مصرف بیش از حد گوشت به ویژه گوشت قرمز برای سلامتی خوب نیست برای جایگزین کردن غذاهای گوشتی گزینه های متفاوتی وجود دارد که ما برخی از این غذا ها را به شما معرفی می کنیم.
انواع غذاهای سنتی و بدون گوشت از شهرهای مختلف ایرانی
افراد زیادی به دلیل مضرات گوشت تمایل به استفاده از غذاهای بدون گوشت دارند. برای جایگزین کردن غذاهای گوشتی، گزینه های متفاوتی وجود دارد که می توان آنها را امتحان کرد، اما آیا ترکیبات جدید دارای طعم خوبی خواهند بود؟ در این میان غذاهای سنتی ایرانی بدون گوشت زیادی وجود دارند که دارای طعم بسیار خوبی هستند و با روش های خاص و مواد اولیه ی متفاوت تهیه می شوند.
هر کدام از این غذاها به یکی از مناطق کشورمان تعلق دارند، با سفر به هر کدام از این مناطق بهتر است این غذاها را امتحان کنید. در این بخش از نمناک تعدادی از این غذاهای سنتی و بدون گوشت را معرفی می کنیم.
فلافل اهوازی یکی از مشهورترین غذاهای جنوبی و عربی است که مورد علاقه بسیاری از ایرانی ها می باشد. فلافل معمولا از نخود و ادویه های تند و ... تهیه می شود. بنابراین اگر تمایل به خوردن غذای تند دارید فلافل خوزستانی را از دست ندهید.
2.خورشت ترشه تره،گیلان
خورشت ترشه تره یکی از این خورشت های خوشمزه و سنتی شمال کشور است که با سبزیجات معطر و تخم مرغ به جای گوشت استفاده می شود. ترکیبات خورشت ترشه تره شامل :خالواش، سیر، نعنا، برنج، تخم مرغ و نمک و ادویه است.
اغلب مردم غذای سنتی تبریز را کوفته می دانند. تبریز یکی از شهرهایی است که دارای طعم های بی نظیری در غذاها می باشد، مانند آش، دلمه برگ مو، کوکوی تره، آش آبغوره و خاگینه که از غذاهای سنتی و بدون گوشت هستند. کوکو سبزی از غذاهای مجلسی است که جایگاه ویژه ای در سفره های افطار و مهمانی ها دارد. مواد اولیه آن نیز تره و یا سبزیهای معطر به همراه تخم مرغ، زرشک و گردو است.
کشک بادمجان یکی از غذاهای اصیل و سنتی ایرانی است که طرفداری بسیاری دارد. این غذ در بسیاری از سفره خانه های سنتی و رستورانها سرو می شود. ترکیبات کشک بادمجان شامل بادمجان، کشک، پیاز داغ، نعنا داغ و گردو است.
5. دیگچه مشهدی
بسیاری از مردم استان خراسان به ویژه اهالی مشهد، غذای سنتی دیگچه را تهیه و میل می کنند. البته برخی افراد این غذا را به عنوان دسر طبخ می کنند.
دیگچه مشهدی اغلب به عنوان غذای نذری در محرم و ماه رمضان پخته می شود. ترکیبات اصلی این غذای سنتی شامل برنج، شیر، گلاب و شکر است.
کله جوش یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانیاست که در بیشتر نقاط کشور با روشهای مختلفی پخته می شود، اما اغلب اصالت این غذا به شهر اصفهان و تبریز نسبت داده می شود. این غذا در عین سادگی بسیار مقوی است و سرشار از کلیسیم، فسفر و پروتئین است. کشک، آب، پیاز داغ، نعناع، سیر و مغز گردو مواد اولیه کله جوش را تشکیل می دهد.
7. سیروابیج؛ گیلان
سیرابیج یا همون سیروابیج یکی از غذاهای سنتی و فوق العاده ای است که به سادگی می توان آن را تهیه کرد. این غذا در گروه نرگسی ها قرار دارد. مواد اولیه آن سیر به همراه ساقه های سبزرنگ آن، تخم مرغ و روغن است. سیرابیج در واقع نوعی خورش گیلانی است و آن را همراه کته سرو می کنند اما خوردن آن با نان هم بسیار لذیذ است.
8. باقالا قاتق؛ گیلان
در شمال کشورمان تنوع غذایی بسیار زیاد است و می توان به سادگی غذاهای سنت خوشمزه و بدون گوشت را انتخاب کرد. باقالا قاتق از معروفترین غذاهای شمالی است که به باقالا خورش و گاهی خورش گل در چمن معروف میباشد ؛ لوبیای استفاده شده در این خورش از خانواده لوبیا چیتی است که به نامهای پاچه باقالا، لوبیای رشتی و یا لوبیا کشاورزی به فروش می رسد.
9. قره ماش شورباسی از ارومیه
قره ماش شورباسی یکی از غذاهای سنتی شهر ارومیه است. این غذای خوشمزه با ماش، سیب زمینی و هویج تهیه می شود. ماش یکی از دانه هایی است که ارزش غذایی بالایی دارد، این دانه غذایی کم کالری است و برای تقویت اعصاب و بینایی بسیار مفید می باشد.
10. یتیمک؛ بوشهر
یتیمک یا یتیمو از غذاهای سنتی بوشهر است. بسیاری از مردم این غذا را با یتیمچه یکی می دانند در حالیکه با آن متفاوت است.ترکیبات اصلی یتیمک شامل بادمجان، لوبیا چشم بلبلی، پیاز و تمر هندی و ادویه های تند است.
11. کشک کدو؛ کرمان
کشک کدو از غذاهای سنتی و بدون گوشت کرمان است که کالری کم اما سرشار از کلیسیم است. مواد اولیه کشک کدو عبارتند از، کدوی سبز، کشک،پیاز داغ، نعنا و سیر داغ،مغز گردو، نمک و ادویه.
این غذا ی سنتی مخصوص شیرازی ها است که در زمستان و فصول بارانی طبخ می شود. این غذای گیاهی با کلم برگ، عدس، هویج و سبزی (ریحون، شوید، ترخون و جعفری) تهیه می کنند. عدس و سبزیجات درون این غذا، آن را به یکی از مقوی ترین و سالم ترین غذاهای ایرانی تبدیل کرده است.
میرزا قاسمی از دیگر غذاهای اصیل خطه شمال ایران است. مواد اولیه این غذای کاملا گیاهی و خوشمزه بادمجان کبابی، سیر، گوجه و تخم مرغ است.
14. دیماج؛ قزوین
دُیْماج یا دُگْماژ نوعی غذای سنتی قزوین اس که معمولا به عنوان عصرانه و در فصول گرم سال سرو می شود. این غذا از مخلوط تکه های نان، پنیر، سبزی، پیاز داغ، و گردو و زرد چوبه تهیه می شود. البته نوع متداول آن از ترکیب تکه های خرد شده نان لواش و سبزی خردشده، پنیر سنتی، پیاز داغ و گردو تهیه می شود.
15. کال کباب
کال کباب یک غذای اشتها آور شمالی است که به راحتی طبخ می شود. این غذا علاوه بر گیلان در سایر شهرهای شمالی نیز تهیه می شود. مواد اولیه این غذای گیاهی و بسیار خوشمزه شامل بادمجان، آب انار، نعنا، چوچاق یا خالواش، سیر و گردو است.
رشته پلو یکی از غذاهای پر طرفداری است که به روشهای مختلف در مناطق گوناگون مانند کرمانشاه، اردبیل و مشهد طبخ می شود. این پلو از ترکیب برنج، رشته و خرما تهیه می شود. رشته پلو در گذشته به عنوان غذای رسمی برای شب بله برون و شب عید نوروز طبخ می شد. البته امروزه با آن گوشت چرخ کرده یا مرغ نیز اضافه می کنند.
17. گمنه؛ خوزستان
گمنه یا للک یکی از غذاهای اصیل و سنتی در خوزستان، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد است. این غذای سنتی معمولا به جای پلو و با بلغور ریز گندم سرو می شود مردم جنوب گمنه را در مراسم های خاصی همچون غذای پشت سر مسافر، مراسم های عزاداری محرم و خرید منزل جدید تهیه می کنند.
18.خورشت نازخاتون؛ گیلان
خورش نازخاتون یکی از غذاهای محلی گیلانی است که می توان آن را بدون گوشت نیز سرو کرد. مواد اولیه برای تهیه نازخاتون بادمجان،گوجه فرنگی، آبغوره، آب انار، پیاز، نعنا و گلپر است.
19. خوراک دو پیازه؛ شیراز
دوپیازه نام یکی از غذاهای سنتی استان فارس و مخصوصاً شهر شیراز است. این غذای خوشمزه با پیاز داغ، سیب زمینی آب پز و در غالب موارد گوجه فرنگی به همراه نمک و سایر ادویه ها تهیه می شود.
این خورشت از دیگر غذاهای سنتی شما کشور می باشد که یک غذای کاملا گیاهی است. این غذای خوشمزه از ترکیب موادی همچون بادمجان، گردو، رب انار، گوجه فرنگی، جعفری، تمر هندی، سیر و پیاز تهیه می شود که هر کدام از آنها خواص بی نظیری دارند.
درست کردن آب دوغ خیار در فصل تابستان دارای بازار داغ تر از خود این گرما هم می باشد که افراد بخاطر ماهیت خنک و فوق العاده دلنشین آب دوغ خیار آن را در این فصل مصرف می نمایند که آب دوغ خیار علاوه بر این که احساس خنکی را در بدن زنده میکند با ترفند های خاص نیز میتواند بسیار خوشمزه تر شود.
سبزی تازه خرد شده شامل پونه , ریحون و نعناع تازه ویا هر سبزی معطر دیگری
دوغ ترش 1 لیتر
طرز تهیه آب دوغ خیار خوشمزه
در ظرف مناسبی شروع به مخلوط کردن مواد می کنیم .ابتدا ماست را به همراه خیارخرد شده باهم مخلوط میکنیم و هم میزنیم و بعد به ترتیب بقیه مواد را با هم مخلوط میکنیم و به همراه ماست و خیار کاملا هم میزنیم. فقط بهتر است پیاز چه خرد شده را موقعه سرو غذا مخلوط کنید تا ممکن است آب بندازد و در بقیه مواد لیز شود و حالت خوش آینده در غذا پیدا نکند.
مخلوط آب دو خیار را به مدت 1 ساعت در بیرون یخچال نگه میداریم تا ترش تر و جا افتاده تر شود. اگر هنگام خوردن دوست داشتید خنک تر باشد میتوانید به مدت نیم ساعت در داخل یخچال گه دارید ولی برای خنکیش اصلا قالب یخ به اون اضافه نکنید چون ممکن است مزه آب پیدا کند .
حتما هم برای خوردن آب دو خیار از نان خشک استفاده کنید چون نان تازه داخل مواد خمیر میشود و طعم آن را خوشمزه نمیکند .
هنگاماضافه کردن نان خشک می توانید پیازچه های خرد شده را هم اضافه کنید و اجازه دهید 10 دقیقه نان خشک و پیاز چه در مواد بماند و بعد میل کنید .
نکات تکمیلی در مورد آب دوغ خیار
آب دوغ خیار جزو غذای محلی - سایر میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
آب دوغ خیار را می توانید در وعده نهار - میان وعده - سرو کنید .
آبگوشت غذایی مقوی و خوشمزه که طرز تهیه جا افتاده ای را نیاز دارد تا بتواند طعم عالی به خود بگیرد و اصیل بودن آن حفظ شود. طرز تهیه «آبگوشت» بسیار خوشمزه با 6+1 نکته بی نظیر و باورنکردنی
آبگوشت از غذاهای لذیذ و پر طرفدار ایرانی ها است که از ترکیب گوشت ،حبوبات و سبزیجات تشکیل شده است که با تیلیت کردن خورده می شود. همچنین آبگوشت از غذاهای اصیل و سنتیمانند اشکنه است . این غذا از زندگی کوچی و عشایری نیاکان ما، به دلیل فرهنگ دامپروری به جای مانده است.
آبگوشت انواع مختلف دارد که در شهر ها و مناطق مختلف با مواد و ادویه های متفاوتی طبخ میشود. که شناخته ترین آنها ، آبگوشت بزباش ، آبگوشت گندم و آبگوشت بلغور، آبگوشت کشک و...... است.
مواد لازم برای تهیه آبگوشت
گوشت گوسفندی با استخوان : 500 گرم ( بهتر است گوشت شما 250 گرم باشد و استخوان آن هم 250 گرم )
سپس گوشت گوسفندی را داخل قابلمه ای مناسب بریزید و مقداری آب سرد داخل قابلمه بریزید در حدی که آب روی گوشت را بگیرد.
حتما از گوشت با استخوان استفاده کنید که آبگوشت شما را لذیذ تر کند.
قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا آب داخل آن بجوشد. بعد از اینکه آب به جوش آمد و دو ، سه قول زد ، کل آب آن را دور بریزید تا چون کف های قهوه ای باعث تیره شدن رنگ آبگوشت میشود.
مجددا آب داخل قابلمه بریزید و این بار کمی بیشتر از دفعه قبل و سعی کنید از آب ولرم استفاده کنید.
حرارت را بالا ببرید تا آب به جوش بیاید.گوجه فرنگی ها را پوست بگیرید و به همراه حبوبات آبکش شده ،دنبه ، سیر و پیاز خرد شده داخل قابلمه بریزید.
سیب زمینی ها را هم پوست بگیرید و از وسط به دو نیم کنید و به همراه چوب دارچین ، فلفل و زرد چوبه داخل قابلمه آبگوشت بریزید.
مراحل اضافه کردن گوشت و دیگر مواد برای طرز تهیه آبگوشت
در قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا آبگوشت به آرامی حدود 3 تا 4 ساعت بپزد.یک ساعت قبل از جا افتادن آبگوشت ، نمک ، رب گوجه فرنگی و یک عدد چوب دارچین را به بقیه مواد آبگوشت اضافه کنید و منتظر باشید تا آبگوشت کاملا به روغن بیفتد.
بعد ازجا افتادن آبگوشت ، دنبه را بیرون بیاورید و با گوشت کوب بکوبید دوباره داخل قابلمه آبگوشت برگردانید تا تکه های سفید و کوچک دنبه کاملا داخل آبگوشت پخش شود.
آبگوشت آماده شد !
کمی قبل ازسرو کردن غذا چوب دارچین را از ظرف خارج کنید.این خوراک خوشمزه و لذیذ را میتوانید در کنار چاشنی ، آب لیمو ترش و یا آب نارنج مصرف کنید.
اگر بخواهید میتوانید مواد آبگوشت را بکوبید و آب آن را جدا تلیت کنید.
نکات طرز تهیه آبگوشت
ادویه مناسب برای آبگوشت همان زرد چوبه است ولی میتوان به آن کمی زعفران و زیره هم اضافه کرد تا طعم بهتری پیدا کند.
بهترین گوشت برای تهیه آبگوشت، گوشت گردن است زیرا هم چرب است و هم بسیار ترد و لطیف و هم چرب . و باعث می شود طعم آبگوشت لذیذتر شود.
خوردن برگ های تازه نعناع و پیاز در کنار آبگوشت باعث می شود هضم این غذا به دلیل پروتئین و چربی بالا راحت تر باشد.
هر چه آبگوشت در مدت زمان طولانی تر و با حرارت کمتر پخته شود بسیار خوشمزه تر خواهد شد.
مناسب ترین قابلمه برای پخت آبگوشت دیگ سنگی و بعد چدن و در نهایت قابلمه مسی است.
آبگوشت غذای مقوی و سنگین است بنابراین بهتر است در وعده ناهار میل شود.
خوردن یک استکان از ترکیب عرقیجات زیره و زنیان برای کسانی که دچار ضعف معده هستند بعد خوردن آبگوشت ضروریست تا باد و نفخ شکم را از بین ببرد.
خواص آبگوشت برای بدن:
«آبگوشت به دلیل داشتن حبوبات که منبع غنی از پروتئین آهن و مس می باشد برای کسانی که دچار کم خونی می باشند بسیار مفید است.ترکیبات گوناگون و متنوع موجود در آبگوشت باعث شده این غذا دارای ویتامین های A، B و مواد معدنی همانند سلنیوم، فسفر، منیزیم،پتاسیم ، گوگرد، نشاسته ،آسپیرین و آنتی بیوتیک باشد و برای افراد لاغر بسیار مناسب است. علاوه بر این آبگوشت برای تقویت نیروی جنسی، افزایش احتمال دختر زایی،افزایش مقاربت در برابر عفونتها ،بهبود زخم های قرنیه چشم و نیز برای رشد کودکان بسیار کار ساز است»
آبگوشت درست کردن حرفه ای
پخت آبگوشت در زود پز:
ابتدا پیاز را خرد کنید و با مقداری روغن در قابلمه زودپز تفت دهید .بعد از اینکه پیاز نرم شد گوشت آبگوشتی را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید.در حین تفت زرد چوبه ، فلفل و ادویه کاری را هم به آنها اضافه کنید و یک دقیقه ای هم بزنید ، تا عطر ادویه ها به مشام برسد.در آخر رب را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رب رنگ باز کند.
بعد حبوبات خیس داده شده را به همراه مقدار مناسبی آب جوش داخل قابلمه می ریزیم. سیب زمینی ها را هم با پوست ( البته شسته شده و برای اینکه سیب زمینی ها وا نرود) داخل قابلمه اضافه میکنیم.پوست گوجه ها را هم بگیرید و آن را 4 قسمت کنید و داخل قابلمه به همراه یک تیکه چوب دارچین و مقدار کافی نمک قرار دهید.
سپس در زودپز را ببندید تا به مدت 50 دقیقه تا یک ساعت همه مواد با هم بپزند. البته این زمان بستگی به زودپز شما دارد که روی چه دمایی تنظیم شود.
اگر دوست داشته باشید میتوانید به جای آب لیمو از لیمو عمانی هم در آبگوشتتان استفاده کنید و برای این کار باید یکی دو عدد لیمو را با چنگال سوراخ کنید و یک ساعتی در آب قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود. سپس آن را بعد از پختد گوشت و حبوبات به مدت 15 دقیقه در قابلمه بیندازید و در آخر از قابلمه بیرون بیاورید و دور بیندازید.
پوست سیب زمینی ها را جدا کنید و اگر دوست داشتید همه مواد را بکوبید و به صورت گوشت کوبیده میل کنید و آبش را با نان خرد شده تلیت کنید .
آبگوشت خوشمزه تان را در کنار سبزیجات میل کنید.
نکات تکمیلی در مورد آبگوشت
آبگوشت جزو آبگوشت و اشکنه میباشد
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 4 ساعت میباشد .
آبگوشت را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
استان کرمانشاه علاوه بر جاهای دیدنی و زیبایی که دارد، دارای غذاهای لذید و پرطرفداری می باشد. از بهترین غذاهای محلی کرمانشاه می توان به خورش کنگر اشاره کرد.
غذاها و شیرینی های محلی کرمانشاه با طعم های به یاد ماندنی
غذاهای کرمانشاه همیشه زبانزد خاص و عام بوده و در دیگر استانهای کشورمان نیز طرفدار دارد. اگر روزی گذرتان به کرمانشاه افتاد و از غذاهای خوشمزه ی آن خوردید حتما در منزلتان نیز پخت آن را برای بار دیگر امتحان خواهید کرد.
