علامتی که خبر از سیاتیک می‌دهد
جمعه 15 اسفند 1393 ساعت 14:56 | بازدید : 883 | نویسنده : آراز شیوا | ( نظرات )

 علامتی که خبر از سیاتیک می‌دهد
_________________________
فرق درد سیاتیک با سایر دردهای کمر دقیقأ در علائم حسی و حرکتی بوده چرا که سایر دردها ممکن است شدید باشند اما اختلالات حسی و حرکتی ایجاد نمی‌کنند. در موارد شدید سیاتیک ممکن است اختلالات ادراری و عدم کنترل ادرار ایجاد کند.

علامتی که خبر از سیاتیک می‌دهدسیاتیک در واقع فتق دیسک بوده به گونه‌ای که عصب‌های خروجی درون نخاع را تحت فشار قرار می‌دهد.

حمید پدرام متخصص ارتوپد گفت: کمردردهایی که از محل خود به اندام‌های تحتانی فشار وارد می‌کنند تحت عنوان دردهای سیاتیکی شناخته می‌شود. در واقع سیاتیک فتق دیسک بوده به گونه‌ای که عصب‌های خروجی درون نخاع را تحت فشار قرار می‌دهد.

زمانی که غضروف بین دو مهره در کمر بیرون زدگی پیدا می‌کند عصبی را که از همان کانال نخاعی خارج می‌شود و به اندام‌های تحتانی وارد می‌شود را تحت فشار قرار می‌دهد. شایع‌ترین قسمتی از کمر که درگیر می‌شود چند مهره انتهایی بوده و مهم ترین عصبی که ممکن است آزرده شود عصب سیاتیک است به همین دلیل این کمردردها به عنوان دردهای سیاتیکی یا کمردرد سیاتیکی شناخته می‌شوند.

از علائم ناشی از کمردردهای سیاتیک می‌توان به درد، حس (تغییراتی که در اندام ایجاد می‌شود) و حرکت (ممکن است اختلالاتی از جمله در بالا و پائین آوردن مچ پا، انگشتان پا و حتی زانو ایجاد شود) اشاره کرد.

در "معاینات پزشکی" تغییراتی مشاهده می‌شود که عمده‌‌ترین آن‌ها همان بازتاب‌های وتری بوده که پزشک با چکش معاینه این تغییرات را در کمر می‌بیند و کل مناطقی را که عصب سیاتیک پوشش می‌دهد می‌تواند درگیر کند.

سیاتیک می‌تواند عضلات گردن، ران و ساق پا را درگیر کند. فرق درد سیاتیک با سایر دردهای کمر دقیقأ در علائم حسی و حرکتی بوده چرا که سایر دردها ممکن است شدید باشند اما اختلالات حسی و حرکتی ایجاد نمی‌کنند. در موارد شدید سیاتیک ممکن است اختلالات ادراری و عدم کنترل ادرار ایجاد کند.

سیاتیک به دلیل گرفتگی و عصبی که تحت فشار بوده و در بسیاری از موارد بر حسب شدت نیاز به جراحی وجود خواهد داشت. در صورتی که علائم حسی و حرکتی وجود نداشته باشد و درد به صورت آزردگی عصب باشد اقدامات دیگری مانند فیزیوتراپی، استراحت، تزریق دارو و داروهای خوراکی می‌تواند کمک کننده باشند.

وی تصریح کرد: طبیعتأ ورزش نیز با تشخیص پزشک متخصص هم نقش پیشگیری و هم درمانی خواهد داشت.

برچسب‌ها: علامت , سیاتیک , ,


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


شهر گمشده خدای میمون یا شهر سفید
جمعه 15 اسفند 1393 ساعت 14:54 | بازدید : 2374 | نویسنده : آراز شیوا | ( نظرات )

 در میان دست نخورده ترین جنگل های هندوراس، در مکانی که هیچ انسانی سکونت نمی کند و حیوانات برای اولین بار با انسان ها روبرو می شوند، بقایای شهری کشف شده است که با نام شهر گمشده خدای میمون یا شهر سفید از آن یاد می شود.

باستان شناسان کاخ های عظیم، جان پناه های خاکی، انبارها، و هرم های خاکی را یافته اند که به فرهنگی متعلقند که هزاران سال پیش می زیسته و ناگهان از صفحه روزگار محو شده است. گروه کاوشگری که هفته پیش از منطقه کاوش بازگشت، نهانگاه تعداد بسیار زیادی از مجسمه های سنگی را یافت که از زمان متروکه شدن شهر دست نخورده باقی مانده بودند.

