنین به این موضوع نیز باید دقت کنید که این ماده برای تمامی نقاط صورت کاربرد ندارد و عموماً در ناحیه‌هایی که چربی عمیق دارند استفاده می‌شود. در این خصوص نظر دکتر پوست بسیار حائز اهمیت است.

پلی لاکتیک اسید (PLLA)

پلی لاکتیک اسید یک ماده مصنوعی است که در سال‌های گذشته از آن برای تولید نخ بخیه استفاده می‌شد. فیلر پلی لاکتیک اسید از انواع فیلرهای مستقیم نیست بلکه اثر آن پس از مدت‌زمانی مشخص و با تحریک کلاژن سازی در محل تزریق نمایان می‌شود.

از این فیلر معمولاً در نیمه پایینی صورت و در محل خط خنده و خطوط لبخند، حجم دهی لب و پر کردن گونه استفاده می‌شود. تزریق پلی لاکتیک اسید در سه یا چهار دوره یک ماهه انجام می‌شود و معمولاً اثری نیمه‌دائمی و چندساله دارد. به این موضوع دقت کنید که تنها فیلر پلی لاکتیک اسید مورد تأیید FDA، فیلر Sculptra Aesthetic است.

سلول‌های چربی

این روش نسبت به مواد دیگر تهاجمی‌تر است. در تزریق چربی با بهره گیری از تکنیک‌هایی همچون لیپوساکشن چربی‌های بدن خارج می‌شوند و به عنوان ماده فیلر مورد استفاده قرار می‌گیرند. این روش نیاز به بی حسی یا بیهوشی دارد و همچنین ممکن است باعث ایجاد عوارضی در مکان برداشت و تزریق شود. با تمام موارد ذکر شده یکی از امن‌ترین مواد جهت تزریق فیلر به شمار می‌رود. از مزیت‌های این روش می‌توان به این موضوع اشاره کرد که چربی از بدن بیمار بدست می‌آید و واکنش‌های آلرژیک را در پی ندارد. همچنین ماندگاری این روش نیز نسبت به سایر مواد بسیار بیشتر و طولانی‌تر است.

انواع فیلرها
انواع فیلرها

آیا تزریق فیلرها دائمی است؟

از نظر ماندگاری فیلر در سه گروه تقسیم بندی می‌شوند.

فیلرهای دائمی

همانطور که از نام این فیلرها نیز مشخص است، بدن توانایی تجزیه این گونه فیلرها را ندارد و در نتیجه به طور دائمی و مادام العمر در بدن باقی می‌ماند. از جمله این فیلرها می‌توان به پلی آکریل آمید اشاره کرد. چربی نیز در این دسته قرار می‌گیرد که اگر با تکنیک درست و توسط یک پزشک ماهر تزریق انجام شود می‌تواند بدون عوارض و تا سالیان طولانی در بدن باقی بماند.

فیلرهای نیمه دائمی

این دسته از فیلرها تنوع بیشتری نسبت به دسته بندی قبلی دارند و شامل کلسیم هیدروکسیل آپاتیت، پلی کپرولاکتون، پلی ال لاکتیک اسید هستند که ماندگاری آنها بین ۲ تا ۴ سال است. تزریقات این دسته از فیلرها نیاز به تجربه و مهارت خاصی دارد زیرا باید نکات و ملاحظات تزریق این گونه فیلرها در نظر گرفته شود.

فیلرهای موقتی

انواع مختلفی از فیلرهای موقت موجود است. یکی از پرکاربردترین آنها فیلر هیالورونیک است که همانطور که گفتیم نسبت به سایر فیلرها عارضه کمتری دارد و بسیار پرکاربرد است. ماندگاری این فیلرها چندین ماه است و نسبت به برند مورد استفاده و بدن هر فرد از ۶ الی ۱۸ ماه در بدن ماندگاری دارند و پس از آن نیاز به تزریق مجدد و ترمیم است.