از معروفترین غذاهای کرمانشاه می توان خورشت خلال و دنده کباب را نام برد که در بین گردشگران و توریستها جایگاه خاصی دارند و همچنین سیب پلو، کوفته ریزه، آش عباسعلی، ترخینه دست پیچ، چلو گوشت، کوکوی پاغازه و خورشت کنگر نیز از دیگر غذاهای به نام در کرمانشاه می باشند که دستور پخت آن ها را در آشپزخانه نمناک به صورت کامل با نکات و جزئیات گفته ایم.
شیرینی های سنتی کرمانشاه
نان برنجی
نان برنجی های استان کرمانشاه در نوع خود بی نظیر هستند و در سراسر کشور برای همه شناخته شده می باشند و در دورهمی های خانوادگی پذیرایی با نان برنجی صفای خاصی به مجلس می بخشد.
این خوراکی نرم و لطیف علاوه بر کرمانشاه در یزد و قزوین نیز به عنوان سوغاتی تهیه می گردد و از ترکیب کره یا روغن حیوانی، آرد برنج، تخم خرفه، تخم گشنیز، گلاب، زعفران، سیاه دانه و شکر تهیه می گردد.
قاووت
یکی از خوراکی های محلی کرمانشاه، قاووت نام دارد که در کرمان نیز پخت شده و به عنوان سوغاتی نیز محسوب می گردد. قاووت پودری خوراکی است که بسیار پر منفعت و مغذی است و برای نیرو بخشیدن جسم و تن مورد استفاده قرار می گیرد. البته در هر منطقه ای ترکیبات این خوراکی مختلف است.
در استان کرمانشاه بانوان و مادران از نخود گل (نخود مشکل گشا بدون نمک)، پودر زنجبیل، قرص کمر، پودر میخک، جوز هندی، رازیانه، پودر قند، تخم گشنیز پسته، بادام، تخم کتان را مخلوط کرده و یک بمب انرژی بسیار خوشمزه درست می کنند قاووت برای مادرانی که به تازگی بچه دار شده اند نیز بسیار مفید است.
نان کلانه را می توان به عنوان یک میان وعده ی کامل استفاده کرد و از ترکیب خمیر آرد گندم با یک گیاه محلی به نام پیچک تهیه می شود. سپس به شکل نان روی ساج پخته می شود و بعد روی آن کره یا روغن حیوانی زده و به همراه ماست یا دوغ میل می کنند که بسیار لذیذ و خوشمزه است.
کاک
کاک از شیرینی های خوشمزه کرمانشاه است که مخصوص این استان است و از محبوبیت بیشتری نیز برخوردار است. البته کاک در شیراز با نام یوخه مشهور است این شیرینی از ورقه های بسیار نازک خمیر درست می شود که با استفاده از ساچ های ویژه ای درست می گردد.
کاک یک شیرینی بسیار خوشمزه و مغذی است که در کنار یک لیوان چای داغ به یادماندنی خـواهد شد و از ترکیب آرد گندم، تخم مرغ، شکر، روغن هل، پودرپسته، پودرنارگیل، خلال بادام و آب درست می گردد این شیرینی دلپذیر در جریان برگزاری هفتمین اجلاس سراسری شورای سیاستگذاری ثبت آثار معنوی کشور در لیست میراث معنوی قرار گرفته است.
شیرینی شکری
شیرینی شکری مختص استان کرمانشاه و از خوراکی های پرطرفدار و سنتی این استان است. مادران هنرمند اغلب نان شکری را برای میان وعده ی عصرانه تهیه کرده و در کنار خانواده از خوردن آن لذت می برند. این شیرینی خوشمزه از روغن شکر، وانیل ،نمک، آرد و تخم مرغ درست می شود.
نان خرمایی
نان خرمایی از قدیمی ترین خوراکی های خوشمزه و سنتی استان کرمانشاه است که به علت دارا بودن خرما مفید و مقوی است. خوردن یک لیوان چای با نان خرمایی بسیار دلچسب است مسافرت به کرمانشاه و نخریدن نان خرمایی هیچ صفایی ندارد.
مادران و بانوان هنرمند کرمانشاهی در پخت این شیرینی محبوب از گلاب، کره، خرما، آرد گندم زرده ی تخم مرغ، ماست، بکینگ پودر، مغز گردو استفاده می کنند و از خوردن آن در کنار اعضای خانواده لذت می برند.
نان برساق
نان برساق، نانی محبوبی که در دیگر شهرهای کشورمان به نام نان روغنی معروف است دارای ظاهری جذاب و عطر و بوی مشام برانگیز که در پخت آن روغن کرمانشاهی به کار می برند که موجب خوشمزه تر شدن آن می شود. نان ساجی و نان چنگال از دیگر نان های مشهور کرمانشاه می باشد.
شیرینی بژی
تنوع بی نظیر شیرینیجات سنتی و محلی در استان کرمانشاه زبانزد خاص و عام می باشد و تمام مردم ایران از گوشه و کنار کشور با این شیرینیجات آشنایی دارند. یکی از این شیرینی ها شیرینی بژی نام دارد که طعم بسیار دلپذیر و فوق العاده ای دارد.
جالب است بدانید از این شیرینی به عنوان نان بر سر سفره صبحانه استفاده می کنند. موادی که در تهیه این شیرینی خوشمزه به کار برده می شود عبارتند:از شیر، رازیانه، شکر، روغن حیوانی، زیره، زعفران.
آش های محلی کرمانشاه
آش عباسعلی
به جرأت می توان گفت که آش عباسعلی یکی از مقوی ترین آش های استان کرمانشاه می باشد و مهمتر از همه نام گرانترین آش محلی نیز می توان روی این آش گذاشت. لوبیا سفید، برنج نیم دانه، نخود، جو، گندم پوست کنده، عدس، پیاز، آب قلم، روغن کرمانشاهی، گوشت مغز ران گوساله، دارچین و نمک و فلفل از جمله مواد تشکیل دهنده این آش پر مغذی هستند.
باید بدانید که این غذای سنتی چندین سال متوالی عنوان مقام اول را در جشنواره های غذا کسب کرده است. کشدار بودن این آش به خاطر وجود آب قلم و گوشت فراوان مشخصه اصلی این غذا می باشد.
از آش های اصیل و سنتی کرمانشاه می توان به آش دوغ اشاره کرد. البته ناگفته نماند که در گویش محلی مردم این استان معروف به آش ماست است. چرا که پس از اینکه حسابی جا افتاد دوغ به غلظتی هم اندازه غلظت ماست می رسد به همین خاطر به آن آش ماست میگویند.
این آش در ایام نوروز فصل بهار طرفداران زیادی در بین خانواده های کرمانشاهی به خود اختصاص می دهد و کدبانو های کرمانشاهی آنرا در این فصل با ترکیبی از موادی همچون بلغور گندم، لپه، سیر تازه، سبزی آش، پیاز، نمک و زردچوبه، نعناع تهیه می کنند و در محفل گرم خانواده های خود می کنند.
آش سورانه
گیاهی به نام سورون با فرا رسیدن فصل بهار که شبیه به تره است در منطقه کرمانشاه شروع به رشد می کند که اصلی ترین مواد آش سورانه هم این گیاه بومی می باشد. این آش شباهت بسیار زیادی به یک نوع بورانی دارد و اکثراً در فصل بهار پخته می شود.
کد بانو های کرمانشاهی در تهیه این آش خوشمزه، گیاه سورون را همراه با روغن زیتون، گوشت چرخ کرده، رب انار، شکر و پیاز ترکیب می کنند و در نهایت یک آش خوشمزه محلی درست می کند.
در فهرست غذاهای محله استان کرمانشاه غذای دیگری به نام آش کشک و بادمجان وجود دارد که از خانواده آش ها می باشد. این آش مقوی را در اکثر مجالس طبخ می کنند و از آن به عنوان یک غذای مجلسی یاد می شود.
آش کشک و بادمجان از ترکیب موادی همچون نخود، لوبیا چیتی، نعنا داغ، بادمجان، کشک، پیاز داغ، عصاره گوشت، فلفل قرمز، فلفل سیاه نمک، عدس، برنج، لوبیا قرمز و نمک بدست می آید. اگر نیم نگاهی به مواد اولیه این غذای مقوی بیندازید متوجه خواهید شد که ارزش غذایی آن چقدر بالا است و مطمئنا نمی توانید از خوردن آن امتناع کنید.
آش ترخینه
اگر قصد دارید یک پیش غذای عالی و خوشمزه برای عزیزانتان بپزید پیشنهاد می کنیم آش ترخینه را امتحان کنید این آش یک غذای مقوی و پر از آنتی بیوتیک می باشد و برای بهبود سرماخوردگی گزینه ی خوبی است. ترخینه از سوپ های معروف کرمانشاه است و از گندم و دوغ درست می شود که به شکل گلوله های خشک شده و آماده می باشد.
آش بلغور
از دیگر غذاهای خوشمزه ی کرمانشاه آش بلغور می باشد که از گوشت چرخ کرده، بلغور گندم، کشک، پیاز وادویه درست می شود وجود کوفته ریزه ها به آش طعم و شکل خاصی می بخشد و چون بلغور در آش استفاده می شود این آش سرشار از مواد معدنی و ویتامین ها و آنتی اکسیدان و فیبر می باشد.
شلمین
غذای سنتی و خوشمزه دیگر استان کرمانشاه که به زحمت و زمان پخت زیادی احتیاج دارد شلمین می باشد. شلمین یا شلم دقیقاً همان شلغم میباشد که از سر و برگ آن در این غذا به کار برده می شود.
موادی که داخل این آش خوشمزه به کار برده می شود معمولا از فصل تابستان و بهار ذخیره شده و در فصل زمستان برای پخت آن استفاده می شود. این مواد عبارتند از:نخود، شلغم، آلوچه، عدس، برگ قیسی، کشمش، گردو، روغن و نمک. چنانچه مطالب غذای ترش مزه ای هستید پیشنهاد می کنیم خوردن این آش را به هیچ عنوان از دست ندهید.
خورشت کنگر پای ثابت اکثر سفره های مردم کرمانشاه می باشد. این غذا حاوی مقادیر زیادی ویتامین و پتاسیم می باشد و شباهت زیادی به کرفس دارد و با موادی همچون کنگر، گوشت، روغن، جعفری، ریواس، نمک، نعناع، آبلیمو، گوجه سبز، فلفل، زردچوبه و نمک تهیه می شود.
جالب است بدانید که جهت پیشگیری و جلوگیری از بیماری سرطان و برای سلامت روده بزرگ این غذا از سوی کارشناسان تغذیه توصیه شده است.
خورش ونوشک
یکی از گیاهان دارویی و بومی استان کرمانشاه و ونوشک است، ونوشک را با نامهای بنه ایا پسته کوهی نیز می شناسند و با آن خورشت های بسیار لذیذ ای طبخ می کنند. این گیاه داروی اغلب در مناطق کوهستانی بالاخص دامنه زاگرس رشد می کند. شما با درست کردن خورشت ونوشک می توانید به خواص بی نظیر این گیاه پی ببرید.
کرمانشاه به خاطر دارا بودن باغ های میوه فراوان و میوه های فصلی از تنوع غذایی بسیار بالایی برخوردار است و سرآشپزهای بسیار خوش ذوق بسیاری را در منطقه خود پرورش داده است. از جمله غذاهایی که با میوه در این استان تهیه می شود می توان به خورشت سیب و آلبالو اشاره کرد.
که از ترکیب موادی همچون سیب، آلبالو، گوشت، ادویه و پیاز تهیه می شود. توجه داشته باشید که در پخت این غذا انتخاب سیب های سفت و سبز و همچنین جداسازی هسته آلبالو ها از اهمیت بالایی برخوردار است بنابراین این مورد را حتماً مورد توجه قرار دهید.
والک پلو
والک نیز نوعی سبزی محلی می باشد که کرمانشاهی ها با استفاده از آن اقدام به طبخ والک پلو می کنند. کرمانشاهی ها به زبان محلی والک را کول می خوانند. این گیاه خواص بسیار فراوانی دارد و به عنوان ماده اصلی والک پلو کرمانشاهی به شمار می رود.
از مواد دیگری که در این غذا به کار می رود می توان به برنج، زبان گوساله، روغن زیتون یا روغن کرمانشاهی و ادویه های منحصر به فرد اشاره کرد. این روزها این غذا را با مرغ، ماهی و گوشت گوسفند نیز درست می کنند.
جرگ و بز
یکی دیگر از غذاهای محلی کرمانشاه جرگ و بز نام دارد که از پوست نازک روده و جگر گوسفند به دست می آید. کرمانشاهی ها جگر چرخ شده را با ترکیبی از ادویه داخل ظرف های مخصوص یا یک فویل قرار می دهند و آن را زیر خاکستر می گذارند تا کاملا مغز پخت شود.
سپس پوست روده گوسفند را با مواد پخته شده پر می کنند و روی آتش قرار می دهند تا به طور کامل کباب شود. روش تهیه این غذا تا حدودی به تهیه سوسیس سنتی شباهت دارد به خاطر همین به سوسیس کرمانشاهی معروف است.
یکی دیگر از غذاهای بسیار خوشمزه کرمانشاه و از خانواده آبگوشت ها ، آبگوشت باغی است.سابقه این غذای مشهور در کرمانشاه مربوط به استفاده از میوه هایی است که در دسترس باغداران بوده و آبگوشت این غذای لذیذ را با آن میوه ها متفاوت تر از نوع ساده و رایج آن کرده که به آن آبگوشت باغی می گویند.
باغداران با طبع خاص خود از میوه های متفاوت در طبخ این آبگوشت استفاده می کنند. گوشت گوسفند، سیب زمینی، لوبیا سفید، نخود، رب مهمترین ارکان آبگوشت باغی می باشند.
خوراک کدو حلوایی یک غذای کاملا متفاوت با دیگر غذاهایی است که از کدو حلوایی تهیه می گردد. در کرمانشاه خوراک کدو حلوایی را با گوشت و عصاره قلم گوسفندی و تکه های خرد شده کدوحلوایی درست می کنند و برای لذیدتر شدن آبغوره به آن می افزایند.
کوفته نخود یا کوفته ریزه
از غذاهای دیگری که در کرمانشاه پرطرفدار است می توان به کوفته ریزه اشاره کرد که شاید برایتان زیاد نام آشنا نباشد این غذا از گوشت چرخ کرده، مغز گردو، آرد، پیاز، سبزی های معطر، نخود پخته شده، درست می شود این غذای بسیار خوشمزه سرشار از مواد مغذی و معدنی می باشد.
چلوگوشت
چلوگوشت از پر طرفدارترین غذاهایی است که در همه جا طبخ می شود و البته دارای روشهای پخت متفاوتی است. چلو گوشت در کرمانشاه یک غذای سنتی و بومی است و برای پخت آن از برنج، گوشت ماهیچه، گلپر، چوب دارچین، تخم گشنیز، زنجبیل، برگ بو، پیاز، زرشک، فلفل سیاه استفاده می کنند و هنگام خوردن نیز به آن روغن کرمانشاهی اضافه می کنند.
خورش خلال کرمانشاهی
مردم مهمان نواز کرمانشاه در مراسمات رسمی و جشن ها، به زیبایی هرچه تمام مهمانان خود را تکریم می کنند. یکی از اساسی ترین مواردی که کرمانشاهی ها از مهمانانشان پذیرایی میکنند و سابقه طولانی در رسوم این منطقه دارد، سرو خورشت خلال کرمانشاهی است.
این غذای بسیار خوشمزه و با ظاهر زیبا از خلال بادام، گوشت گوسفندی، زرشک سیاه، هل گلاب و زعفران استفاده می شود. مردم خوش سلیقه کرمانشاه با روغن کرمانشاهی برنج و خورش خلال را بسیار خوش رنگ و لعاب و معطر می کنند و به پذیرایی مهمانان می پردازند.
آبگوشت کرمانشاهی
آبگوشت مخصوص دیار کرمانشاه یک خوشمزه ترش دوست داشتنی است که از گذشته در میان مردم کرمانشاه طبخ می شده است. سلیقه غذایی مردم کرمانشاه گوجه سبز را از میان انبوه میوه ها برگزیده و آبگوشت کرمانشاهی را شهرت داده است.
استفاده از گوجه سبز به آبگوشت طعم ترش و خاصی می دهد. گوشت، پیاز، نخود، لوبیا سفید، سیب زمینی، لیموعمانی و دیگر مواد آبگوشت در کنار گوجه سبز آبگوشت کرمانشاهی را تشکیل می دهد.
سیب پلو
سیب پلو از دیگر غذاهای سنتی کرمانشاهی ها می باشد که در آن سیب زمینی و برنج به عنوان مواد اصلی استفاده می کنند. طعم بی نظیر این غذا در بین مردم کرمانشاه طرفداران بسیاری دارد.
به غیر از برنج و سیب زمینی مواد دیگری که در تهیه این غذا استفاده می شود عبارتند از:گوشت چرخ کرده، کشمش، خرما، پیاز، زعفران و کره. ترکیبی از این مواد مطمئنآ طعم بی نظیری را به ارمغان خواهد آورد. پیشنهاد می کنیم این غذا را در برنامه غذای خود بگنجانید.
کوفته شیرین
غذایی محلی و بسیار خوشمزه از خانواده کوفته ها که در کرمانشاه شهرت دارد، همانند کوفته برنجی است گرد و قلمبه درآوردن آن بسیار مهم است و تجربه زیادی می طلبد.
کرمانشاهی ها با بکار گرفتن سرکه و شکر مزه ترش و شیرین و نابی به این کوفته لذیذ می دهند. عطر، رنگ و مزه خاص کوفته بسیار اشتهاآور است. کوفته شیرین بدلیل دارا بودن گوشت چرخ کرده، تخم مرغ، برنج و ادویه ها بسیار پرخاصیت و مقوی است.
دنده کباب کرمانشاه
قسمت هیجان انگیز بسیاری از مراسم های مجلسی کرمانشاه خوردن دنده کباب در آن مجلس است چرا که خوردن این غذای خوش طعم و خوش آوازه به قدری دلچسب است که به سختی می توانید آن را فراموش کنید.
چنانچه در آشپزخانه نمناک دستور پخت دنده کبابا کرمانشاهی را گفته ایم برای اینکه این غذا به خوشمزه ترین شکل ممکن پخته شود قبل از هر چیزی با مهارت هر چه تمام گوشت دنده گوسفند را مزه دار می کنند و با یک تبحر خیلی ماهرانه آن را به سیخ کشیده و کباب می کنند.
اکثر کباب پزها بر این باورند که این کباب وابسته به نوع گوشت گوسفند می باشد و چنانچه گوشت مناسبی انتخاب شود مطمئناً طعم آن چندین برابر خوشمزه خواهد شد و این موضوع را کسانی می توانند کاملاً درک کنند که در کنار دامداران و عشایر دنده کباب سنتی خورده باشند.
کوکوی پاغازه
فصل بهار، فصل رویش گیاهان سرسبز محلی می باشد که دارای خواص دارویی بسیاری می باشند که این گیاهان هم به صورت خام و هم پخته در طبخ انواع غذاها مورد استفاده قرار می گیرند. یکی از ایـن گیاهان "پاغازه" می باشد و اهالی استان از آن به روشهای گوناگون استفاده می کنند.