تیم کاوش نیز شامل یک باستان شناس، انسان شناس، گیاه شناس نژادی، مهندس لیدار، مستند ساز و گروهش، همراه با 16 سرباز نیروهای ویژه هندوراسی و نویسنده و عکاس نشنال جئوگرافیک بود.

 

 

برخلاف مایا ها که در نزدیکی این تمدن بوده اند، این فرهنگ گم شده بسیار کم مورد کاوش و مطالعه قرار گرفته است و تقریبا شناخته شده نیست تا حدی که باستان شناسان حتی برای شهر نامی ندارند.

کریستوفر فیشر می گوید که شرایط بکر و به یورش نرفته شهر به طرز باورنکردنی ای نادر است. او حدس می زند که نهانگاهی که در پایین یک هرم کشف شده، احتمالا درگاهی برای پیشکشی باشد.

52 عدد از اشیا باستانی یافت شده کمی از خاک بیرون آمده بودند و گمان می رود که بسیاری نیز در زمین دفن شده باشند. این اشیا شامل صندلی های اعیانی ( به نام مِتات)، ظروفی تزئین شده با نقوش مار، کرکس و دیگر اشکال جانور دیس بودند.

 

چشمگیر ترین شیئ ای که از خاک بیرون زده است، سر یک مجسمه بت ( انسانی تبدیل شده به یوزپلنگ) است و احتمالا یک شَمن جاودیی در حالت تبدیل شده و روح مانند را نشان می دهد. شیئ پیدا شده شبیه شخصی است که کلاهی بر سر دارد و قدمت آن 1000 تا 1400 سال پیش تخمین زده می شود.

 

از اشیا باستانی فقط لیست برداری شده است و طبق مقررات علمی مکان آنها جابجا نشده است. همچنین برای محافظت از سایت شهر، مکان آن فاش نشده است.

 

اولین بار در ماه می سال 2012، پس از یک نقشه کشی هوایی در دره ای دور افتاده در لا موسکیتا که پر از باتلاق، رود، و کوه است، بقایای شهر کشف شد.

 

برای صدها سال، کاوشگران از شهر سفید گم شده افسانه ای سخن می گفتند که بارو های آن از فراز شاخسار جنگل دیده می شده است. داستان های بومیان نیز پیرامون شهری به نام شهر سفید یا خانه کاکائو بوده است که پس از ورود کشورگشایان اسپانیایی، مردم بومی به آن پناه برده بودند، شهری همانند پردیس هیچ کس از آن باز نگشته بود.

تا سال 1920 کاوش های گوناگونی برای پیدا کردن شهر سفید یا Ciudad Blanca صورت گرفت. باستان شناس عجیب،تئودور مورده (Theodore Morde) مشهور ترین اکتشاف را در سال 1940 ثبت کرد که اکنون تحت حفاظت موزه بومیان آمریکا قرار دارد.

مورده با هزاران شی باستانی بازگشت و ادعا کرد که شهر را کشف کرده است. بر طبق گفته های مورده، مردم بومی می گویند که در شهر مجسمه بزرگی از یک میمون دفن شده است. او از افشا کردن مکان شهر سر باز زد زیرا می ترسید که وسایل گرانبها و آثار باستانی آن به تاراج برود. سرانجام با خود کشی مورده، برای همیشه قضیه و مکان شهر مسکوت ماند.

با آنکه باستان شناسان دیگر به وجود شهر های گمشده و یا حتی شهر سفید باور ندارند، اما گمان می کنند که موسکیتا که منطقه ای دست نخورده است پر باشد از چنین شهر های گمشده ای و در واقع چیزی مهم تر یعنی تمدنی گمشده آنجا خفته باشد.

 

دره ای که باستان شناسان به آنجا رفته بودند چنان بکر است که به نظر می رسد حیوانات تا پیش از این هیچ انسانی ندیده اند. گیاه شناس نژادی گروه، مارک پلاتکین می گوید: این نقطه دست نخورده ترین جنگل در تمام آمریکای مرکزی است و اهمیت آن نباید نادیده گرفته شود.

جنگل های هندوراس و مکان این شهر که در میان جنگل های بارانی جای گرفته است و در خطر جنگل زدایی و چرای بی رویه حیوانات اهلی قرار دارد.



|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


راز نبوغ اینشتین کشف شد
جمعه 15 اسفند 1393 ساعت 14:52 | بازدید : 1151 | نویسنده : آراز شیوا | ( نظرات )

 راز نبوغ اینشتین کشف شد

____________________
لابد قبول دارید که آلبرت اینشتین یکی از بزرگترین نوابغ عالم است. ولی آیا می‌دانید که تحقیقات نشان داده‌اند که اینشتین فردی بوده که در انجام امور بیشتر از سمت راست مغز خود استفاده می‌کرده است؟

قوی‌ترین کامپیوتر دنیا درست در مابین گوش‌های شما قرار دارد. این کامپیوتر که ظرفیت آن یک میلیون بار بیش‌تر از قوی‌ترین کامپیوترهای موجود در دنیاست، همان مغز خارق‌العاده انسان است. خیلی جالب است که هنوز هیچ بشری قادر نشده تمامی ظرفیت‌های آن را کشف کند.