مزایای تزریق فیلر

این روش نسبت به سایر روش‌های درمانی و زیبایی مزیت‌های بسیاری دارد. مهم‌ترین آن کم‌تر تهاجمی بودن این روش است. تزریق فیلر بدون بر جای ماندن هر گونه آثار زخم یا بخیه انجام می‌شود. همچنین عوارض بسیار کمی دارد. نیازی به دوران نقاهت یا استراحت نیست و زیباجو می‌تواند پس از تزریق به فعالیت‌های روزمره خود ادامه دهد.

از دیگر مزیت‌های تزریق فیلر مشاهده کردن نتیجه به صورت عینی است و در صورتی که عیبی مشاهده شود پزشک می‌تواند آن را رفع کند. هر چند لازم به ذکر است که تزریق فیلر با ورم در ناحیه مورد نظر همراه هست و نتیجه دقیق پس از بین رفتن ورم قابل مشاهده است. برخی از فیلرها به بازسازی پوست و جلوگیری از شل شدگی آن نیز کمک می‌کنند.

معایب تزریق فیلر

مانند هر روش زیبایی و درمانی دیگر تزریق فیلر ممکن است با عوارض یا معایبی همراه باشد. عوارض طبیعی فیلر کاملاً موقتی و موضعی است که شامل ورم، قرمزی و سوزش اندک در ناحیه پس از تزریق است که به مرور و در عرض چند روز از بین می‌رود. اما در صورتی که به پزشک حاذق و مجرب مراجعه نکنید ممکن است عوارضی رخ بدهد که نادرتر و جدی‌تر است. این عوارض شامل موارد زیر است:

  • ایجاد عفونت در محل تزریق
  • وارد شدن آسیب به عروق خونی
  • ایجاد ناهمواری و بافت گلوله گلوله
  • خارج شدن فیلر از محل تزریق
  • خون مردگی و آسیب به بافت

معایب تزریق فیلر
معایب تزریق فیلر

قیمت تزریق فیلر

هزینه تزریق فیلر نسبت به سایر روش های درمانی کمتر و انتخاب به صرفه ای است. همچنین قیمت آن نیز به دو فاکتور مهم یعنی نوع برند فیلر و پزشک مربوطه بستگی دارد. واضح است که هر چقدر برند معتبر باشد و پزشک نیز تجربه و مهارت بیشتری داشته باشد، هزینه تزریق بالاتر خواهد بود.

سوالات متداول تزریق فیلر

آیا تزریق فیلر درد دارد؟

تزریق فیلر همراه با بی حسی انجام می‌شود اما به هر حال ممکن است اندکی درد را ایجاد کند.

فیلر چقدر دوام دارد؟

دوام فیلر به نوع فیلر انتخابی بستگی دارد و می‌تواند دائمی یا موقتی باشد.

تزریق فیلر عارضه جانبی دارد؟

در صورتی که این عمل توسط پزشک مجرب انجام شود هیچ عارضه ای جز تورم و قرمزی موقتی ندارد.


موضوعات مرتبط: پزشکی , ,

|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1


منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
نویسندگان
نظر سنجی

آیا مطالب وبلاگ مورد پسند و استفاده شما قرار گرفته است ؟

آخرین مطالب
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1783
بازدید دیروز : 58
بازدید هفته : 1858
بازدید ماه : 4088
بازدید کل : 498865
تعداد مطالب : 936
تعداد نظرات : 3
تعداد آنلاین : 1

مرکز چاپ پوستر 3بعدی 09357724318

چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان آز وب,تکنولوژی,پزشکی,شعر,اخبار و آدرس azweb.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 936
:: کل نظرات : 3

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 16

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 1783
:: باردید دیروز : 58
:: بازدید هفته : 1858
:: بازدید ماه : 4088
:: بازدید سال : 187373
:: بازدید کلی : 498865