پاغازه گیاهی است که دارای خواص دارویی بیشماری است و اکثراً در سفره های کرمانشاهی ها همیشه نقش به سزایی دارد که از آن غذایی همچون کوکو سبزی آماده می کنند که برای رفع التهابات روده و گوارش بسیار موثر است.
طبخ این غذا در رستورانها محدود است و بیشتر در نمایشگاههایی که در عید نوروز برای آشنایی گردشگران با فرهنگ این سرزمین برگزار می شود ارائه می گردد. کوکوی پاغازه از ترکیب سیر، پیاز، ادویه های معطر و تخم مرغ درست می شود.
دست پیچ کرمانشاهی
دست پیچ کرمانشاهی نیاز به تمرین دارد تا پیچیدن آن را خوب یادگرفت. برای طبخ این غذا ترکیبی از گوشت چرخ کرده، پیاز، لپه، تخم مرغ و ادویه لازم است. سپس مقداری از مواد را برداشته و با کف دست باز کرده در وسط آن قیسی، گردو، پیاز می گذارند و بعد با انگشتان دست مواد را میپیچند و معمولا جای انگشتان هم باید روی گوشت بماند.
هلو کباب کوفته کرمانشاهی
هلو کوفته کرمانشاهی از غذاهای مشهور این دیار است که در سایر استانها و شهرهای کشورمان نیز پخته می شود ولی هر کدام دارای طعم های مخصوص به آن منطقه می باشند علت نامگذاری این غذا به هلو کبابی زیاد روشن نیست شاید به علت شکل آن که در هنگام سرخ کردن باشد که به این اسم مشهور شده است.
این غذای لذیذ از گوشت، لپه، گردو، کشمش، سیب زمینی نیم پز، رب گوجه فرنگی، تخم مرغ، پیاز سرخ شده، شکر، آبلیمو، درست می شود برای اینکه غذا خوشمزه و جا افتاده تر بشود باید وقت زیادی صرف گردد این غذا به همراه نان و سبزی خوردن سرو می گردد.
سبزوار یکی از شهرهای استان خراسان رضوی به شمار می رود که فرهنگ و پیشینه غنی به خود اختصاص داده است و مردمان آن از دیرباز تا به امروز دنباله رو آداب و رسوم خاصی بوده اند.
این شهر تاریخی دارای فرهنگ غذایی بسیار جالب و متفاوتی است، جالب است بدانید که نان نقش بسیار محوری و پررنگی در غذاهای سنتی شهرستان سبزوار ایفا می کند چراکه اکثر غذاهای این منطقه آبکی و ترکیبی از مشتقات شیر و گندم می باشد بنابراین به همین خاطر نان کاربرد بسیار زیادی در غذاهای محلی این شهر دارد و به صورت قطعات کوچکی در آورده می شود و به اصطلاح در غذا «تریت» می شود.
چنانچه تمایل به آشنایی با فرهنگ غذایی شهر سبزوار دارید و راغب به چشیدن طعم غذاهای محلی آن در سفرهای تفریحی خود هستید در این بخش از آشپزخانه نمناک ما را همراهی نمایید تا فهرستی از غذاهای محلی و سنتی این منطقه را بشناسید.
از آش های پرطرفدار سبزوار، آش بادمجان نیز بسیار زبانزد خاص و عام است. دستور پخت این غذا در شهرهای مختلف کشور مثل سبزوار و ملایر و سایر شهرها کمی با همدیگر متفاوت است اما طرز تهیه آش بادمجانی که مختص سبزوار است جزو پرطرفدارترین آن ها به شمار می رود چرا که طعم بسیار دلچسبی دارد. برای آشنایی با دستور تهیه ی این آش میتوانید به مطلب " طرز تهیه آش بادمجان سبزوار " مراجعه کنید.
آش گندم
آش گندم یکی از خوشمزه تربن آش های سنتی سبزوار به شمار می رود که بخاطر متفاوت بودنش از محبوبیت ویژه ای برخوردار است. برای تهیه این آش حتما باید حبوبات از شب قبل خیس شوند و چنانچه این کار فراموش شد بجای آن بایستی آن ها را به دفعات دو بار جوشانده و آبش را تخلیه کنید.
همچنین در این غذا بهترین کار این است که بجای ریختن کشک روی غذا آن را جداگانه کنار غذا قرار دهید چراکه طعم این آش خاص با کشک به مزاج هر کسی خوش نمی آید.
کمه جوش
یکی از غذاهای مشهور سبزواری که امروزه نیز از جایگاه ویژه ای در بین مردم سبزوار برخوردار است «کمه جوش» نام دارد. این غذا در بین سبزواری ها و نواحی اطراف آن در غرب خراسان بسیار محبوب است.
این محبوبیت به قدری بالا است که حتی اگر اهالی این منطقه ساکن شهرهای دیگر کشور شوند باز هم پس از سال ها دوری از این شهر اقدام به پختن آن می کنند جالب است بدانید حتی کسانی که ساکن سبزوار نیستند مثل دانشجویان یا گردشگران ، معمولاً آشنایی زیادی با این غذا دارند و حداقل یک یا چند بار طعم بی نظیر آن را چشیده اند.
از غذاهای محلی دیگر سبزوار می توان به دانه جوش اشاره کرد که توسط بانوان سبزواری با کمترین هزینه و ساده ترین مواد اولیه تهیه می شود و یک غذای لذیذ و دلچسب بدست می آید.
اگرچه این غذا، غذای نسبتاً ارزانی است ولی به خاطر وجود دانه روغنی خربزه که جزو مواد اصلی آن محسوب می شود یک غذای مقوی و گرم به شمار می رود و برای آن دسته افرادی که دچار سنگ مثانه و سنگ کلیه شده اند بسیار مفید است. در تهیه غذای خوشمزه موادی همچون پیاز، دانه خربزه، ماست چکیده یا کمه، زردچوبه و ... بکار برده می شود.
آش ماستی
در سرتاسر ایران طرفداران بسیار زیادی برای آش ماست وجود دارد که البته شیوه پخت آن در هر نقطه از کشور متفاوت از شهرهای دیگر است. در عین اینکه این غذا بسیار خوشمزه و ساده است اما هم می توان به عنوان یک وعده غذایی کامل و هم به عنوان پیش غذا سرو کرد.
در استان خراسان نیز روش پخت خاصی برای تهیه این آش وجود دارد. از ترکیبات اصلی که در این آش به کار می رود می توان به سینه مرغ، سیر، ماست، لپه، پیاز، زعفران، برگ بو، برنج، نعناع و ... اشاره کرد. پیشنهاد می کنیم تجربه مزه کردن این آش بی نظیر سبزواری را از دست ندهید.
برای آشنایی با دستور تهیه ی این آش میتوانید به مطلب " طرز تهیه آش ماستی" مراجعه کنید.
آش تقویتی حلبه
غذای سنتی دیگری که متعلق به شهر سبزوار می باشد آش تقویتی حلب نام دارد که با ترکیبی از برنج ، نمک ، زیره سیاه و فلفل به دست می آید. این غذای خاص با اضافه کردن ده عدد آلو بخارا به آن زمانی که برنج در حال جوشیدن است طعم بسیار بی نظیری به خود می گیرد. جالب است بدانید که بسیاری از ساکنان سبزوار به جای نمک در این غذا از شکر استفاده می کنند و طعم آن را تبدیل به یک غذای شیرین می کنند.
یکی از خوشمزه ترین غذاهایی که طعم ترشی دارد و بین اهالی سبزوار بسیار پرطرفدار است می توان به خورشت ریواس اشاره کرد، این غذا به خاطر وجود ریواس داخل آن طعم ترش مزه ای به خود میگیرد. هرچند روش پخت این خورشت به دو صورت انجام می شود اما در هر صورت همراه با نعنا و جعفری پخته می شود و به خاطر همین عطر و بوی بسیار متفاوت و خوبی دارد.
روستای ییلاقی طبس در 20 کیلومتری شمال سبزوار از جمله مناطقی است که قُرمه جوش در آن تهیه و مصرف می شود. این غذای بسیار خوشمزه با سبزی تازه و ترشی سرو میشود و با موادی همچون عدس، قرمه، پیاز، نمک، فلفل، سیب زمینی تهیه می شود.
بهتر است بدانید که قورمه به گوشت گوسفندی گفته می شود که با کمی آب و نمک و چربی خود گوشت تفت داده شده است، به خاطر اینکه در زمان های قدیم یخچالی وجود نداشت آنرا در محل خنک تر خانه نگه می داشتند تا در دراز مدت سالم باقی مانده و قابل مصرف باشد.
آذربایجان غربی، یکی از استان های قدیمی کشورمان با غذاهای محلی بسیار لذیذ است که توصیه می شود با حضور در این استان، حتما این غذاها را امتحان کنید.
آشنایی با انواع غذاهای محلی و شیرینی های آذربایجان غربی
استان آذربایجان غربی که واقع در شمال غربی ایران و در مرز ترکیه می باشد، یک منطقه کوهستانی به شمار می رود و قدمت آن متعلق به دوره پیش از اسلام می باشد. به خاطر وجود جاذبه های طبیعی و تاریخی در این منطقه مثل دریاچه ارومیه، گردشگران بسیار زیادی برای بازدید از این جاذبه ها، به سمت این منطقه از ایران می کشیده می شوند.
به خاطر فرهنگ غذایی متنوع در استان آذربایجان غربی، میتوان شاهد سفره های رنگارنگی پر از انواع آش ها، خوراک های لذیذ و خورش ها در خانه های مردم ارومیه بود. چنانچه تمایل به آشنایی با فرهنگ غذایی این منطقه دارید در ادامه این بخش از آشپزخانه نمناک با ما همراه باشید تا با غذا های محلی و سنتی ارومیه و دسر ها و آش های مختلف آن آشنا شوید.
آش برگ مو
آش برگ مو یا یارپاخ آشی یکی از لذیذترین و متفاوت ترین آش های ارومیه به شمار می رود که با استفاده از برگ مو، لپه، برنج، مرزه، شوید خشک و آبغوره درست می شود. این آش خوشمزه و سنتی ارومیه بایستی طعم تند و ترشی داشته باشد.
از غذاهای محلی ارومیه که در گروه سوپ ها قرار می گیرد سوپ بلغور و یا همان یارما شورباسی نام دارد. جالب است بدانید که این غذا جزو اصلی ترین غذاهای محلی و سنتی ارومیه شناخته شده است و در پخت آن از موادی همچون گوجه فرنگی، سیب زمینی، لوبیا قرمز، پیاز، مرز و بلغور به کار میرود. این غذا به خاطر خاصیت فراوانش و همچنین طعم بی نظیرش در ارومیه طرفداران زیادی دارد.
ارومیه خورشت
از غذاهای محلی و معروف ارومیه که هنوز هم که هنوز است جایگاه خود را در بین اهالی مردم ارومیه حفظ کرده است ارومیه خورشت نام دارد. این غذا طرفداران بسیار زیادی بین مردمان ارومیه به خود اختصاص داده است. در تهیه این خورش خوشمزه موادی همچون لوبیا چیتی، گوجه فرنگی، پیاز، بادمجان، غوره، نمک، فلفل و ادویه جات مختلف به کار می روند و طعم بی نظیری به آن می بخشند.
گیزاتما
از غذاهای سنتی دیگر شهر ارومیه که طبق بسیار آسانی دارد و به سرعت می توان آن را آماده کرد، گیزاتما نام دارد. همانطور که در طرز تهیه ی آن در آشپزخانه نمناک خواندید، این غذا با سرخ کردن موادی همچون کدو، بادمجان، سیر، هویج، سیب زمینی، گوجه فرنگی تهیه می شود و یک غذای خوشمزه و ساده بین اهالی ارومیه شناخته شده است.
شورجه ارومیه
شورجه ارومیه از غذاهای محلی لذیذ این منطقه می باشد که به عنوان پیش غذا سرو می شود، البته یک وعده غذای کامل هم محسوب می شود اما بیشتر به صورت پیش غذا شناخته شده است. این غذا را هم می توان به تنهایی و هم می توان همراه با برنج میل کرد. در تهیه شورجه ارومیه موادی همچون تخم مرغ، پیاز داغ، ماست سفت، نشاستهذرت و گوشت به کار برده می شود.
کوفته مرغ
در آذربایجان غربی، کوفته خوشمزه ای به نام کوفته مرغ پخته می شود که مواد اصلی آن مرغ می باشد و به عنوان یکی از غذاهای سنتی این منطقه معرفی شده است. علاوه بر مرغ در طبخ این غذا موادی همچون تخم مرغ، سبزی تازه، لپه، گردو، ادویه، پیاز داغ و آرد به کار برده می شود. کوفته مرغ طعم بسیار بی نظیری دارد و به همین خاطر طرفداران زیادی به خود اختصاص داده است.
چیغیرتمای مرغ
نوعی غذای محلی که متعلق به آذربایجان غربی می باشد چیغیرتمای مرغ نام دارد. در واقع منظور از چیغیرتما دقیقا مربوط به مرحله آخری است که تخم مرغ به مرغ اضافه می شود، جالب است بدانید که این غذا در شهرهای مختلف آذربایجان غربی به نام املت نیز شناخته شده است و در سراسر ایران تنوع این غذا بسیار زیاد است و با نام های دومبالان چیغیرتما ، چیغیرتمای بوقلمون و ... طبخ می شود.
گوزلمه
یکی از غذاهای محلی و سنتی ارومیه که معنی جالبی در گویش محلی دارد گوزلمه می باشد. این غذا در گویش محلی به معنی "منتظر نباش" می باشد و همانطور که از اسمش پیداست غذایی است که بسیار سریعتر آماده می شود. در تهیه گوزلمه از موادی همچون ماست، تخم مرغ، سیر، آب به کار برده می شود.
آش کلم یا تورشولی آش
آش کلم از آش های محلی بسیار خوشمزه استان آذربایجان غربی می باشد که با نام تورشولی آش شناخته شده است و بسیار خوشمزه و لذیذ است. برای پخت این آش بی نظیر موادی همچون برنج، بلغور، کلم برگ، نعنا خشک، آبغوره یا سماق نیاز است.
یکی از خورش های خوشمزه و سنتی ارومیه که با کنگر تهیه می شود خورشت کنگر نام دارد. این غذای خوشمزه گاهی با نعناع و جعفری، گوشت گوسفندی، پیاز، ادویه و نمک طبخ می شود و ظاهراً شبیه به خورش کرفس می باشد. خورش کرفس را معمولاً با لیموی خشک یا غوره و همچنین به گوجه طعم دار می کنند.
یتیمچه
یتیمچه جزو غذاهایی است که در اقصی نقاط کشور طبخ می شود به خاطر اینکه گوشتی داخل آن به کار برده نمی شود به آن یتیمچه می گویند و در گروه غذاهای گیاهی قرار می گیرد. افرادی که رژیم غذایی دارند اقدام به کاهش وزن کردند طرفدار پروپاقرص این غذای کم کالری هستند. طرز تهیه این غذای خوشمزه بادمجان، گوجه فرنگی، پیاز، فلفل دلمه ای و... به کار برده می شود.
قابله پلو
غذای قابله یکی از غذاهای معروف سنتی و اصیل ارومیه به شمار می آید که بسیار خوشمزه است و البته مادر بزرگ ها بیش از هر کسی آن را خوشمزه می پزند. اگرچه این روزها این غذا به ورطه فراموشی سپرده شده است اما باز هم همچنان یکسری افراد به آن علاقه مند هستند. بلغور گندم، بادمجان، گوجه فرنگی، ماش، گوشت قرمز، نخود و... از جمله مواد اصلی این غذای خوشمزه و قدیمی می باشند.
خورش آق ماش
متفاوت ترین خورشی که در بین غذاهای سنتی آذربایجان غربی می توان از آن یاد کرد خورشت آق ماش می باشد که بسیار خوشمزه و لذیذ است. برای تهیه این غذای خوشمزه نیاز به موادی همچون گوشت چرخ کرده، پیاز، ماش، ادویه سیب زمینی، آبلیمو و ... می باشد.
غذاهای پرطرفدار خوشمزه ایرانی که معمولاً در فصل بهار پخته میشود دلمه برگ مو می باشد که در بسیاری از شهرهای کشور طرفداران زیادی به خود اختصاص داده است. بهترین نوع پخت دلمه نزد آذری ها می باشد. مواد اولیه ای که در تهیه دلمه به کار می رود عبارتند از:لپه، برنج، برگ مو، گوشت، انواع سبزی ها و ادویه جات. به کار بردن سبزیجات مختلف خود رو در اطراف شهرهای ارومیه در این غذا چندین برابر به عطر و مزه آن اضافه می کند.
گشنیز کباب
از کباب های سنتی ارومیه می توان به گشنیز کباب اشاره کرد که البته در دیگر شهرهای آذری و شمال غرب ایران نیز طرفداران زیادی دارد. در واقع این غذا یک نوع کوفته سنتی آذری به شمار می رود که سبزی مخصوص آن بیشتر شامل گشنیز می باشد و به همراه گوشت چرخ کرده، تخم مرغ، لیموی خشک، لپه، پیاز یک غذای خوشمزه را تشکیل می دهد.
یرالما کبابی یا سیب زمینی تنوری
سیب زمینی تنوری یا یرآلما کبابی از ساندویچ های محلی خوشمزه شهر ارومیه به شمار می رود که از دیرباز در بین مردم معروف بوده است و به عنوان یک غذای سالم از محبوبیت خاصی برخوردار است. این غذای دلچسب به همراه سنگک برشته و در کنار آن دوغ محلی و سبزیجات سرو می شود و ناگفته نماند که به نسبت غذاهای دیگر قیمت مناسبی دارد و همه اقشار مختلف مردم می توانند طعم متفاوت و بی نظیر آن را بچشند.
دلمه کلم
دلمه کلم نیز همچون دلمه برگ مو از پرطرفدار ترین و معروف ترین غذاهای خطه آذربایجان می باشد که طعم بسیار لذیذی دارد و با استفاده از موادی همچون کلم، گوشت چرخ کرده، سماق، برنج، لپه و ... به دست می آید. جالب است بدانید که در شهر ارومیه و شهرهای مختلف آذربایجان غربی هرچقدر که اندازه دلمه ها کوچکتر باشد همان اندازه نشان دهنده ذوق و سلیقه کدبانو می باشد. در این غذا شما می توانید بر حسب ذائقه تان از سرک ، آب سماق، شیره انگور استفاده نمایید.
کاچی یا قویماخ
قویماخ یا کاچی جزو خوراکی های مقوی و سرشار از ویتامین این منطقه به شمار می رود و البته در شهرهای دیگر نیز پخته می شود. شیره انگور، آرد، روغن حیوانی و گردو از جمله موادی هستند که در تهیه این کاچی خوشمزه به کار می روند. این غذا به عنوان اولین وعده غذایی به زنی که زایمان کرده است داده می شود و هم چنین ناگفته نماند که در روز اول ازدواج عروس و داماد کاچی را برای وعده صبحانه عروس و داماد ها میبرند.
خوراک تره کوهی یا گندله قوورماسی
از غذاهای گیاهی لذیذ دیگر ارومیه، گندله قوورماسی نام دارد که بیشتر در فصل بهار پخته می شود. تره کوهی یا گندله از گیاهان خود رویی می باشد که در کوههای آذربایجان و در فصل بهار رشد می کند و مردم برای تهیه آش و نیمرو از آن استفاده می کنند. ناگفته نماند که تره کوهی بسیار به تره فرنگی شبیه است و برگهای سبز و بلندی با طعم تند دارد.