بحث نیمکره‌های مغزی و عملکرد آنان مسلما توجه بسیاری از شما را به‌خود معطوف کرده است. جالب است بدانید که اکثر نوابغ علمی بزرگ نظیر ون‌گوگ، اینشتین و یا امیلی‌دیکین‌سن (شاعر معروف امریکایی) از سمت‌راست مغز خود بیشتر استفاده می‌کرده‌اند.

اما یک سوِال خنده‌دار: آیا تابه‌حال از خود پرسیده‌اید که هر فردی چند تا مغز دارد؟

حتما می‌خندید و می‌گویید که خب معلوم است که یک مغز بیشتر ندارد. ولی حقیقت این است که مغز توسط یک شیار از وسط به دو نیمکره چپ و راست تقسیم می‌شود و به‌نظر می‌رسد که هر کدام از آنها جهت انجام رفتارهای ویژه‌ای اختصاصی شده‌اند. مثلا نیمکره چپ مغزی بیشتر جهت انجام اموری نظیر تکلم، ریاضیات و منطق فعال است، حال آنکه نیمکره راست بیشتر به تصور و تجسم‌های فضایی، تشخیص رنگ و چهره، تخیل و موسیقی می‌پردازند.

البته ذکر این موضوع به این معنا نیست که هر نیمکره فقط یک کار می‌کند و نیمکره دیگر آن کار را انجام نمی‌دهد یا از آن چیزی نمی‌داند، بلکه به‌دلیل آنکه این دونیم کره به‌توسط یک باند ضخیم به‌نام رابط مغزی که حاوی 200 تا 250 میلیون رشته عصبی است با یکدیگر در ارتباطند و اطلاعات را ردوبدل می‌کنند، هر نیمکره از کارکرد نیمکره دیگر آگاهی دارد.

لابد تاکنون با افرادی برخورد داشته‌اید که معتقدند چهره اشخاص را هیچ‌ گاه فراموش نمی‌کنند ولی در بخاطر سپردن اسم آنها مشکل دارند. این افراد در واقع جزو کسانی هستند که مغز راست‌شان توانایی‌های بیشتری دارد. آرتور کاستر در کتاب معروف خود به‌نام روح در ماشین، میل‌ به جنگ و ویرانگری را ناشی از عدم رشد نیمه‌راست مغزی می‌داند، همچنین طبق بررسی‌های محققان، ‌افرادی که فقط با مغز چپ خود فکر یا عمل می‌کنند، بیش از سایرین بیمار شده و مستعد آسیب و انجام اشتباه در زندگی خود هستند و اصولا خیلی موفق نیستند.

ولی در طرف مقابل، افرادی که با مغز راستشان فکر می‌کنند،‌سالم‌تر بوده و کمتر مستعد آسیب هستند و اشتباهات کمتری در زندگی خود مرتکب می‌شوند.در کل، نود درصد مردم با سمت چپ مغز خود فکر می‌کنند در حالیکه فقط ده درصد مردم از نیمکره راست مغزشان جهت تفکر استفاده می‌کنند.

اکثر مردم تنها از یک نیمه مغز خود استفاده می‌کنند و خیلی از طرف مقابل کار نمی‌کشند مگر در موارد خاصی که نیاز به ارتباط بین دو نیمکره باشد که حتی در آن صورت نیز این ارتباط توام با ضعف است. بررسی‌ها نشان داده‌اند که هرگاه نیمکره ضعیف‌تر مغزی ترغیب به همکاری با نیمکره‌ قوی‌تر شود، افزایش فوق‌العاده‌ای در مجموع توانایی و کارآیی آنها حتی تا حد 5 تا 10 برابر دیده می‌شود.

به‌طور کلی، هر نیمکره مغزی دارای امواجی با فرکانس‌های خاص خود است به‌طوری‌ که فرکانس امواج مغزی در سمت چپ مغز در حدود 20 سیکل‌ در ثانیه است در حالی که، فرکانس امواج سمت ‌راست در حدود ده سیکل هستند که در امواج رادیویی وجود دارند.