از قدیم الایام آش دوغ در این استان بسیار معروف بوده و هست. مردم ارومیه و سایر شهرهای آذربایجان غربی در تهیه این آش خوشمزه از موادی همچون برنج، نخود، شوید، جعفری، دوغ استفاده می کنند. آیران آشی طعم بسیار لذت بخشی دارد ، در این آش بر حسب ذائقه می توان مقدار سیر به کار رفته در آن را کم و زیاد کرد.
یکی از انواع حلوا های خوشمزه ارومیه، حلوای گردویی نام دارد که با کمی تفاوت در چگونگی درست کردن در استان های مازندران، تویسرکان، گلستان، قزوین و نهاوند نیز پخته می شود و به آن «آغوز حلوا» گفته می شود. این حلوای خوشمزه طبع گرمی دارد و گزینه بسیار مناسبی برای ماه رمضان و شب یلدا می باشد. اگرچه تهیه این حلوا کمی دشوار است ولی این اطمینان را به شما می دهیم که به محض اینکه آن را مزه کردید تمام خستگی از تنتان بیرون خواهد آمد. ناگفته نماند این حلوا سرشار از کالری، انرژی و اسیدهای چرب ضروری می باشد.
حلوای هویج یکی از دسرهای سنتی و خوشمزه ارومیه به شمار می رود که معمولاً در چهارشنبه سوری ، ماه رمضان و شب یلدا تهیه می شود. می توان گفت این حلوا شبیه به یک مربای فشرده و غلیظ می باشد، ناگفته نماند درست کردن این حلوای خوشمزه برای وعده های افطاری و یا سحری نیز مرسوم است و جالب است بدانید که اکثراً گردشگران به عنوان سوغاتی آن را از ارومیه خریداری می کنند. تهیه این حلوا از ترکیب موادی همچون هویج، شکر، گلاب، شیره انگور، هل، گردو و زعفران به دست می آید.
حلوا اوماج
حلوای اوماج یا «اوماج حلواسی» یکی از حلواهای با اصالت شهر ارومیه و اردبیل به شمار می رود و در ماه محرم و ماه رمضان طرفداران بیشماری به خود اختصاص می دهد. البته ناگفته نماند که این حلوا در آذربایجان شرقی و همچنین دیگر شهرهای آذربایجان غربی نیز پخته می شود و در مراسم های عزاداری شهر هایی همچون زنجان، تبریز، گرگان مرسوم می باشد. این حلوا روش پخت بسیار آسانی دارد.
سوجوق
از قدیمی ترین شیرینی های ارومیه سوجوق نام دارد که با استفاده از شیره انگور، ادویه مخصوص سوجوق، نشاسته، هل، گردو تهیه می شود. باسلوق یا سوجوق را به حالت لوله یا گرد درست می کنند و داخل آن مغز گردو گذاشته و در ظروف سفالی می چینند و سپس با پودر نارگیلکنجد آن را تزئین می کنند.
حلوا نثار
حلوا نثار نیز جزو حلواهایی به شمار می رود که در مراسم های عزاداری و مذهبی و همچنین در ماه رمضان در شهر ارومیه تهیه و پخش می شود. برای تهیه این حلوا نیاز به آرد سفید و نخودچی می باشد. این حلوای خوشمزه بافت بسیار لطیف و تردی دارد به خاطر همین به محض گذاشتن در دهان آب می شود علاوه بر این بسیار خوش عطر و خوش مزه است.
سیستان و بلوچستان یکی از استان های متمدن و البته محبوب کشورمان است که با حضور در استان سیستان و بلوچستان، توصیه می شود غذاهای محلی آنها را امتحان کنید.
هر کدام از مناطق ایران دارای فرهنگ غنی غذایی میباشند که سیستان و بلوچستان نیز از این امر مستثنی نیست. در این منطقه به واسطه همسایگی با پاکستان و همین طور رفت و آمد زیاد با هند، ادویه های بسیار تند و پیاز بسیار فراوانی در غذاها مخصوصا خورشت ها به کار برده می شود و از آنجایی که دامپروری رواج گسترده ای در این خطه دارد بنابراین شالوده اصلی غذاهای بلوچستان مواد لبنی و گوشت می باشد. البته ناگفته نماند که گوشت بز در بین بلوچ ها بیش از گوشت سایر دام ها کاربرد دارد.
در این بخش از نمناک، در ادامه مطالب غذاهای محلی قصد داریم شما کاربران گرامی را با غذاهای محلی سیستان و بلوچستان آشنا کنیم، پس با ما همراه باشید تا فرهنگ غذایی این منطقه را به خوبی بشناسید و در سفرهای خود این آشنایی را به کار بگیرید لحظاتی به یاد ماندنی هم برای خود و هم برای همسفر های خود رقم بزنید.
پلو زعفرانی
اصالت پلو زعفرانی خوشمزه به کشور همسایه یعنی پاکستان متعلق است که امروزه مردم این استان نیز طرفدار پروپاقرص این غذا می باشند. در تهیه این غذای مقوی مغز های مختلفی همچون مغز بادام و پسته به کار برده می شود مرغ یا گوشت قرمز نیز از مواد تشکیل دهنده پلو زعفرانی می باشد و البته ناگفته نماند که تفاوت زیادی با مرصع پلو ندارد. جالب است بدانید که این غذا را بیشتر در میهمانی ها و جشن های خانوادگی این استان سرو میکنند. به دو روش آموزش داده زیر در آشپزخانه نمناک می توانید این غذا را تهیه کنید.
چلبک نان
یکی از نان های سنتی استان سیستان و بلوچستان چلبک نام دارد که به قدری طعم بی نظیر و خوش مزه ای دارد که زبان زد خاص و عام است. مواد تشکیل دهنده این نان خوشمزه شامل نمک، شکر، روغن و آرد، آب ولرم، ماست، نمک و خمیر مایه می باشد.
اوجیزک
اوجیزک در واقع همان آبگوشت محلی سیستان محسوب می شود با این تفاوت که گوشت ندارد و تا حدودی به اشکنه شباهت دارد. ادویه ای که در این غذا استفاده می شود آچار نام دارد که خود ترکیبی از آرد، پیاز، گندم زردچوبه می باشد و طعم بسیار دلپذیری به انواع خورشت ها و آبگوشت می دهد. در تهیه این غذای خوشمزه موادی همچون پیاز، گوجه، روغن محلی، سیب زمینی، آچار و آب استفاده می شود، جالب است بدانید در نوع دیگری از این غذا، تخم مرغ نیز به کار می رود.
لندو
از آنجایی که سیستان و بلوچستان یکی از قطب های تولید خرما به شمار می رود و جایگاه خاصی در سبد غذایی خود به این محصول اختصاص داده است بنابراین خوراک های معروف بسیاری که عمده ترین آن را خرما تشکیل می دهد، عرضه میکند. لندو یکی از خوراک های خرمایی بسیار خوشمزه این دیار به شمار می رود که با ترکیبی از گندم، خرما و کنجد به دست می آید و طعم بسیار فوق العاده ای دارد.
ماهی پیچ
نوعی غذا به نام ماهی پیچ در فصل بارانی بلوچستان طبخ می شود که بسیار لذیذ و پرطرفدار است. جالب است بدانید که در تهیه این غذا ماهی تازه را با برگ درخت خرما روی آتش قرار می دهند و سپس آن را کباب می کنند.
دیگچه
دیگچه یا تنورچه یکی از از غذاهای اصیل و خوشمزه بلوچی ها به شمار می رود که یا به همراه پلو و یا به تنهایی سفت میشود. در تهیه این غذا قطعات بزرگ گوشت روی سیخ های چوبی چیده می شود و سپس داخل تنور پر از زغال قرارداده می شوند تا کاملاً مغز پخت شوند، ناگفته نماند که بعضی مواقع یک ظرف آب جهت نرم تر شدن گوشت در میان تنور قرار می دهند.
کراهی
غذای پاکستانی تند و تیز به نام کراهی یکی دیگر از غذاهایی است که با انواع ادویه های مخصوص در بلوچستان طبخ می شود. در تهیه این غذای لذیذ موادی همچون تخم گشنیز، فلفل قرمز، پیاز، ادویه بلوچی، سیر، زنجبیل، کاری و سبزیجات تازه مثل جعفری به کار برده می شود. پیشنهاد می کنیم این غذای خوشمزه را برای یکبار هم که شده امتحان کنید چرا که در رده غذاهای محبوب تند در این استان قرار دارد.
کشک زرد
از غذاهای سنتی استان سیستان و بلوچستان، که معمولاً در وعده صبحانه روزهای سرد پاییز و زمستان تهیه می شود کشک زرد نام دارد. مردم زابل علاقه بسیار زیادی به این غذا دارند. این غذا را می توان به عنوان یک وعده غذایی کامل محسوب کرد. در واقع کشک زرد زابلی یکی از انواع فراورده های ماستی غلات به شمار می رود که طی سالهای طولانی به طور محلی و سنتی در منطقه سیستان دستور پخت آن ایجاد شده است و طرفداران بسیار زیادی به خود اختصاص داده است. از فواید این نوع کشک ایرانی می توان به درمان ورم معده، فشار خون، اسهال، یبوست، پوکی استخوان اشاره کرد.
دوغ برک
از غذاهای اصیل سنتی سیستان و بلوچستان که در بین مردم این استان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است دوغ برک نام دارد، در فرهنگ غذایی سیستان دوغ جایگاه بسیار ویژه ای دارد. جالب است بدانید در بعضی از شهرهای این استان به این غذا درزَنک نیز میگویند. طعم و مزه این غذا بسیار خاص است و موادی که در تهیه آن به کار می رود عبارتند از:دوغ، زردچوبه، روغن، آرد، نمک و فلفل.
پکوره
غذای محبوبی که در استان سیستان و بلوچستان بسیار پرطرفدار است و از کشورهای همسایه مثل پاکستان و افغانستان به این منطقه آمده، پکوره نام دارد. محبوبیت این غذا به قدری بالا است که نه تنها در خانه ها بلکه در کوچه و خیابان نیز به فروش میرسد و طرفداران بسیار زیادی دارد. از موادی که در تهیه این غذا به کار می رود می توان به آرد گندم، آب و خمیر مایه، گشنیز و فلفل، پیاز، آرد نخودچی و ادویه اشاره کرد.
بت ماش
بت ماش نیز از غذاهای معروف این منطقه می باشد که طرز تهیه ای شبیه به دمپختک دارد و با استفاده از سبزی های معطر، ماش و برنج به دست می آید. اهالی این منطقه معمولآ این غذا را در فصول پر بارش و خنک میل می کنند مخصوصا اگر ماه رمضان در این فصول قرار داشته باشد یکی از مناسب ترین گزینه ها برای سفره سحری بلوچی ها بت ماش می باشد. آنها بر این باورند که هرکسی در بعدی سحری این غذای خوشمزه را بخورد بعید است که تا افطار احساس گرسنگی بکند.
چنگال
مهمترین غذایی که بومی های عشایر در پذیرایی های خود استفاده می کنند چنگال می باشد که طعم بسیار لذیذی دارد، این غذا نوعی شیرینی هم محسوب می شود و زینت بخش سفره های افطاری می باشد. موادی که در این غذا به کار می رود خرما، آرد و روغن حیوانی است.
لنجو
لنجو یکی دیگر از غذاهای سنتی استان سیستان و بلوچستان می باشد که نام دیگر آن ماهی آب پز می باشد. به دلیل وجود بندر در این استان تهیه و طبخ غذاهای دریایی از رونق بسیار بالایی برخوردار است و ماهی ها به طریق لنجو با دوغ و لنجو با آب پخته می شوند. ماهی دوغی و ماهی دیگی نام های دیگر این غذا می باشند. از مواد تشکیل دهنده این غذای خوشمزه می توان به روغن، پیاز، نمک، فلفل، زردچوبه و آچار زابلی اشاره کرد. پیشنهاد می کنیم برای یکبار هم که شده این غذای لذیذ را امتحان کنید.
برای آشنایی با طرز تهیه حرفه ای این غذای محلی خوشمزه، به دستور تهیه زیر در آشپزخانه نمناک مراجعه کنید.
آبگوشت زابلی
یکی از غذاهای مشهور سنتی که متعلق به کل ایران است و طرفداران زیادی به خود اختصاص داده است آبگوشت نام دارد، در واقع این غذای لذیذ بهانه ای برای دورهمی های خانوادگی به شمار می رود. آبگوشت زابلی نیز در این استان طرفداران بسیار زیادی دارد و تقریبا مشابه آبگوشت های معمولی ایرانی پخته می شود با این تفاوت که طعم اصیل و واقعی آن را ادویه ای به نام آچار تکمیل می کند. به غیر از آچار، موادی همچون سیب زمینی، گوشت، رب گوجه فرنگی، روغن محلی، نمک و زردچوبه در این غذا مورد استفاده قرار می گیرند.
دوغ پا
نوعی خورشت که جزو غذاهای سنتی خوشمزه استان سیستان و بلوچستان محسوب می شود دوغ پا می باشد که برای پخت و جا انداختن آن به جای آب، دوغ به کار میبرند. پیشینه پخت دوغ پا در میان بلوچی ها مربوط به رواج دامپروری می شود. ترکیبات اصلی این غذای خوشمزه شامل لپه، گوشت گوساله، پیاز خورد شده، فلفل سیاه، دوغ محلی، روغن، نمک، زعفران و زردچوبه می باشد.
تباهگ
از اصیل ترین و بهترین غذاهای سنتی استان سیستان و بلوچستان که طرفداران بسیاری در میان بلوچ ها مخصوصاً در ایام رمضان دارد می توان به تباهگ اشاره کرد. این غذا با ترکیبی از گوشت خشک شده و برنج تهیه می شود که همین امر باعث می شود که طعم بی نظیری به خود بگیرد. طرز تهیه این غذا بسیار آسان و راحت است پس پیشنهاد می کنیم به هیچ عنوان خوردن این غذای خوشمزه را از دست ندهید و چنانچه به این منطقه سفر کردید آن را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
این غذا یکی از غذاهای سنتی می باشد که با استفاده از گیاه سوزی آن را تهیه می کنند. البته ناگفته نماند که به جای گیاه سوزی می توان از اسفناج هم استفاده نمود اما مطمئنآ به پای خوشمزگی سوزی نمی رسد. از مواد دیگری که در تهیه این غذا به کار می رود میتوان به سیب زمینی، نمک، پیاز، تخم مرغ و فلفل اشاره کرد.
جهرم یکی از شهرهای استان فارس به شمار می رود که جزو شهرهای تاریخی نیز می باشد و دارای جاذبه های فراوانی است که گردشگران بیشماری را به سمت خود جذب کرده است. مردمان این منطقه بسیار خوش ذوق و هنرمند هستند و فرهنگ غذایی خاصی دارند چرا که هنر آشپزی در بین کدبانو های خوش ذوق جهرمی نمود منحصر به فردی دارد.
چنانچه علاقه مند به آشنایی با فرهنگ غذایی این خطه می باشید در این بخش از آشپزخانه نمناک با ما همراه باشید تا غذاهای محلی و سنتی جهرم راه بشناسید. تیتالو، آش الوک، قیمه جهرمی، کلم پلو، آش ماست، پی پخ، حلوای خارک، رنگینک، نان مشت و ... از جمله غذاها و خوراکی های خوشمزه جهرم می باشد که در ادامه بیشتر با آن ها آشنا می شوید.
حلوای خارک
از جمله حلواهای خوشمزه ای که در استان فارس جهرم از طرفداران بیشتری برخوردار است، حلوای خارک نام دارد. این شیرینی اگرچه مخصوص این منطقه می باشد ولی در بیشتر شهرهای کشور پخته می شود و طرفداران بسیار زیادی دارد. خارک، رطب، زعفران ساییده، پودر هل، روغن و آرد برنج از جمله مواد تشکیل دهنده این حلوا می باشند.
نان مشت
یکی از نان های محلی استان فارس که در شهرستان جهرم بیشترین روغن را دارد ، نان مشت می باشد. باید بدانید که مزه این نان شیرین است و به طور معمول به عنوان عصرانه و صبحانه به همراه چای میل می شود.
فالوده
فالوده یا همان پالوده نوعی دسر به شمار می رود که در تمام کشورهای خاورمیانه مخصوصاً ایران بسیار رایج است. اکثر افراد در مسافرت ها و تفریح های خود فالوده را به خوراکی های دیگر ترجیح می دهند. با وجود اینکه در تمام شهرها این دسر خوشمزه تهیه می شود اما فالوده معروفی که زبانزد خاص و عام است فالوده شیرازی نام دارد.
رنگینک
یکی از غذاهای محلی و سنتی استان فارس که بسیار خوشمزه و مقوی است رنگینک نام دارد که در اکثر شهرهای استان فارس تهیه می شود و معمولاً به عنوان یک میان وعده مقوی و یا وعده عصرانه میل می شود.
آش ماست
آش ماست جهرمی به دلیل وجود گیاه سیرموک یا همان سیر وحشی و همچنین پونه در داخل ترکیبات آن از محبوبیت و مشهوریت خاصی برخوردار است. به جز این گیاهان در تهیه این غذای پرطرفدار موادی همچون برنج، گوشت، لپه، پیاز و ... به کار برده می شود.
پی پخ
پی پخ، غذای نام آشنا و اصیلی که به دلیل استفاده زیاد از سبزیجات سرشار از ویتامین است یکی دیگر از غذاهای سنتی شهرستان جهرم به شمار می رود. تهیه و آماده کردن این غذا به راحتی انجام می شود و شباهت زیادی به پیراشکی های امروزی دارد به طوری که بین دو لایه خمیر اسفناج پخته شده را قرار می دهند و سپس آن را می پزند. این غذا رو به عنوان منشا پیدایش پیتزا و الگویی برای آن توصیف کرده اند و مردم بر این باورند که در تاریخچه پیتزا ردپایی از ایرانیان وجود دارد.
قیمه جهرم
اکثر قیمه هایی که در ایران پخته می شود به روش یکسان و همراه با گوشت گوسفندی و لپه انجام می شود اما جالب است بدانید که نوعی قیمه متفاوت وجود دارد که متعلق به شهر جهرم می باشد که روش پخت کاملاً متفاوتی دارد و در تهیه آن از لوبیا سفید و نخود نیز استفاده می شود.
از این غذا در ماه محرم و عزاداری ها بسیار استقبال می شود چرا که به دلیل استفاده از لوبیا سفید و نخود داخل آن طعم متفاوتی با تمام قیمه های نقاط دیگر کشور دارد.
آش الوک
الوک نوعی میوه درختی است که متعلق به مناطق جنوبی کشور می باشد و در مناطق خشک و بیابانی رشد میکند به خاطر همین است که در اطراف جهرم به فراوانی یافت می شود. مردم جهرم با این میوه خوشمزه یک نوع آش به نام آش الوک تهیه می کنند که داخل آن از ترکیباتی همچون خرده برنج ، الوک ، عدس و ... به کار می برند.
ماهی آبه
ماهی بسیار ریزی به نام موتو وجود دارد که در شهر جهرم با استفاده از آن یک نوع غذا با اسم ماهی آبه تهیه می کنند. این ماهی ها در آب ریخته شده و مقداری ادویه مختلف و معطر به آن مخلوط می شود و در معرض آفتاب قرار داده می شود و پس از اینکه نرم شدند آن را با نان میل می کنند.
کوفته سبزی جهرمی
یکی از انواع مختلف کوفته ها، کوفته سبزی نام دارد که از غذاهای پرطرفدار و قدیمی به شمار می رود و به استان فارس و شهر جهرم نسبت داده شده است. در تهیه کوفته خوشمزه گوشت قرمز و سبزی های معطر به کار برده می شود به همین منظور از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. چنانچه تا به حال از این غذای خوشمزه را نچشیده اند پیشنهاد می کنیم آن را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
کلم پلو با کوفته ریزه
کلم پلو یکی از غذاهای سنتی شهر جهرم به شمار می رود که ترکیبی از گوشت، کلم و برنج می باشد و طعم و عطر بی نظیری دارد به خاطر همین بین مردم جهرم، طرفداران زیادی به خود اختصاص داده است. این غذا معمولاً با سالاد شیرازی یا ترشی می شود تا طعم دلچسبی پیدا کند.
مصرف بیش از حد گوشت به ویژه گوشت قرمز برای سلامتی خوب نیست برای جایگزین کردن غذاهای گوشتی گزینه های متفاوتی وجود دارد که ما برخی از این غذا ها را به شما معرفی می کنیم.
انواع غذاهای سنتی و بدون گوشت از شهرهای مختلف ایرانی
افراد زیادی به دلیل مضرات گوشت تمایل به استفاده از غذاهای بدون گوشت دارند. برای جایگزین کردن غذاهای گوشتی، گزینه های متفاوتی وجود دارد که می توان آنها را امتحان کرد، اما آیا ترکیبات جدید دارای طعم خوبی خواهند بود؟ در این میان غذاهای سنتی ایرانی بدون گوشت زیادی وجود دارند که دارای طعم بسیار خوبی هستند و با روش های خاص و مواد اولیه ی متفاوت تهیه می شوند.
هر کدام از این غذاها به یکی از مناطق کشورمان تعلق دارند، با سفر به هر کدام از این مناطق بهتر است این غذاها را امتحان کنید. در این بخش از نمناک تعدادی از این غذاهای سنتی و بدون گوشت را معرفی می کنیم.
فلافل اهوازی یکی از مشهورترین غذاهای جنوبی و عربی است که مورد علاقه بسیاری از ایرانی ها می باشد. فلافل معمولا از نخود و ادویه های تند و ... تهیه می شود. بنابراین اگر تمایل به خوردن غذای تند دارید فلافل خوزستانی را از دست ندهید.
2.خورشت ترشه تره،گیلان
خورشت ترشه تره یکی از این خورشت های خوشمزه و سنتی شمال کشور است که با سبزیجات معطر و تخم مرغ به جای گوشت استفاده می شود. ترکیبات خورشت ترشه تره شامل :خالواش، سیر، نعنا، برنج، تخم مرغ و نمک و ادویه است.
اغلب مردم غذای سنتی تبریز را کوفته می دانند. تبریز یکی از شهرهایی است که دارای طعم های بی نظیری در غذاها می باشد، مانند آش، دلمه برگ مو، کوکوی تره، آش آبغوره و خاگینه که از غذاهای سنتی و بدون گوشت هستند. کوکو سبزی از غذاهای مجلسی است که جایگاه ویژه ای در سفره های افطار و مهمانی ها دارد. مواد اولیه آن نیز تره و یا سبزیهای معطر به همراه تخم مرغ، زرشک و گردو است.
کشک بادمجان یکی از غذاهای اصیل و سنتی ایرانی است که طرفداری بسیاری دارد. این غذ در بسیاری از سفره خانه های سنتی و رستورانها سرو می شود. ترکیبات کشک بادمجان شامل بادمجان، کشک، پیاز داغ، نعنا داغ و گردو است.
5. دیگچه مشهدی
بسیاری از مردم استان خراسان به ویژه اهالی مشهد، غذای سنتی دیگچه را تهیه و میل می کنند. البته برخی افراد این غذا را به عنوان دسر طبخ می کنند.
دیگچه مشهدی اغلب به عنوان غذای نذری در محرم و ماه رمضان پخته می شود. ترکیبات اصلی این غذای سنتی شامل برنج، شیر، گلاب و شکر است.
کله جوش یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانیاست که در بیشتر نقاط کشور با روشهای مختلفی پخته می شود، اما اغلب اصالت این غذا به شهر اصفهان و تبریز نسبت داده می شود. این غذا در عین سادگی بسیار مقوی است و سرشار از کلیسیم، فسفر و پروتئین است. کشک، آب، پیاز داغ، نعناع، سیر و مغز گردو مواد اولیه کله جوش را تشکیل می دهد.
7. سیروابیج؛ گیلان
سیرابیج یا همون سیروابیج یکی از غذاهای سنتی و فوق العاده ای است که به سادگی می توان آن را تهیه کرد. این غذا در گروه نرگسی ها قرار دارد. مواد اولیه آن سیر به همراه ساقه های سبزرنگ آن، تخم مرغ و روغن است. سیرابیج در واقع نوعی خورش گیلانی است و آن را همراه کته سرو می کنند اما خوردن آن با نان هم بسیار لذیذ است.
8. باقالا قاتق؛ گیلان
در شمال کشورمان تنوع غذایی بسیار زیاد است و می توان به سادگی غذاهای سنت خوشمزه و بدون گوشت را انتخاب کرد. باقالا قاتق از معروفترین غذاهای شمالی است که به باقالا خورش و گاهی خورش گل در چمن معروف میباشد ؛ لوبیای استفاده شده در این خورش از خانواده لوبیا چیتی است که به نامهای پاچه باقالا، لوبیای رشتی و یا لوبیا کشاورزی به فروش می رسد.
9. قره ماش شورباسی از ارومیه
قره ماش شورباسی یکی از غذاهای سنتی شهر ارومیه است. این غذای خوشمزه با ماش، سیب زمینی و هویج تهیه می شود. ماش یکی از دانه هایی است که ارزش غذایی بالایی دارد، این دانه غذایی کم کالری است و برای تقویت اعصاب و بینایی بسیار مفید می باشد.
10. یتیمک؛ بوشهر
یتیمک یا یتیمو از غذاهای سنتی بوشهر است. بسیاری از مردم این غذا را با یتیمچه یکی می دانند در حالیکه با آن متفاوت است.ترکیبات اصلی یتیمک شامل بادمجان، لوبیا چشم بلبلی، پیاز و تمر هندی و ادویه های تند است.
11. کشک کدو؛ کرمان
کشک کدو از غذاهای سنتی و بدون گوشت کرمان است که کالری کم اما سرشار از کلیسیم است. مواد اولیه کشک کدو عبارتند از، کدوی سبز، کشک،پیاز داغ، نعنا و سیر داغ،مغز گردو، نمک و ادویه.
این غذا ی سنتی مخصوص شیرازی ها است که در زمستان و فصول بارانی طبخ می شود. این غذای گیاهی با کلم برگ، عدس، هویج و سبزی (ریحون، شوید، ترخون و جعفری) تهیه می کنند. عدس و سبزیجات درون این غذا، آن را به یکی از مقوی ترین و سالم ترین غذاهای ایرانی تبدیل کرده است.
میرزا قاسمی از دیگر غذاهای اصیل خطه شمال ایران است. مواد اولیه این غذای کاملا گیاهی و خوشمزه بادمجان کبابی، سیر، گوجه و تخم مرغ است.
14. دیماج؛ قزوین
دُیْماج یا دُگْماژ نوعی غذای سنتی قزوین اس که معمولا به عنوان عصرانه و در فصول گرم سال سرو می شود. این غذا از مخلوط تکه های نان، پنیر، سبزی، پیاز داغ، و گردو و زرد چوبه تهیه می شود. البته نوع متداول آن از ترکیب تکه های خرد شده نان لواش و سبزی خردشده، پنیر سنتی، پیاز داغ و گردو تهیه می شود.
15. کال کباب
کال کباب یک غذای اشتها آور شمالی است که به راحتی طبخ می شود. این غذا علاوه بر گیلان در سایر شهرهای شمالی نیز تهیه می شود. مواد اولیه این غذای گیاهی و بسیار خوشمزه شامل بادمجان، آب انار، نعنا، چوچاق یا خالواش، سیر و گردو است.
رشته پلو یکی از غذاهای پر طرفداری است که به روشهای مختلف در مناطق گوناگون مانند کرمانشاه، اردبیل و مشهد طبخ می شود. این پلو از ترکیب برنج، رشته و خرما تهیه می شود. رشته پلو در گذشته به عنوان غذای رسمی برای شب بله برون و شب عید نوروز طبخ می شد. البته امروزه با آن گوشت چرخ کرده یا مرغ نیز اضافه می کنند.
17. گمنه؛ خوزستان
گمنه یا للک یکی از غذاهای اصیل و سنتی در خوزستان، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد است. این غذای سنتی معمولا به جای پلو و با بلغور ریز گندم سرو می شود مردم جنوب گمنه را در مراسم های خاصی همچون غذای پشت سر مسافر، مراسم های عزاداری محرم و خرید منزل جدید تهیه می کنند.
18.خورشت نازخاتون؛ گیلان
خورش نازخاتون یکی از غذاهای محلی گیلانی است که می توان آن را بدون گوشت نیز سرو کرد. مواد اولیه برای تهیه نازخاتون بادمجان،گوجه فرنگی، آبغوره، آب انار، پیاز، نعنا و گلپر است.
19. خوراک دو پیازه؛ شیراز
دوپیازه نام یکی از غذاهای سنتی استان فارس و مخصوصاً شهر شیراز است. این غذای خوشمزه با پیاز داغ، سیب زمینی آب پز و در غالب موارد گوجه فرنگی به همراه نمک و سایر ادویه ها تهیه می شود.
این خورشت از دیگر غذاهای سنتی شما کشور می باشد که یک غذای کاملا گیاهی است. این غذای خوشمزه از ترکیب موادی همچون بادمجان، گردو، رب انار، گوجه فرنگی، جعفری، تمر هندی، سیر و پیاز تهیه می شود که هر کدام از آنها خواص بی نظیری دارند.
کنافه پنیری یکی از دسر های پر طرفدار ترکی می باشد که ماه های خاصی مانند ماه رمضان تهیه می شود در ادامه دستور تهیه این دسر خوشمزه را برای شما آورده ایم.
در ابتدا به سراغ تهیه شربت این دسر خوشمزه بروید بدین منظور در قابلمه ای 5 پیمانه آب بریزید و قابلمه را روی شعله زیاد گاز قرار بدهید تا بجوشد بعد از این که آب به جوش رسید شکر را به ارمی به آب اضافه کنید و دائما هم بزنید تا شکر درون آب حل شود تا کمی حالت شهد به خود بگیرد. زعفران دم کرده را به شهدتان اضافه کنید و بگذارید تا حدود نیم ساعت شهد بجوشد در پایان کارتان گلاب و یا عرق بهار نارنج را به همراه کمی دارچین به شهد بیفزایید تا طعم و عطر بهتری بگیرد.
حال به سراغ تهیه شیرینی بروید. برای این کار ابتدا رشته های کادایف باز کنید و با دست کمی خرد کنید. کره را به روش بن ماری آب کنید و روی رشته های کادایف بریزید، سپس دو قاشق زعفران دم کرده غلیظ را نیز به رشته ها اضافه کنید.
کف قالب را با کره چرب کنید سپس نیمی از رشته ها را درون قالب بریزید می توانید مقدار کمی زعفران روی کره ها بریزید . با کمک یک جسم سنگین مانند لیوان و یا دست رشته ها را به ته قالب بچسبانید و منسجم کنید.
در ظرف جداگانه دیگری پنیر را به همراه خامه مخلوط کنید تا کاملا ترکیب شوند برای راحتی این کار میتوانید از هم زن برقی نیز استفاده کنید.
حال این ترکیب را روی رشته های کادایف درون قالب بریزید و پخش کنید سپس پنیر پیتزا را روی ترکیب پنیر و خامه بریزید.
در ادامه باقی مانده رشته های کادایف را روی پنیر بریزید و با کم فشار آن را منسجم کنید.
فر را در دمای 160 درجه قرار بدهید تا گرم شود. بعد از گذشت حدود 15 دقیقه قالب را در طبقه وسط فر قرار بدهید و بگذارید تا بپزد این کار حدودا 30 دقیقه طول می کشد. در دقایق پایانی شعله بالایی فر را روشن کنید تا لایه رویی کنافه برشته شود.
کنافه را خارج کنید و خیلی سریع شهدی که از قبل آماده کرده اید و سرد شده را روی آن بریزید و بگذارید تا کاملا شهد به خورد کنافه برود. برای تزئیین این دسر خوشمزه می توانید از پودر پسته استفاده کنید. این دسر را باید به صورت گرم و تازه سرو کنید تا مواد میانی آن خنک نشود.
ابتدا کره را از یخچال خارج کرده و در دمای محیط قرار دهید تا آب شود، سپس آرد، بکینگ پودر، پودر کاکائو، نمک و یک قاشق غذاخوری پودر اسپرسو را در ظرفی بریزید و با یکدیگر مخلوط نمایید و کنار بگذارید.
در مرحله بعد 3 عدد تخم مرغ را داخل کاسه ای بشکنید و به همراه نصف پیمانه شکر با هم زن برقی خوب بزنید تا کف کرده و کرمی رنگ شود، حالا مخلوط آرد را به تدریج اضافه کنید و مخلوط نمایید تا مواد با یکدیگر ترکیب شوند.
در این مرحله کره آب شده را به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا خمیر یکدست شود، روی خمیر را با یک لایه سلفون بپوشانید و در یخچال بگذارید تا برای یک شب بماند و خمیر سفت شود.
در این میان قالب ها را با کره چرب کرده و کمی پودر کاکائو داخل آن بپاشید سپس قالب ها را برگردانید تا اضافی آن خارج شود حالا قالب ها را در یخچال بگذارید تا زمانی که خمیر آماده شود.
بعد از طی شدن زمان مورد نظر خمیر را از یخچال بیرون آورید و داخل قالب ها را با خمیر پر کنید سپس آن ها را داخل فری که با دمای 190 درجه گرم شده قرار دهید تا شیرینی ها برای 7 تا 8 دقیقه بپزد.
در این فاصله سس شیرینی را آماده نمایید برای این کار باقی مانده شکر و پودر اسپرسو را داخل قهوه اسپرسو دم کرده بریزید و هم بزنید تا حل شود، سپس کنار بگذارید تا سرد شود.
شیرینی ها را داخل سس فرو کرده و در ظرف مورد نظر بچینید و سرو نمایید.
پخت ساده شیرینی مادلین موکا
نکات تکمیلی در مورد شیرینی مادلین موکا
شیرینی مادلین موکا جزو کیک و شیرینی - شیرینی خشک میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 15دقیقه میباشد .
شیرینی مادلین موکا را می توانید در وعده میان وعده - دسر - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 12 نفر مناسب میباشد .
بیشترین مصرف شیرینی در ایران در عید نوروز می باشد که ایرانیان از قدیم با شیرینی های مختلفی مانند شیرینی نخودچی، شیرینی گردویی ، شیرینی کشمشی و ... از مهمانان پذیرایی می کردند.برای اینکه بتوانید این شیرینی های خوشمزه را به خوبی در منزل به صورت سالم و بهداشتی تهیه کنید باید تمام نکات شیرینی پزی عید را به خوبی بدانید پس با نمناک همراه باشید.
فر را قبل از استفاده حتما روشن کنید(معمولا 30دقیقه )
قالبی که برای پخت شیرینی استفاده می کنید باید قبل از استفاده چرب کنید.
اگر به دنبال پف زیاد برای شیرینی و کیک هستید سفیده و زرده تخم مرغ را جدا کنید و سفیده را به خوبی بزنید .
مواد اولیه را به مدت نیم ساعت در دمای محیط نگهداری کنید.
در اندازه گیری مقدار اولیه مواد سختگیری زیادی داشته باشید چون نباید اندازه مواد اولیه کم و زیاد شود.
شیرینی هایی که بافت نرمی دارد درون ظرفی که درب آن پوشیده است و هوا داخل آن نمی رود بگذارید تا خشک نشود.
شیرینی ها خشک را درون ظرفی که هوا در آن نفوذ می کند قرار دهید برعکس شیرینی های نرم.
وقتی شیرینی های خشک را از فر خارج کردید اجازه دهید سرد شود و سپس آن را از قالب مخصوص خود خارج کنید.
از مواد اولیه سالم و تازه استفاده کنید(مخصوصا بکینگ پودر و جوش شیرین)
توجه داشته باشد که مواد را نباید زیاد مخلوط کنید چون باعث چسبندگی زیاد مواد اولیه می شود.
باید دمای فر خود را بدست بیاورید به این کار به اصطلاح کالیبره کردن فر می گویند چون ممکن است شما دمای فر را 180 درجه گذاشته باشید ولی دمای واقعی فر 170 یا 190 درجه باشد و این باعث می شود شیرینی شما خراب شود.
برای اینکه انتهای شیرینی ها نسوزد از قالب های رنگ روشن استفاده کنید چون قالب های رنگ تیره حرارت بیشتری به نسبت بقیه قالب ها جذب می کند.
به هیچ عنوان قبل از پف کردن شیرینی و کیک درب فر را باز نکنید این کار باعث خراب شدن شیرینی می شود.
اگر میزان شیرینی که می خواهید تهیه کنید زیاد است از فر با دمای متوسط استفاده کنید و مدت پخت را بالا ببرید ولی اگر می خواهید شیرینی های ریزی مانند شیرینی نخودچی بپزید می توانید دمای فر را زیاد کنید.
اگر قسمت رویه شیرینی بپزد و داخل آن خمیر بماند این به دلیل دمای زیاد فر است و شما می توانید با فویل پیچ کردن شیرینی ها آن را دوباره درون فر قرار دهید.
زمانی که شیرینی خشک مخصوص عید را می پزید کره را جایگزین روغن قنادی نکنید چون تردی شیرینی را از بین می برد.
برای تهیه شیرینی خشک وقتی در دستور تهیه دمای 180 درجه ذکر شده است شما وقتی از فر گازی استفاده میکنید نیازی به تغییر این دما ندارید ولی اگر از فر برقی استفاده می کنید باید دمای فر را روی 170 درجه تنظیم کنید و اگر از فر برقی دارای فن گردش هوا استفاده می کنید باید دمای فر را روی 160 درجه تنظیم کنید.
در تهیه شیرینی خشک وقتی مواد را آماده کردید قبل از پخت به آن استراحت دهید این کار باعث می شود مواد شیرینی به خوبی ترکیب شوند و در موقع پخت عملکرد بهتری داشته باشند.
وقتی شروع به پخت شیرینی و کیک با یک دستور تهیه خاص می کنید ابتدا از اول تا آخر دستور تهیه را بخوانید و نکات ذکر شده در آن را به خوبی در ذهن بسپارید یا یادداشت کنید.
بهتر است از پودر شکر استفاده کنید و اگر نبود می توانید از شکر دانه ریز استفاده کنید.
گوشت چرخ کرده را به همراه نمک ، فلفل و پیاز رنده شده که آب آن را گرفتیم خوب ورز دهید تا ادویه جات به خرد گوشت بروندو گوشت حالت چسبندگی به خود بگیرد.