حتما همه می‌دانید که موج اف.ام کیفیت بهتر و بسیار مطلوب‌تری نسبت به موج ای.ام‌ داشته و صداهای زائد آن را ندارد. در مورد امواج مغزی هم اینگونه تفسیر می‌شود که امواج فرکانس آلفا کیفیت و حالت بهتری دارند. به‌خصوص در افرادی که نیمکره حاوی امواج آلفا در آنها غالب است،‌این امواج موجب می‌شوند که آن فرد زندگی سالم‌تری داشته و خوشحال‌تر و موفق‌تر باشد.

حال حتما این سوِال به ذهن شما می‌رسد که چگونه می‌توان نیمکره مغزی غالب را تشخیص داد؟

به‌طور کلی این موضوع که کدام نیمکره مغزی در امر تکلم غالب‌تر است برای یک جراح اعصاب بسیار مهم است تا قبل از انجام هرگونه جراحی مغزی،‌نیمکره غالب را تشخیص داده و از آسیب‌رسانی به نواحی تکلمی جلوگیری کند.

یک راه تشخیص نیمکره غالب، انجام آزمونی است به‌نام < وادا.> در طی این تست، یک داروی بی‌هوش‌کننده سریع‌الاثر به‌نام سدیم آمیتال که نام دیگرش آموباربیتال است به‌داخل شاهرگ (شریان کاروتید) راست یا چپ تزریق می‌شود. شاهرگ سمت راست خون را به نیمکره راست و شاهرگ سمت چپ خون را به نیمکره چپ مغزی می‌برند.

تزریق آموباربیتال به‌داخل رگ موجب به‌خواب رفتن موقتی نیمکره مربوطه می‌شود. در این حالت، چنانچه توانایی‌های تکلمی فردی در نیمکره چپ غالب باشد، پس از تزریق آموباربیتال به شاهرگ چپ و به خواب رفتن نیمکره چپ، این فرد دیگر قادر به تکلم نخواهد بود.

یک راه دیگر جهت بررسی قابلیت‌های تکلمی مغزی،‌انجام تحریکات الکتریکی مغز است که جراحان اعصاب آن را بر روی مغز باز انجام می‌دهند. در این روش با توجه به آنکه خود مغز گیرنده درد نداشته و قادر به درک درد نیست،‌جراح مغز یک الکترود را در نواحی مختلف مغز بیمار در حین جراحی قرار داده و از بیمار می‌خواهد تا چیزی را که حس می‌کند و یا به آن فکر می‌کند را بیان کند.

افرادی که سمت چپ مغزی‌شان برای تکلم غالب است،در صورت تحریکات الکتریکی نقاط مختلف کورتکس (قشر) مغزی سمت چپ تکلم‌شان دچار اختلال می‌شود. توجه داشته باشید که چنانچه فردی فقط از کارآیی یک طرف مغز خود استفاده کند،‌این موضوع دلیل نارسایی و یا ناتوانی طرف دیگر نیست،‌بلکه شاید علت آن این باشد که طرف دیگر مغزی تمرین کافی جهت استفاده و کارکرد مناسب را نداشته است.

شاید یکی از دلایل اینکه ما اغلب کمتر از سمت راست مغز خود استفاده می‌کنیم این باشد که اکثر روش‌های یادگیری و آموزشی جامعه که ما غالبا با آن سروکار داریم بر روی توانایی‌های سمت چپ مغز متمرکز شده‌اند و متاسفانه، اغلب روش‌های آموزشی مرسوم در جامعه کمتر حاوی روش‌هایی هستند که موجب تقویت مغز راست می‌‌شوند.

پس اگر خواهان موفقیت هستید،‌سعی کنید که مغز راست خودتان را قوی کنید.

دکتر بابک هوشمند

توضیح عکس : مغز آلبرت انیشتین که در سال ۱۹۵۵ پس از مرگ , برای انجام آزمایش از سرش بیرون آورده شد

 

 



|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
نویسندگان
نظر سنجی

آیا مطالب وبلاگ مورد پسند و استفاده شما قرار گرفته است ؟

آخرین مطالب
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 79
بازدید دیروز : 151
بازدید هفته : 3027
بازدید ماه : 3395
بازدید کل : 507384
تعداد مطالب : 936
تعداد نظرات : 3
تعداد آنلاین : 1

مرکز چاپ پوستر 3بعدی 09357724318

چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان آز وب,تکنولوژی,پزشکی,شعر,اخبار و آدرس azweb.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 936
:: کل نظرات : 3

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 16

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 79
:: باردید دیروز : 151
:: بازدید هفته : 3027
:: بازدید ماه : 3395
:: بازدید سال : 195892
:: بازدید کلی : 507384