داخل تابه ای مناسب کمی روغن بریزید و گوشت آماده شده را داخل آن پهن کنید و بعد تمام پیاز های نگینی خرد شده را روی گوشت پهن شده بریزید.
در تابه را ببندید تا کباب ها با حرارت ملایم کاملا سرخ و پخته شوند.سپس طرف دیگر کباب ها را بر گردانید و تا سرخ شود.
کباب آماده شده و خوش طعم ترکیه ای را در ظرف مناسب بکشید و به همراه گوجه فرنگی و سیب زمینی با برنج یا نان نوش جان کنید.
نکات تکمیلی در مورد کباب تابه ای
کباب تابه ای جزو انواع کباب میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 15دقیقه میباشد .
کباب تابه ای را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید و روغن را کف آن بریزید تا داغ شود. بعد از داغ شدن روغن رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا رب رنگ باز کند و بوی خامی آن گرفته شود. بعد از یک دقیقه تفت رب ، زرد چوبه و فلفل را به آن اضافه کنید و کمی هم بزنید.سپس تخم مرغ ها را دانه دانه داخل تابه بریزید و کمی نمک روی آنها بپاشید و حدود 5 دقیقه ای به هم زدن ادامه دهید تا تخم مرغ ها حسابی با رب مخلوط شوند. املت آماده شده را در کنار نان تازه ، پیاز و سبزیجات دلخواه میل نمایید.
نکته : در حین پخت املت حرارت را در هیچ مرحله ای کم نکنید.
طرز تهیه املت با گوجه فرنگی:
املت با رب به نوعی دیگر با اسم املت قهوه خانه ای نیز وجود دارد اما اصولا بانوان خانه دار علاقه بیشتری به املت گوجه دارند.
پیاز را به صورت خیلی نگینی و یا با رنده ریز رنده کنید .مقداری روغن داخل تابه ای بریزید تا داغ شود.سپس پیاز ها را داخل روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
گوجه فرنگی ها را پوست بگیرید و خرد کنید.بعد از طلایی شدن پیازها ، گوجه فرنگی ها را اضافه کنید و کمی هم بزنید. در تابه را ببندید تا گوجه ها پخته و نرم شوند بعد حرارت را کم کنید و گوجه فرنگی ها را کمی سرخ کنید.
تخم مرغ ها را در ظرفی بشکنید و کاملا هم بزنید ، سپس به گوجه های درحال سرخ شدن اضافه کنید.در همین حین ، نمک و فلفل را هم بیفزایید.
پس از مخلوط شدن ادویه ها را با تخم مرغ حرارت زیر تابه را کمی بیشتر کنید تا املت کاملا بپزد.
نکات تکمیلی در مورد طرز تهیه املت
طرز تهیه املت جزو غذاهای دانشجویی میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 5دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 10دقیقه میباشد .
طرز تهیه املت را می توانید در وعده صبحانه - میان وعده - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 3 نفر مناسب میباشد .
برای اینکه بتوانید یک خورش قیمه خوشمزه و خوش رنگ تهیه کنید باید نکات تهیه این غذای خوشمزه را به خوبی بدونید پس با نمناک همراه باشید تا نکات تهیه قیمه خانگی را به شما آموزش دهیم.
رمز و راز خوشمزه شدن خورش قیمه:
انتخاب ظرف مناسب:
اگر می خواهید خورش قیمه خوشمزه داشته باشید آن را در قابلمه مسی بپزید چون مزه خورش را عوض نمی کند.
آماده سازی مواد اولیه:
1- لپه را قبل از اینکه استفاده کنید مدتی در آب بگذارید تا خیس بخورد و بعد آن را جوشانده و سپس در خورش استفاده کنید.
2-اگر تمایل داشتید که لپه را تفت دهید حتما آن را با گوشت تفت دهید و سپس در قابلمه بپزید.(این کار برای خوشمزه شدن خورشت توصیه می شود)
3-گوشت را با پیاز تفت دهید تا بوی زهم آن گرفته شود.
4-از خلال سیب زمنی که خودتان سرخ کرده اید استفاده کنید و سعی کنید از خلال های آماده استفاده نکنید.
نکات ریز تهیه خورش قیمه:
1- اگر تمایل دارید خورش قیمه مقداری ترش مزه باشد از لیمو عمانی به جای آبلیمو استفاده کنید.(لیمو عمانی را چند سوراخ ریز کنید و سپس اضافه کنید)
2-لیمو عمانی را در 20 دقیقه آخر پخت به خورش اضافه کنید.
3-برای اینکه خورشت مزه عالی داشته باشد حتما یک قاشق پودر دارچین به خورشت اضافه کنید.
4-اگر تمایل داشتید از آب قلم نیز استفاده کنید چون خورشت را خوشمزه و پر خاصیت می کند.
“بستنی سنتی” یکی از دسرهای بسیار خوشمزه مقوی و قدیمی هست که همیشه و در همه جا طرفداران زیادی دارد.امروز دستور تهیه این بستنی را برای شما حاضر کرده ایم تا در خانه درست کنید و لذت ببرید.
برای درست کردن بستنی سنتی ابتدا خامه را در یک سینی ریخته و با یک جسم صاف آن را کف سینی پهن کنید تا قطر آن تقریبا به 2 میلیمتر برسد. سینی خامه را در فریزیر قرار دهید تا یخ بزند.
در این فاصله شیر را در یک قابلمه ریخته روی گاز قرار دهید تا بجوشد، در این زمان زعفران را دم کرده و به همراه گلاب به شیر اضافه نمایید.
حالا شکر و ثعلب را در ظرفی مخلوط کرده و به تدریج به قابلمه شیر اضافه نمایید و خوب هم بزنید تا زمانی که مخلوط غلیظ شود.
زیر قابلمه را خاموش کرده و روی یخ قرار دهید تا خنک شود ، کمی مواد را هم بزنید تا کشدار شود.
بعد از اینکه مواد کمی خنک شد آن را داخل فریزر قرار دهید تا منجمد شود.
هر نیم ساعت مواد را از فریزر بیرون آورده و هم بزنید تا 5 مرحله این کار را انجام دهید تا بستنی بخوبی کش بیاید.
در آخر پسته و خامه یخ زده را خرد کرده و به بستنی اضافه کنید ، بستنی را دربستنی خوری بریزید و سرو نمایید و همانند بستنی وانیلینمناک لذت کافی را از آن ببرید.
نکات مهم در تهیه یک بستنی سنتی خوشمزه :
برای تهیه بستنی بهتر است از خامه 35 درصد به بالا استفاده کنید.
اگر ثعلب مورد استفاده در بستنی خوب و مرغوب نباشد بستنی دچار یخ زدگی شده و کشدار نیمشود.
شکر زیادی باعث نبستن بستنی میشود.
«ثعلب باعث کشدار شدن بستنی می شود»پس هر چقدر بیشتر باشد (البته نه بیشتر از حد مجاز) حالت کشدار بستنی بیشتر میشود.
اگر میخواهید بستنی را در دستگاه بستنی ساز درست کنید حتما باید آن را در فریزر قرار دهید تا کمی ببندد و بعد در دستگاه بریزید تا به مدت 20 تا 25 دقیقه هم خورده و بستنی بسته شود.،
شیر را قبل از تهیه بستنی حتما بجوشانید.
مقدارزعفران در بستنی باید طوری باشد که بعد از آماده شدن بستنی کمرنگ تر نشود.
اگر می خواهید تیکه های خامه درون بستنی یخ نزند حتما باید از خامه پرچرب استفاده کنید خامه را کمی با چنگال بزنید وتوی یک سینی لبه دار یا یک ظرف پیرکس که کف ظرف پلاستیک فریزر پهن کنید سپس خامه را درون ظرف ریخته داخل فریزر قرار بدهید تا خودش را بگیرد.
برای تهیه بستنی شکلاتی میتوانید بجای زعفران از پودر کاکائو استفاده کنید.
نکات تکمیلی در مورد بستنی سنتی
بستنی سنتی جزو دسر - انواع بستنی میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
بستنی سنتی را می توانید در وعده میان وعده - دسر - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 2 نفر مناسب میباشد .
کباب کوبیده کبابی است که برخلاف نظر برخی ها که می گویند درست کردن این کباب بسیار دشوار است و کباب ما آنطور که میخواهم مانند کباب های بیرون عمل نمی آید، بسیار ساده و آسان تهیه می شود.
برای درست کردن کباب کوبیده باید به یک سری از نکات طلایی اما ساده توجه کنید تا بتوانید کباب کوبیده دلخواه و دلچسپ خود را مهیا کنید ضمنا اگر می خواهید که کباب شما به بهترین نحوه و مانند کباب های رستوران ها شود بهتر است که از این نکات ساده غفلت نکنید.
برای تهیه کباب کوبیده باید از گوشت چرخ کرده گوسفندی یا مخلوط گوساله استفاده کنید و برای اینکه کباب کوبیده ترد و خوشمزه شود باید از گوشت چربی دار استفاده کنید .گوشتی که چربی اش کم باشد هنگام ماساژ دادن خودش را ول میکند.
تهیه کباب کوبیده با گوشت چرخ کرده گوسفندی یا مخلوط گوساله
طرز تهیه کباب کوبیده برای چهار نفر
ابتدا پیازها را پوست می کنیم و با گوشت کوب برقی له میکنیم و به صورت پوره در می آوریم.
در این دستور نسبت پیاز به گوشت 1 به 4 است یعنی اگر یک کیلو گوشت داریم باید 250 گرم پیاز استفاده کنیم . پیازهای له شده را به همراه گوشت کاملا ماساژ میدهیم و در حین ورز دادن پودر پاپریکا , نمک و فلفل سیاه را اضافه میکنیم تا کاملا مخلوط شوند و گوشت حالت چسبندگی پیدا کند.
هر چقدر گوشت بیشتر ورز داه شود نرم تر و چسبنده تر میشود.
چرخ کرده آماده ورز دادن
ورز دادن را به مدت پنج دقیقه ادامه می دهیم. بعد از اینکه گوشت حسابی ورز داده شد و به چسبندگی دلخواه رسید در ظرفی سرپوشیده آن را به مدت یک ساعت در یخچال نگهداری می کنیم .بعد از یک ساعت استراحت گوشت به مدت یک دقیقه دوباره گوشت را ورز می دهیم. برای این که گوشت به دستتان نچسبد می توانید دستتان را با مقداری آب خیس کنید.
ورز دادن چرخ کرده کباب کوبیده
اضافه کردن پیاز پوره شده به گوشت چرخ کرده
ورز دادن مناسب گوشت و پیاز پوره شده
اضافه نمودن پابریکا به چرخ کرده ورز داده شده
اضافه کردن نمک و فلفل به کباب کوبیده در آخرین مرحله
پوشاندن ظرف و نگهداری مواد کباب کوبیده در یخچال
روش سیخ زدن کباب کوبیده و جلوگیری از ریختن مواد کباب کوبیده روی سیخ
به اندازه یک مشت از مایه کباب برمی داریم و بر روی سیخ های پهن قرار می دهیم و با فشار و حالت دست مایه گوشت را به اندازه ای که نه خیلی کلفت و نه خیلی نازک شود روی سطح سیخ می پوشانیم. با انگشتتان روی سیخ را فشار دهید تا اثر انگشتان بر روی گوشت باقی بماند. حالا ابتدا و انتهای گوشت را به سیخ بچسبانید.
آتش را بر پا کنید سیخ ها کباب را روی آن قرار دهید. فقط دقت کنید که آتشی را توسط ذغال و هیزم دایر کرده اید باید صبر کنید تا شعله آن فروکش کرده و تنها ذغال گداخته در منقل شما وجود داشته باشد. این برای این است که در صورتی که از مواد اشتعال زایی همچون نفت استفاده کرده باشید، بوی آن از بین رفته و غذای شما بد بو نشود و یا اینکه دوده هیزم و یا ذغال شما به طور کامل سوخته باشد و بر روی غذای شما ننشیند.
سپس سیخ های کباب را روی آتش بچینید. در ابتدا باید سیخ ها را مرتب و با دقت به دفعات بچرخانید و باد بزنید تا گوشت خودش را بگیرد و کباب از سیخ جدا نشود و وقتی گوشت کمی برشته شد، دیگر باد زدن لازم نیست و اجازه دهید به آرامی کباب بپزد.
نکات تکمیلی در مورد کباب کوبیده
کباب کوبیده جزو انواع کباب میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و و 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .
کباب کوبیده را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .
تزیین ژله های زیبا و رنگی با میوه های فصلی و ژله های تزیین شده ی رنگین کمانی و شکل دار ایده هایی عالی است برای تزیین ژله و دسر برای مهمانی ها و جشن های تولد.
تزیین ژله های زیبا و رنگی با میوه های فصلی و ژله های تزیین شده ی رنگین کمانی و شکل دار ایده هایی عالی است برای تزیین ژله و دسر برای مهمانی ها و جشن های تولد.
نان لطیفه نانی خوشمزه ای است که در اکثر شیرینی فروشی های دیده می شود و می توانید این نان خوشمزه و پر انرژی را در منزل خود درست کنید.
دستور تهیه مخصوص نان شیرینی لطیفه به سبک قنادی ها
شیرینی لطیفه یکی از اقسام شیرینی های خامه ای خوشطعم و بیاندازه پرطرفدار ایرانی است. به دلیل لطافت نان های این شیرینی نامش را لطیفه گذاشته اند. و این شیرینی خوشمزه جزو شیرین ها تر محسوب می شود طرز تهیه نان لطیفه بسیار آسان میباشد ولی حاوی نکات مهمی می باشد که رعایت آن ها سبب به دست آمدن شیرینی با بافت نرم و لطیف می شود. این شیرین خوشمزه و محبو اصالتا برای تبریز می باشد و میان تبریزی ها نیز طرفداران زیادی دارد.
شیرینی لطیفه عضو شیرینی های سبک، خوش مزه و خوش عطری است که طرفداران زیادی دارد و برای مهیا کردن آن احتیاجی نیست که بالقطع به قنادی ها مراجعه کرده و حاضر فراهم کنید، بلکه با آماده کردن مواد لازم برای تهیه شیرینی لطیفه می توانید آن را با استفاده از دستور پخت شیرینی لطیفه که در ادامه شرح می دهیم در منزل خویش تهیه کرده و از صرف کردن آن لذت ببرید.
برای تهیه این شیرینی لطیف و خوش طعم ابتدا باید سفیده ها و زرده های تخم مرغ را از هم جدا کنید. توجه داشته باشید ظرفی که درون آن سفیده قرار است زده شود چرب و خیس نباشد. سری همزن نیز نباید خیس و چرب باشد. حواستان باشد اصلا نباید زرده درون سفیده باشد.
اندازه تخم مرغ هایتان باید متوسط باشد یعنی نه خیلی بزرگ نه خیلی کوچک حد متوسط و ایده آل تخم مرغ می تواند بین 60 الی 65 گرم باشد.
سفیده ها را با همزن هم بزنید بهترین کار استفاده از میکسر است. سفیده ها را با سرعت بالا هم بزنید تا زمانی که از حالت لختی خارج بشوند و پف کنند بعد از اینکه سفیده ها پف کردند شکر را به سفیده ها اضافه کنید.
شکر را باید کم کم به سفیده ها اضافه کنید این مرحله بسیار مهم است زیرا سنگینی شکر باعث می شود مقداری که دلمان میخواهد سفیده پف نکند پس شکر را کم کم و با فاصله به سفیده ها اضافه کنید.
به این مرحله توجه فراوان داشته باشید تا یک شیرینی لطیفه لطیف و نرم داشته باشید.
پس از اینکه سفیده ها از حالت لختگی در آمدن و شروع به فرم گرفتن کردند شکر را کم کم با قاشق اضافه کنید. شکر حتما باید شکر دانه ریز باشد چون اگر شکرتان دانه درشت باشد شکر با سفید مخلوط نمی شود و سبب شل شدن و فرم نگرفتن سفیده می شود.
وقتی سری همزن را از کاسه آن خارج می کنید باید مواد سر همزن و موادی که درون کاسه هستند نوک تیزی داشته باشند یا باید حالت سر بستنی های قیفی به خود بگیرند.
این مواد باید سفت و برفی باشد به حالتی که اگر قاشق را پر از سفیده کنید و برگردانید نباید بریزد اگر اینگونه بود سفیده شما آماده است و کاملا فرم گرفته.
در ظرفی که زرده ها را ریخته اید وانیل مایع تان را اضافه کنید. توجه داشته باشید که بعد از اضافه کردن وانیل نباید زرده ها را ترکیب کنید.
پس از فرم گرفتنه سفید دوباره دستگاه همزن را روشن کنید و در درجه متوسط بگذارید و دوباره کم کم زرده هایی که با وانیل مخلوط کرده اید را به سفیده اضافه کنید.
اجازه دهید هر یک زرده را که اضافه می کنید کاملا با مواد سفید ترکیب شود سپس زرده دیگر را اضافه کنید.
پس از این که زرده ها اضافه و ترکیب شد ، ترکیب آرد شیرینی پزی و بکینگ پودر و نشاسته ذرت سفید می باشد. این مواد باید باهم ترکیب کنید سپس الک کنید.
دور هم زنتان را کم کنید سپس آرد را نیز خیلی آرام و با فاصله به موادتان اضافه کنید و بگذارید تا هم بخور تا غلیظ شود. غلظت شیرینی لطیفه بسیار مهم است.
اگر مایع شیرینتان غلیظ نباشد هنگامی که در سینی میریزید موادتان وا می رود.
قیف را از مواد پر کنید. فر را در دمای 160 درجه آماده کنید .
برای تهیه نان لطیفه ای می توانید از سر ماسوره ای آچاری باز استفاده کنید. و بسته به سایزی که میخواهید شیرینی بزنید سایزه ماسوره را تغییر بدهید.
سینی فر را کاغذ روغنی بیاندازید احتیاجی به چرب کردن سینی نیست.
مواد را با کمک ماسوره درون سینی با اندازه دلخواه بریزید. سعی کنید همه شیرینی ها یک اندازع باشند. با اندکی فاصله شیرنی ها را کنار هم بزنید تا زمانی که درون فر کمی پف می کنند به یکدیگر نچسبند.
اگر مواد شیرنی تان برای سینی اول زیاد شد و ماند نگذارید مواد درون ظرف همزن باقی بماند . از سینی های دیگر فر استفاده کنید و روی آن ها کاغذ روغنی بگذارید و باقی مواد شیرینی ها را درون این سینی ها قیف بزنید و کنار بگذارید.
اگر مواد درون کاسه همزن باقی بماند در طول زمان شل می شود ولی اگر قیف بخورد فر این اتفاق برای آن نمی افتد.
پس از اینکه شیرنی ها را قیف زدید روی آن را پودر قند الک کنید و درون طبقه وسط فر قرار بدهید و بگذارید تا حدود 10 الی 12 دقیقه آنجا بماند.
شیرینی ها نباید زیاد تغییر رنگ بدهند. پس از پخت شیرینی ها را خارج کنید و برگردانید خامه قتادی فرم گرفته شده را با کمک قیفی که سر ماسوره آچاری بسته دارد روی یکی از این شیرینی ها بریزید.
خامه را ابتدا به حالت دایره ای روی شیرینی بریزید سپس وسط آن برزید سپس یک لایه دیگر شیرینی روی این خامه بگذارید. مابقی را نیز به همین ترتیب ادامه دهید.
پس از خامه زدن یک کپسول کاغذی دور شیرینی قرار می دهیم و شیرینی ها را داخل ظرف مورد نظرمان می چینیم. در آخر شیرینی ها را با پودر قند و پودر پسته یا شکلات ذوب شده تزیین می کنیم و در یخچال قرار می دهیم تا خنک شوند.
شیرینی لطیفه در مایکروفر
برای تهیه شیرینی لطیفه در مایکروفر ابتدا مایکروفر را با حرارت 160 تا 165 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود، سپس شیرینی ها را حدود 10 دقیقه درون مایکروفر قرار دهید تا طلایی شود، سپس شیرینی ها را از مایکروفر خارج کنید وبا همان روش شیرینی لطیفه در فر خامه بزنید و تزیین کنید.
نکات تهیه شیرینی لطیفه
به این نکته توجه داشته باشید که هر یک شیرینی لطیفه دو عدد نان شیرینی میخواهد پس هنگام زدن حواستان به زوج بودن تعداد شیرینی ها باشد.
اگر مواد درون کاسه همزن باقی بماند در طول زمان شل می شود ولی اگر قیف بخورد فر این اتفاق برای آن نمی افتد.
تخم مرغ ها نیم ساعت قبل تر بیرون از یخچال قرار دهید تا هم دمای محیط آشپزخانه شود.
ظرفی که سفیده قرار می گیره باید کاملا خشک باشد موقع هم زدن سفیده پره های هم زن نباید خیس و چرب باشه.
توجه داشته باشید که بعد از اضافه کردن وانیل نباید زرده ها را ترکیب کنید.
در زمان پخت شیرینی در فر را باز و بسته نکنید.
برای زدن سفیده ها فقط با دور تند همزن بزنید.
آرد نشاسته ذرت باید سفید باشد.
مواد آرد را ابتدا باید ترکیب کنید سپس الک کنید.
سر همزنی که سفیده ها را میزنید نباید خیس یا چرب باشد.
جهت هم زدن در یک جهت باشد ، در زمان اضافه کردن سفیده بسیار نرم و سبک مخلوط کنید.
تمام مراحل را به سرعت و پشت سر هم انجام دهید. نگذارید بین مراحل وقفه ای ایجاد شود.
بهتر است موقع هم زدن زرده، سفیده پف کرده را در یخچال قرار دهید، به ویژه اگر دمای محیط گرم است.
نکات تکمیلی در مورد نان لطیفه
نان لطیفه جزو کیک و شیرینی - شیرینی تر میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 15دقیقه میباشد .
نان لطیفه را می توانید در وعده دسر - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
دنیای خوشمزه ترشی ها پر از تنوع و زیبایی است که بعضی از آنها مثل ترشی آلبالو، ترشی گیلاس، ترشی انجیر، ترشی انگور و ترشی گوجه سبز را در این بخش آموزش می بینید.
سرکه، دارچین و شکر را داخل ظرفی ریخته روی حرارت قرار می دهیم تا بجوشد. بعد از جوشیدن گوجه سبز را به مواد اضافه میکنیم و اجازه می دهیم تا یکی دو جوش بخورد سپس از روی حرارت برداشته تا خنک شود و آن را درون ظرف مورد نظر که اکثرا از ظروف شیشه ای استفاده می شود ریخته درب آن را می بندیم و در جای خنک قرار می دهیم. ترشی بعد از چند روز آماده استفاده است.
گیلاس ها را بعد از شستشوی کامل درون ظرفی مناسب که همان ظرف ترشی شماست ریخته و لا به لای آن ابتدا ترخان و کمی فلفل قرار دهید و بعد سرکه و نمک را خوب حل کرده و به آن اضافه کنید. در جای خنک ترشی را قرار دهید تا ترشی جا بیافتد.
انگورهای شسته شده را در ظرف مورد نظر ریخته و سپس سرکه و نمک را جوشانده و روی آن بریزید به طوری که سرکه روی مواد را کاملا بپوشاند در ظرف را بسته و در جای خنک قرار دهید تا ترشی شما خوب جا بیافتد.
مواد لازم برای درست کردن ترشی انجیر:
انجیر : 2 کیلو گرم
شکر : 750 گرم
آب : 1 لیوان
دارچین : 1 قاشق غذا خوری
سرکه : به اندازه لازم
طرز تهیه ترشی انجیر:
شکر , سرکه , آب و دارچین را در ظرفی جوشانده و انجیرهای شسته شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید مواد چند جوش بخورند. مواد را از روی حرارت برداشته و 24 ساعت کنار بگذارید و این کار را 3 روز تکرار کنید و روز سوم مواد را داخل ظرف مناسب ریخته و درجایی خنک قرار دهید تا ترشی خوب جا افتاده شود.
آلبالو را تمیز کرده در صافی ریخته و مقداری به آن نمک میزنیم. چند ساعت می گذاریم بماند و بعد آلبالو را در ظرفی دهان گشاد ریخته و ظرف را پر از سرکه می کنیم. در ظرف را محکم می بندیم و در جای خنگ می گذاریم.
نکات تکمیلی در مورد ترشی تابستانی
ترشی تابستانی جزو ترشیجات و شور میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 20دقیقه
ترشی تابستانی را می توانید در وعده پیش غذا - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 8 نفر مناسب میباشد .
خورشت کرفس همانند قورمه سبزی یکی از غذاهای مفید و مقوی ایرانی است که برای جلوگیری از گزمازدگی بسیار مناسب می باشد و اگر به خوبی تهیه شود همه عاشق آن می شوند پس با نمناک همراه باشید تا راز روغن انداختن خورش کرفس را به شما آموزش دهیم.
چگونه خورشت کرفس روغن می اندازد؟
اگر در هنگام پخت خورشت، مواد را هم نزنید خورشت به خوبی روغن می اندازد.
پختن خورشت با شعله کم بسیار در روغن انداختن و خوشمزه شدن خورش موثر است.
استفاده از چند تکه یخ باعث ایجاد شوک به خورشت می شود و روغن می اندازد.
همچنین طرز تهیه خورش کنگر را نیز می توانید از لینک مشخص شده مشاهده نمایید.
نکات تهیه خورش کرفس:
انتخاب درست سبزی کرفس و نعنا بسیار مهم است پس در اولین مرحله دقت کنید که سبزی کرفسی که انتخاب می کنید چه اندازه ای دارد پس کرفس های نازک و ترد را انتخاب کنید و هیچ وقت کرفس های درشت و کلفت را انتخاب نکنید.
سبزی ها را بعد از شستن خشک کنید و در اندازه های مساوی خردکنید اگر خشک نکنید سبزی ها موقع پختن له می شود.
از گوشت استخوان دار و تازه استفاده کنید تا خورشت خوشمزه تر شود.
گوشت را به همراه پیاز زیاد تفت دهید تا رنگش به سفیدی بزند و در مراحل آخر پخت، نمک را اضافه کنید چون اگر زودتر اضافه کنید گوشت به خوبی نمی پزد.
به هیچ عنوان در پخت این خورشت از آب زیاد استفاده نکنید چون خود کرفس آبدار است و اگر شما هم آب زیاد بریزید مزه آن جالب نمی شود.
برای اینکه خورشت بهتر جا بیفتد از زود پز استفاده کنید و به طور کلی هرچقدر دمای شعله کم باشد و ساعات بیشتری بپزد خورشت جا افتاده تر می شود.
نکاتی ریز در خوشمزه تر کردن خورشت کرفس :
اگر بخواهید در خورشت از گوشت گوسفندی استفاده کنید باید از همان ابتدای پخت همه مواد را با همراه گوشت تفت دهید. چون گوشت گوسفند زود پز است.
بجای آبغوره یا آب نارنج میتوانید از لیموعمانی برای مزه دار کردن خورش استفاده کنید.برای این کار دو یا سه عدد لیمو عمانی را با چنگال سوراخ کنید و نیم ساعت قبل از پایان پخت داخل خورش بیندازید.
برای جا افتادن و خوشمزه تر شدن خورشت باید حرارت را کم کنید تا خورشت به آرامی بپزد.
برای لذیذ تر شدن خورش کرفس میتوانید از استاک استفاده کنید.
برای اینکه رنگ و طعم جعفری از بین نرود بهتر است در اواخر پخت آن را به خورشت اضافه کنید.در ضمن جعفری را نباید زیاد سرخ کنید چون طعم و بو و خاصیتش را از دست می دهد.
از گوشت مرغ هم می توانید برای تهیه خورش کرفس استفاده کنید.
بر حسب سلیقه تان در خورشت کرفس میتوانید از لوبیا چیتی هم استفاده کنید.
نوشیدنی موهیتو طعم های گوناگونی دارد که متداول ترین نوع آن موهیتو نعنایی است که طرفداران زیادی دارد و برای جلوگیری از عطش در فصول گرم سال بسیار مناسب می باشد پس با نمناک همراه باشد تا طرز تهیه موهیتو را به شما آموزش دهیم.
روش اول برای تهیه موهیتو:
در این روش برای تهیه این نوشیدنی خوشمزه تابستانی از شکر استفاده شده است.
ابتدا برگ های نعنا را از ساقه جدا کرده و داخل تشت آب سرد بریزید و سپس آن ها را از آب خارج کرده و داخل آبکش بریزید و کنار بگذارید . بعد از پاک کردن آن باید دو پیمانه برگ نعنا داشته باشید . در این میان شکر را با دوسوم آب ترکیب کرده و برای 5 دقیقه در مایکروفر قرار دهید . بعد از 5 دقیقه مخلوط آب و شکر را از مایکروفر خارج کرده و برگ های نعنا را به آن اضافه کنید و برای 5 دقیقه کنار بگذارید تا عطر نعنا با شربت ترکیب شود . بعد از 5 دقیقه برگهای نعنا را از آب خارج کرده و با دست فشار دهید تا عصاره آن خارج شود سپس آن را کنار بگذارید .
در این مرحله آب باقی مانده را به مخلوط آب و شکر و نعنا اضافه کرده و آب لیمو و شربت لیمو را هم بریزید و همه مواد را با هم مخلوط نمایید . در مرحله آخریک عدد لیمو را برش های نازک بزنید و به همراه چند عدد برگ نعنا و مقداری یخ داخل یک تنگ بریزید و شربت را به آن اضافه کنید . در آخر آب گاز دار را افزوده و بعد از یک هم زدن آن را داخل لیوان بریزید و سرو نمایید . میتوانید یک برش از لیمو را برای تزیین لبه لیوان قرار دهید .
روش دوم برای تهیه موهیتو:
در این روش برای اینکه نوشیدنی خاصیت بیشتری داشته باشد و بتواند در فصل گرما ما را از گرما زدگی حفظ کند از عسل استفاده شده است.
یک قوطی دلستر لیمویی یا آب گاز دار هرکدام که در دسترس بود
دستور تهیه موهیتو :
ابتدا برگهای نعنا را شسته و ریز خرد کنید چند برگ از آن را جدا کرده و برای تزیین کنار بگذارید و مابقی را خرد نمایید . لیمو ها را شسته و چهار قاچ کنید و اگر هسته داشت آن را جدا کرده و یک یا دو برش از لیمو را برای تزیین کنار گذاشته و مابقی برش های لیمو را به قطعات کوچکتری خرد نمایید . لیموی خرد شده را داخل غذاساز بریزید و دستگاه را روشن کنید تا لیمو بخوبی له شده و حالت پوره پیدا کند .
در ادامه یخ را افزوده و دستگاه را مجدد روشن کنید تا یخ ها بخوبی خرد شده و با لیمو ترکیب شود سپس عسل را بریزید و برای چند ثانیه دیگر مواد را هم بزنید تا بخوبی با هم ترکیب شوند . حالا پوره بدست آمده را به ظرفی منتقل کرده و نعنای خرد شده و آب گاز دار یا دلستر لیمویی را اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود . موهیتوی آماده شده را در لیوان های مورد نظر بریزید و آن ها را با برگهای نعنا و برش های لیمویی که کنار گذاشته بودید تزیین کنید و خنک سرو نمایید.
نکات تکمیلی در مورد موهیتو نعنایی
موهیتو نعنایی جزو نوشیدنی - مخلوط میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 20دقیقه
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
برای اینکه یک مربای خوشمزه داشته باشید باید نکاتی بسیار مهم مثل ظرف شیشه ای و غلظت و میزان شکر و ظرف پختن و اندازه جوشیدن در پخت مربا را رعایت کنید.
نکاتی مهم و کلیدی برای تهیه مربا
مرباهای خانگی بیشتر و بیشتر مرسوم می شوند هنگامی که شما آن را می چشید، در برابرش غیر قابل مقاومت می شوید.
تهیه مرباهای خودتان در خانه مزایای بسیاری دارد اول، شما می توانید مقدار قند اضافه شده به میوه را کنترل کنید و سپس، مطمئن هستید که هیچ مواد افزودنی ای در آن وجود ندارد و مهمتر از همه، شما می دانید که مربایتان از میوه تهیه شده است.
اما ساخت مربای خوشمزه می تواند برخی از مشکلات را داشته باشد، بنابراین در این بخش از آشپزخونه نمناک با احترام به درخواست شما کاربران نمناکی عزیز در رابطه با ارائه نکات پخت مربا چند راهنمایی برای تهیه موفقیت آمیز مربا را آورده ایم که کلیت دارد و برای تهیه هر نوع مربایی می توانید از آنها استفاده کنید.
نکات پخت مربای خوشمزه و لذیذ بدون کپک و شکرک
پختن مربا در خانه کار سختی است و برای پختن مربا و بدون کپک باید برخی نکات را بدانیم.
1. شیشه های استریلیزه:
از ظرف های خود باید کاملا اطمینان داشته باشید که داری طول عمر خوبی هستند. برای انجام این کار، ظرف های شیشه ای را در آب جوش حداقل 10 دقیقه خیس کنید. ظرف ها را در آب بگذارید تا خنک شوند. سپس می توانید شیشه ها را با یک چنگال یا یک وسیله ای بردارید (همچنین برای جلوگیری از آلودگی مجدد استریل می شوند).
بطری های شیشه ای را بر روی یک حوله تمیز بگذارید به همین ترتیب برای درب ها نیز همین کار را ادامه دهید، زیرا آنها تمایل دارند سریع تر تیره شوند.
2. دانه ها و پوست:
قبل از هرچیز باید دقت کنید که میوه هایی که برای تهیه ی مربا انتخاب می کنید سالم و تازه و بدون لک و کرم زدگی باشند. اگر میوه های شما ارگانیک هستند، می توانید به طور طبیعی پوست آنها را برای تهیه مربای خود نگه دارید. در غیر اینصورت، بهتر است آنها را پوست بکنید.
پس از پوست کندن، میوه ها را در آب سرد بشویید و سپس به قطعات کوچک ببرید تا برای پخت آماده شوند. شما همچنین باید بخش هایی را که خراب یا آسیب دیده اند بردارید ؛در مورد دانه ها، نیازی برای برداشتن آنها نیست.
دانه سیب، مرکبات یا توت غنی از پستین هستند که ضخیم کننده طبیعی است پس برای هضم بهتر دانه ها، یک ترفند ساده وجود دارد، اول رزبرری یا تمشک را فریز کنید، تمشک یا سایر انواع توت ها را، و سپس آنها را برای تهیه مربا بردارید ؛ این مرحله دانه ها را می شکند و آنها را کمتر سفت و سخت می کند. در این صورت شما کمتر متوجه سختی آنها می شوید.
3. شکر:
برای تعیین مقدار مناسب شکر برای حفاظت مناسب از مربایتان، بهتر است قبل از افزودن شکر، میزان میوه را وزن کنید بر این اساس، مقدار متناسب مورد نیازتان را اضافه کنید. اگر قصد دارید مربایتان را سریع تر بخورید، می توانید مقدار کمی از شکر را به منظور حفظ طعم اسیدیته میوه ها کاهش دهید.
اما در این مورد، مربا زمان کمی کمتری خواهد ماند. به طور کلی، توصیه می شود برای یک کیلو میوه، یک کیلو شکر را اضافه کنید، اما اگر میوه شما بسیار شیرین بود، می توانید این مقدار را کاهش دهید که اغلب 700 گرم شکر برای هر کیلوگرم میوه مناسب خواهد بود.
4. درب ظرف را هنگام پخت مربا نگذارید:
هنگام پخت مرباها به جز مربای به نباید درب ظرف را بگذاریم چراکه باعث می شود رنگ مربا تغییر کند .
5. نکات زمان مناسب اضافه کردن اسانس در پخت مربا را بدانید :
اسانسی که برای معطر کردن مربا استفاده می شود باید در اواخر پختن مربا به محتویات افزوده شود تا عطر مورد نظر شما را حفظ کند.
6. بهترین ظرف برای پخت مربا:
تجربه ثابت کرده است که ظرف مورد نظر برای پخت مربا مهم است و شما انواع مرباها به جز مربای به که باید داخل ظرف مسی پخته شود را باید داخل ظرف لعابی یا تفلون درست کرد.
7. جلوی شکرک زدن مربا رو بگیرید:
دلیل اینکه مربا شکرک زده جوشیدن زیاد است که برای رفع آن باید مقداری آب جوش داخلش بریزید و مربا را دو سه جوش دهید تا یکدست و شکرک رفع شود.
8. مربا را نباید گرم در شیشه بریزیم:
بهترین کار این است که مربا را بعد از آنکه پخته شد یک شب نگهداریم، سپس آن را داخل شیشه بریزیم چراکه بعد از یک شب معلوم می شود که شربت آن رقیق است یا غلیظ. دقت داشته باشید که مربا را بعد از آماده شدن و سرد شدن، باید داخل شیشه ی در بسته و در جای خنک نگهداری کرد.
9. کپک زدگی مربا را رفع کنید:
اگر مربا بعد از مدتی کپک زد به چند دلیل است یا آب آن زیاد بوده و شربت مربا به اندازه کافی غلیظ نشده یا شکر آن کم بوده که باید در این صورت مقداری شکر روی آن بریزید و اجازه دهید مجددا چند جوش بزند تا غلیظ شود.
10. به قوام شربت مربا دقت کنید:
قوام شربت مربا بسیار مهم است و برای آنکه متوجه شویم شربت قوام آمده کمی از شربت را با قاشق بر میداریم و اجازه می دهیم تا سرد شود، اگر شربت حالت کشدار مانند عسل بود و به سختی از قاشق ریخته شد قوام آن خوب است.
ژله یک دسر خوشمزه است که طرز تهیه ساده ای دارد و تقریبا همه افراد حداقل برای یک بار تجربه درست کردن ژله را دارند. ژله ها دارای طعم ها و روش تهیه و ظاهر متفاوت هستند.
برای اینکه بتوانید ژله ای زیباتر، خوش طعم تر و حرفه ای تر درست کنید باید قلق های خاص و فوت و فن های درست کردن ژله را بیاموزید. در این بخش از نمناک به نکات مهم تهیه ژله در خانه اشاره می کنیم.
طرز تهیه ژله ساده
یک بسته ژله با هر طعمی که می پسندید را انتخاب کنید و یک لیوان آب را در ظرفی ریخته و بگذارید تا جوش بیاید. سپس پودر ژله را داخل آن ریخته و خوب هم بزنید تا کاملا حل شود. اجازه دهید تا حدود یک دقیقه روی حرارت بماند و آن را هم بزنید. بعد نصف لیوان آب سرد را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید و درون قالب خود بریزید.
آماده سازی قالب
یک قالب که طرح زیادی دارد انتخاب کنید بهتر است قالب شما پلاستیکی و یا سیلیکونی باشد. اما شما می توانید از همه جنس قالب اعم از پیرکس،شیشه ای،پلاستیکی،فلزی،سیلیکونی،تفلون و ... می توانید استفاده کنید.
برای اینکه ژله راحت تر از ظرف جدا شود:
قالب را روغن مالی کنید و سپس شکر بپاشید و نیم ساعت داخل فریزر بگذارید و بعد مایع ژله را داخل آن بریزید.
برگرداندن دسر و ژله:
استفاده از آب داغ
هنگامی که دسر کاملا بست، قالب دسر را پانزده تا بیست ثانیه داخل یک ظرف محتوی آب داغ می گذاریم سپس ژله را به ظرف مورد نظر منتقل کنید.اگر ژله کمتر ازاین زمان در آب داغ قرار بگیرد ژله کامل جدا نمی شود و اگر زمان قرار گرفتن ژله در آب زیاد باشد ژله آب خواهد شد.
استفاده ازحوله گرم و سشوار
شما می تونید بعد ازبستن ژله ان را همراه قالب در ظرف دمر کنید ، حوله ای ازقبل گرم شده را دور قالب بپیچید تا قالب جدا شود.چنانچه در آشپزخانه نمناک پیش از این هم کامل توضیح دادیم شما می تونید بعد ازبستن ژله ان را همراه قالب در ظرف دمر کنید و همه جای قالب سشوار بگیرید تا دسر از قالب جدا شود.
جدا کردن ژله از قالب های پیرکس:
روش استفاده از آب گرم اگر قالب ژله تان پیرکس باشد مناسب نیست زیرا در اثر تغییر ناگهانی دما ظرف پیرکس می شکند.هنگام درست کردن ژله در ظرف پیرکس مقداری آب به دیواره های ظرف قبل از اینکه مواد ژله را در ظرف بریزید بپاشید.زمان در آوردن ژله از قالب اجازه دهید تا چند دقیقه بیرون از یخچال باشد و سپس قالب را با تکان تکان دادن جدا کنید.
طریقه شفاف شدن ژله
برای اینکه ژله شفاف تری داشته باشیم بعد از حل کردن پودر ژله در آب جوش ظرف را روی بخار آب می گذاریم تا تمام ذرات ژله حل شده و شفاف شود.
روش زود بستن ژله
برای درست کردن فوری ژله زمانی که ژله را بن ماری کردید، از سه چهارم لیوان یخ به جای یک لیوان آب سرد استفاده کنید. یخ ها رو داخل ژله داغ ریخته و هم بزنید تا حل شوداما ژله را با یخ داخل یخچال نگذارید. پس از آب شدن یخ ها، ژله رو درون طبقات بالاتر یخچال که خنک تر هست بگذارید تا ژله شما سفت و خوشمزه شده و در نیم ساعت حاضر شود.
تمامی نکاتی که در این بخش از آشپزخانه نمناک به آن اشاره کردیم فوت و فون اصلی درست کردن یک ژله حرفه ای و کاملا فرم دار بود که هر یک را اشتباه انجام دهید و کم دقتی کنید می تواند موجب نبستن و نگرفتن ژله شود.
در واقع یکی از شما می تواند با اشتباه در ترکیب و میزان مواد اولیه و دیگری در لحاظ کردن حرارت مایع به مشکل نگرفتن و نبستن ژله برخورد کند پس نمیتوان گفت همیشه تنها یک دلیل و علت نبستن ژله وجود دارد بله با توجه به روند انجام آن علل متفاوت است.
بیشترین مصرف شیرینی در ایران در عید نوروز می باشد که ایرانیان از قدیم با شیرینی های مختلفی مانند شیرینی نخودچی، شیرینی گردویی ، شیرینی کشمشی و ... از مهمانان پذیرایی می کردند.برای اینکه بتوانید این شیرینی های خوشمزه را به خوبی در منزل به صورت سالم و بهداشتی تهیه کنید باید تمام نکات شیرینی پزی عید را به خوبی بدانید پس با نمناک همراه باشید.
فر را قبل از استفاده حتما روشن کنید(معمولا 30دقیقه )
قالبی که برای پخت شیرینی استفاده می کنید باید قبل از استفاده چرب کنید.
اگر به دنبال پف زیاد برای شیرینی و کیک هستید سفیده و زرده تخم مرغ را جدا کنید و سفیده را به خوبی بزنید .
مواد اولیه را به مدت نیم ساعت در دمای محیط نگهداری کنید.
در اندازه گیری مقدار اولیه مواد سختگیری زیادی داشته باشید چون نباید اندازه مواد اولیه کم و زیاد شود.
شیرینی هایی که بافت نرمی دارد درون ظرفی که درب آن پوشیده است و هوا داخل آن نمی رود بگذارید تا خشک نشود.
شیرینی ها خشک را درون ظرفی که هوا در آن نفوذ می کند قرار دهید برعکس شیرینی های نرم.
وقتی شیرینی های خشک را از فر خارج کردید اجازه دهید سرد شود و سپس آن را از قالب مخصوص خود خارج کنید.
از مواد اولیه سالم و تازه استفاده کنید(مخصوصا بکینگ پودر و جوش شیرین)
توجه داشته باشد که مواد را نباید زیاد مخلوط کنید چون باعث چسبندگی زیاد مواد اولیه می شود.
باید دمای فر خود را بدست بیاورید به این کار به اصطلاح کالیبره کردن فر می گویند چون ممکن است شما دمای فر را 180 درجه گذاشته باشید ولی دمای واقعی فر 170 یا 190 درجه باشد و این باعث می شود شیرینی شما خراب شود.
برای اینکه انتهای شیرینی ها نسوزد از قالب های رنگ روشن استفاده کنید چون قالب های رنگ تیره حرارت بیشتری به نسبت بقیه قالب ها جذب می کند.
به هیچ عنوان قبل از پف کردن شیرینی و کیک درب فر را باز نکنید این کار باعث خراب شدن شیرینی می شود.
اگر میزان شیرینی که می خواهید تهیه کنید زیاد است از فر با دمای متوسط استفاده کنید و مدت پخت را بالا ببرید ولی اگر می خواهید شیرینی های ریزی مانند شیرینی نخودچی بپزید می توانید دمای فر را زیاد کنید.
اگر قسمت رویه شیرینی بپزد و داخل آن خمیر بماند این به دلیل دمای زیاد فر است و شما می توانید با فویل پیچ کردن شیرینی ها آن را دوباره درون فر قرار دهید.
زمانی که شیرینی خشک مخصوص عید را می پزید کره را جایگزین روغن قنادی نکنید چون تردی شیرینی را از بین می برد.
برای تهیه شیرینی خشک وقتی در دستور تهیه دمای 180 درجه ذکر شده است شما وقتی از فر گازی استفاده میکنید نیازی به تغییر این دما ندارید ولی اگر از فر برقی استفاده می کنید باید دمای فر را روی 170 درجه تنظیم کنید و اگر از فر برقی دارای فن گردش هوا استفاده می کنید باید دمای فر را روی 160 درجه تنظیم کنید.
در تهیه شیرینی خشک وقتی مواد را آماده کردید قبل از پخت به آن استراحت دهید این کار باعث می شود مواد شیرینی به خوبی ترکیب شوند و در موقع پخت عملکرد بهتری داشته باشند.
وقتی شروع به پخت شیرینی و کیک با یک دستور تهیه خاص می کنید ابتدا از اول تا آخر دستور تهیه را بخوانید و نکات ذکر شده در آن را به خوبی در ذهن بسپارید یا یادداشت کنید.
بهتر است از پودر شکر استفاده کنید و اگر نبود می توانید از شکر دانه ریز استفاده کنید.
پوره هندوانه را با شکر ، لبوی سرخ رنگ و آب لیموی ترش داخل یک ظرف از جنس فلزی بریزید و در جا یخی یا فریزر قرار دهید تا یخ ببندد.
بعد از یخ زدن مواد ، روی آن را با چنگال بتراشید و در ظرف در دار بریزید و مجددا در جایخی یا فریزر قرار دهید . این کار را مدام ادامه دهید و یخ را بتراشید و در ظرف دردار بریزید تا تمام یخ به صورت پوره در بیاید.بعد گرانیتای آماده شده را در لیوان های مناسب بریزید و با برگ نعنا و با قاشق سرو کنید.
نکته ها:
به جای استفاده از شکر میتوانید در هنگام سرو مقداری شهد یا شربت نعنایی داخل گرانیتا بریزید.بخاطرطبع سرد لبو و هندوانه میتوانید از شهد نعنایی با طبیعت گرم استفاده کنید.
برای درست کردن شهد نعنایی به جای گلاب میتوانید از عرق نعنا در آب و شکر استفاده کنید.
نکات تکمیلی در مورد گرانیتای هندوانه
گرانیتای هندوانه جزو نوشیدنی - سایر نوشیدنی ها میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و
گرانیتای هندوانه را می توانید در وعده میان وعده - دسر - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
اگر بانوان خانه دار به رعایت یک سری از نکات آشپزی روی آورند می توانند آشپزی های لذت بخش و همچنین موثرتری را انجام دهند و انرژی هایی که صرف تهیه غذا در آشپزخانه می کنند را به طور نامعلوم هدر ندارد.
رعایت یکسری از نکات آشپزی و همچنین خانه داری بسیار کمک شایانی به خانوم ها در وضعیت بهتر آشپزی و نیز خانه داری منظم خواهد کرد.
استفاده از آب سبزیجات
1-هنگامی که آب مرغ یا گوشت و سبزیجات شما بیشتر از حد معمول شد آنها را دور نریزید و آن را درون یک قالب یخ قرار دهید و در فریزر بگذارید و هر بار که قصد درست کردن سوپ یا خورشت را دارید می توانید از یک یا چند قالب آن به عنوان گوشت گربه استفاده نمایید.
اندازه گیری مواد
2-از جمله اساسی ترین نکته های آشپزی اندازه گیری مواد مورد نیاز است از این بابت دقت بفرمایید که برای تهیه خمیر کیک و شیرینی اندازه ها را از قبل آماده نمایید.
نکات لازم خانه داری برای خانم های خانه دار
حین پخت و پز رعایت کنید
3 - هنگامی که مشغول پخت و پز هستید دسته تابه را از خود دور نگه دارید تا از ضربه زدن به آن جلوگیری شود و باعث نشود که مقداری از غذا روی اجاق گاز بریزد.
یخ زدن ماهی
4-برای از بین بردن مزه یخ زدگی ماهی آن را داخل شیر قرار دهید تا طعم دلپذیری به ماهی شما داده شود و هم تازگی ماهی را به رخ بکشد.
خارج کردن چربی از خورش ها
5-برای اینکه چربی ها را از غذا خارج کنید زیر خورشت و یا هر ماده غذای دیگر را خاموش کنید و فرصت بدهید که مقداری چربی ها رو بیایند بعد از این اتفاق چند عدد یخ
را داخل غذای خود قرار دهید تا چربی ها در اطراف آن سفت شود پس از این به سرعت قبل از آب شدن یخ ها آنها را خارج نمایید.
آسیاب کردن خاک قند
6-بهترین جایگزین برای شکر می تواند خاک قند آسیاب شده باشد.
10 - با فشار دادن انگشت سبابه بر روی سوسیس می توانید تشخیص دهید که سوسیس تازه است یا خیر به این صورت که هنگام فشار دادن اگر جای انگشت شما باقی ماند سوسیس تازه نمی باشد.
تلخ شدن گیاهان
11- از بین بردن تلخی هر گیاهی با قرار دادن آن گیاه به مدت یک ساعت در آب یخ امکان پذیر خواهد بود.
نگهداری از کلم بروکلی
12-در نگهداری از سبزیجاتی مانند کلم ها بهتر از آنها را نشسته داخل یخچال قرار دهید و پس از هر بار مصرف اقدام به شستن آنها کنید.
نگهداری از سیب
13 - مدت نگهداری میوه سیب دو ماه می باشد به این شرط که به آن ضربه نخورد و در جای خنک نگهداری شود.
کیک خشک شده
14-خشک شدن کیک زمانی اتفاق می افتد که سفیده تخم مرغ را به اندازه زیادی زده باشید.
15-با اضافه کردن چند عدد هویج به مرغ می توانید بوی تخم مرغ را از بین ببرید با این کار هم بوی زخم از بین می رود و هم بهترین می گیرد.
شکستن تخم مرغ
16-هنگامی که می خواهید تخم مرغ را بشکنید به هیچ عنوان از لبه ی ظرف استفاده نکنید زیرا با این کار پوسته تخم مرغ وارد غذا می شود اما اگر تخم مرغ را بر روی یک سطح صاف بشکانید این اتفاق نمی افتد.
شکر و آب را با هم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و شکر در آب حل شود . نعناها را هم خوب بشویید و بعد داخل شهد به جوش آمده بریزید تا عطر و طعم نعنا جذب شهد شود.سرکه را هم کم م اضافه کنید و اجازه دهید شربت قوام بیاید سپس آن را از صافی رد کنید و بعد ازسرد شدن داخل ظرف در دار در یخچال نگهداری کنید.
نکات تکمیلی در مورد شربت سکنجبین
شربت سکنجبین جزو نوشیدنی - انواع شربت میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 5دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 15دقیقه میباشد .
شربت سکنجبین را می توانید در وعده دسر - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 8 نفر مناسب میباشد .
آب 10 لیوان
عصاره مرغ 3 بسته
هویج 4 عدد
سیب زمینی 2 عدد
ذرت 1 لیوان
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
ورمیشل مقدار لازم
جعفری.نمک.فلفل مقدار لازم
درون قابلمه 10 لیوان آب بریزید و عصاره های مرغ را اضافه کنید سپس بگذارید اب جوش بیاید ( در صورت تمایل میتوانید بجای اب و عصاره مرغ از 10 لیوان اب مرغ استفاده کنید ).
هویج و سیب زمینی نگینی خرد شده را به اب مرغ در حال جوشیدن اضافه کنید و پس از اینکه سیب زمینی و هویج نرم شدند ذرت پخته ، ورمیشل ، رب گوجه فرنگی ، نمک و فلفل را اضافه نمائید و بگذارید سوپ شما بپزد.
پس از اینکه سوپ جا افتاد میتوانید جعفری های خرد شده را اضافه کنید ، 10 دقیقه اجازه دهید روی حرارت بماند سپس سوپ را در ظرف بکشید و بهمراه ابلیمو سرو کنید.
نکته ها : در صورت تمایل مقداری سینه مرغ پخته و ریش ریش شده به سوپ اضافه کنید ، همچنین میتوانید ذرت را از دستور بالا حذف کنید و قارچ را جایگزین ذرت نمائید.
بهتر است رب گوجه فرنگی را در مقداری روغن تفت دهید و سپس به سوپ اضافه کنید تا سوپ خوشمزه تری داشته باشید.
کرۀ بادام با شیرۀ افرا (سرشار از امگا 3 و مناسب برای نان صبحانه یا اسنک) مواد لازم: 2 فنجان مغز بادام 2 قاشق غذاخوری دانۀ کتان 2 قاشق غذاخوری شاهدانه
1 قاشق غذاخوری تخم شربتی
3 قاشق غذاخوری شیرۀ افرا
1 قاشق مرباخوری پودر دارچین
نصف قاشق مرباخوری نمک
1.5 قاشق مرباخوری عصارۀ وانیل
روش تهیه:
1- فر را با درجۀ 300 درجۀ فارنهایت (150 درجۀ سلسیوس) گرم کنید.
2- مغزهای بادام، تخم شربتی، شاهدانه و بذر کتان را با هم مخلوط کنید و روی یک کاغذ مخصوص شیرینی پزی بریزید و برای نیم ساعت در فر قرار دهید. در این بین مغزها را چند بار زیر و رو کنید تا نسوزند.
3- مغزها را از فر خارج کنید و بعد از چند دقیقه خنک شدن، داخل غذاساز بریزید و 10 دقیقه پوره کنید. هر از چند گاهی ماشین غذاساز را خاموش کنید و قسمتهایی از خمیر را که به دیواره ها چسبیده است به داخل ظرف بریزید. بعد از 10 دقیقه، خمیر باید کاملاً آبکی باشد.
4- وانیل، نمک و دارچین را اضافه کنید و دوباره پوره کنید.
5- اگر از کرۀ بادام با تکه های بادام خوشتان می آید، در پایان چند عدد بادام به خمیر اضافه کنید و اجازه دهید ماشین غذاساز بادامها را خرد کند و سپس ماشین غذاساز را خاموش کنید.
6- کرۀ بادام را داخل ظرف دردار بریزید و کم کم مصرف کنید.
مواد لازم برای 8 نفر: 6 حبۀ سیر (با پوست) نصف فنجان مغز گردو
4 فنجان برگ ریحان پاک و شسته و آبکشی شده
2 فنجان جعفری پاک و شسته و آبکشی شده
1 فنجان روغن زیتون
نمک و فلفل
روش تهیه:
1- سیرها را بدون کندن پوست 5 دقیقه در یک تابۀ کوچک تفت دهید تا روی پوست آنها لکه های قهوه ای ظاهر شود سپس در یک ظرف بریزید تا خنک شوند.
2- گردوها را در تابه بریزید و چند دقیقه تفت دهید. دقیقه ای یک بار هم بزنید.
3- تمام مواد را در ماشین غذاساز بریزید و خوب پوره کنید.
4- پوست سیرها را بکنید.
5- این پستو را میتوان به عنوان سس روی پاستا ریخت (500 گرم پاستا را مطابق دستور کارخانۀ سازنده بپزید و سس را روی آن بریزید) و یا به عنوان سس ساندویچها و یا حتی سوپهای مختلف استفاده کرد.
مواد لازم برای حدود 20 عدد
20 عدد خرما (حدود 160 گرم)
1 قاشق مرباخوری وانیل
1 قاشق مرباخوری پودر کاکائو
1 قاشق غذاخوری تخم کتان
نصف فنجان مغز بادام
یک چهارم فنجان مغز فندق
1 تا 2 قاشق آب
مقدار جزئی نمک
کنجد یا پودر نارگیل یا دارچین (بر حسب سلیقه)
روش تهیه:
1- مغزهای بادام و فندق را در غذاساز بریزید و کاملاً خرد کنید و در ظرفی بریزید.
2- خرما، وانیل، تخم کتان، نمک و پودر کاکائو را داخل ماشین غذاساز بریزید و کاملاً پوره کنید. اگر خمیر خیلی خشک است یک یا دو قاشق آب هم اضافه کنید و دوباره پوره کنید.
3- مواد پوره شده را به مغزهای بادام و فندق اضافه کنید و با دست کاملاً مخلوط کنید.
4- از خمیر به دست آمده گلوله های کوچک درست کنید و در همان لحظه در کنجد یا پودر نارگیل یا دارچین بغلتانید و در ظرف قرار دهید.
به جای مغز بادام و فندق میتوانید از مغز تخم آفتابگردان یا مغزهای دیگر استفاده کنید.